Хитлер вдъхновява антисемитизма на ХАМАС

Израелският президент Ицхак Херцог се ангажира лично пред медиите с доказателство, че терористите от ХАМАС се вдъхновяват от Хитлер.

 

 

 

 

 

 

 

Херцог показа екземпляр от “Моята бора” на Хитлер в арабски превод.

Ще рече някой тук “и на български я има преведена”, че и се продава свободно. Срещу това представители на еврейската общност не веднъж са протестирали.

Все пак има има едно “но” от съществено значение в контекста на ескалацията на конфронтацията, предизвикана от терористичната акция на ХАМАС на 7 октомври. Вижда се,че терористът, от когото е отнета книгата, е ползвал екземпляра си като наръчник по антисемитизъм. Вижда се от абзаците, които са подчертани от него.

4 мнения за “Хитлер вдъхновява антисемитизма на ХАМАС”

  1. Поредното доказателство, че без значение как се нарича една политическа организация и какви цели си поставя, единственото което има значение е дали е в полза на хората или точно обратното – проповядва хомофобия, следвана неизбежно от тероризъм и садизъм какъвто видяхме в Израел. В случая Хамас (както и нацистите в 3. Райх) мразят не само евреите: следващите в списъка им са всички други които не са им угодни. Бъдете сигурни че те ще обявят че половината свят са евреи и ще водят война с него – също както нацистите в 3. Райх. Приликите наистина са много и историята се повтаря.

  2. https://www.pravda.com.ua/rus/columns/2023/11/13/7428437/

    Много плоски и елементарни са терористите от Хамас…
    Виж, както някои по-сериозни изследователи на вдъхновителя на рашистките терористи Дугин открили, можело като изплагиатстваш маргинални западни философи, но доведеш плагиатството до еквилибристика то можеш да минеш и за “виден” и “модерен философ” , да изкараш геноцида над съседите ти като “борба за оцеляване” и даже един куп западни “идеолози”и “политици”да те гледат много години със зяпнала уста…

  3. Наред с портретите и хитлеристссата свастика, от Хамас размахва руслямски знамена и портрети на джуджето злодей Путин.

  4. Рецептата за радикализация и последваща фашизация на един народ: oсобено ако е исторически комплексиран (примери Германия, Русия, Палестина, … дори и България може да бъде причислена в тази група като исторически обременена): фрустрация чрез интензивна пропаганда и дезинформация и готово – резултата e Израел на 07.10.2023, Буча в Украйна, Германия – 1933 – 1945.
    Всички исторически комплексирани народи са лесни за радикализация и фашизация, а след това лесно стават маши в ръцете на диктатори като Путлер. Ние българите трябва много да внимаваме какво и от кого ни се говори понеже сме в рискова група и въпреки че се хвалим колко евреи сме спасили през ВСВ, в България има пълзяща ксенофобия и хомофобия, а оттам до антисемитизма крачката не е голяма.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.