Конят на Путлер, който си харесва Троян, но се опита да оседлае непокорната София

Знаете ли кое е общото между несравнимите иначе по своя мащаб явления  Ваня Григорова и Владимир Путлер?

Харесват ги като наказание за лошите. А лошите са западняците за руснаците. За българите, представяни от Григорова, лошите са богатите, които пак са свързани със западното статукво по документи. Тя иска да го разбие и да наложи тук (свой) нов ред, както Путлер тръби, че прави в международните отношения.

Тя не иска да й се пречкат в краката ( някаква си Нинова и компания) в този поход. Той също държи да бъде лично олицетворение на прекрояването на “еднополюсния свят” по неговите мерки.

Да, разликите са огромни между двата клинични случая на месианство. Най-малкото Путлер си има (огромна) държава, а тя не можа да се наложи в малка България и още по-малката от нея София. И все пак месианското чувство е налице при всеки от тях в конкретния контекст и мащаб.

 

Не твърдя, че Григорова съзнателно и срещу облаги е играла на изборите в София в полза на Путлер. Но че беше впрегната в неговата игра срещу България като кон, който най-много харесва Троян (ако ми разбирате намека), няма съмнение.  

“Трогателно” е възмущението на нейните защитници от едва ли не най-отвратителното нещо, което й се е случило в предизборната кампания. Направо си късат рубашките от гняв, че я питали за Крим и Путин и това било адски, ама невероятно подло. С тази констатация без да искат се издават, че тя по дефиниция не е трябвало да бъде питана за нещо, което я дискредитира в една София като кон, който най-много си харесва Троян, но иска да оглави тъкмо София, в която путлеризмът не е на почит, меко казано.

Тя пък най-много се ядосва, че имало медии, които се занимавали с висулката й. Праведна ярост изобрази по този повод. Изживява се като едва ли не най-голямата жертва на най-голямата несправедливост в днешно време. Поради което смята, че е в правото си да използва неприлични думички срещу онзи, които са дръзнали да я подразнят.

Нима? Какво да кажат мишените на истински (в сравнение с вглеждането във висулката й), дългогодишни кафяви, направо дехуманизиращи кампании? Да припомням ли с примери или всеки знае за тях, защото няма как човек да може да чете на български и поне малко да се интересува от политика без да е попадал на нечовешките гаври с личността на доста политици? 

Самата Ваня едва сега се п(р)ояви като политик, спотайвайки се от години като синдикалист, но веднага иска да й бъде обърнато специално внимание с претенцията да бъде недосегаема за поне малко от същото, с каквото заливат останалите й конкуренти като новодошла на промененото си поприще.   

Другарят Сталин би я харесал, но вероятно би я посъветвал бащински да не се главозамайва от успехите.  Да пита все пак лелките и чичковците от БСП с дълга идеологическа памет какво означава тази сталинска препоръка към престараващите се. 

Няма да има цялата власт-даже никаква няма да има- в Съвета (столичния), но би могла да бъде по-полезна за себе си и столичани ако малко се приземи след главозамайването.

Апропо, не виждам и не чувам все така възмутените от юмрука на Радэв, мнозина от които гласуваха напук за Григорова заради някаква странна (за да не кажа по-силна дума) форма на “отмъщение”, да коментират сега юмрука на Григорова. Или за тях той-е по-малко комунистически символ?! 

 

 

10 мнения за “Конят на Путлер, който си харесва Троян, но се опита да оседлае непокорната София”

 1. Григорова не е от най-безимотните. Нещо като Маркс, който, докато гробозакопавал капитализма, кльопал от добавената стойност, добивана от Енгелс. Последният пък я приемал с омерзение.

 2. Типичен, макар и малцинствен , представител на по-по-най каZZионният “синдиКАЛЕН” ПОПУЛИЗЪМь, останал още от казионността на “любимото” и НРБь!
  Оди на хуйло ти!
  Да, голямата част от свръхинфлацията се дължи на тези параZZитни казионни ПОПУЛИСТки большевишки шлюхи! На техният дивашки казионен дИбильски инфантилен фанатизъм . Който ги “вдъхновява” да се представят за “месии” , т.е. “арийци”!
  Само че месията е такъв , защото другите го признават за такъв. А не той самозвано да се представя за такъв, подобно на историята за подкования кон и “подкованата” жаба.
  Защото ТРОЙяНСКИЯ конЬ все пак може да бъде подкован, дори и да не е “месия”. Но ТРОЙяНскАТА путлерастка (д)жаба и ТРОЙяНскАТА чекистка сабака – НИКАГДА!
  Одите на хуйло ви!
  А ,”забравих” , това се отнася и за други зИльони ТРОЙяНсКИ твари ! Вие се сещате , кого имам предвид, нали! Намират се на ТРОЙяНскАТА явочна квартира на ДРОНЬдуковь2!
  Одите на хуйло ви!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Защо ли се занимаваме с тази..никаквица? Тя танцува само едно лято..

 4. Трогателното за мен е това, че примерно изявени социалистически мислители като Георги Кирков – Майстора и преди стотина години изобщо не биха се затруднили с отговорите на подобни елементарни въпроси. Както не се затруднява днес, примерно, чилийският президент Габриел Борич, социалист, който прекрасно и убедително обяснява на колегите си президенти на международни форуми, на чия страна е правото и справедливостта и какво е агресия, и защо рашистката агресия е несъвместима не само с международното право, но и със съвременното нормално.
  Може да е социалист, но макар да не споделям убежденията му, мога само да отбележа, че моралния му компас, и без да чака да го попитат “чий е Крим?” или “кой е агресор?” – без колебания неизменно сочи във вярната посока.
  Който не вярва на думи – нека да потърси в интернет записа от изказването му пред групичка колебливи латинопрезиденти, като лекция пред смутените им физиономии, въпреки, че самият Борич е доста по-млад от повечето. На тази лекция на Борич предполагам дори и Йенс Столтенберг би ръкопляскал. Той също е социалист, но също едва ли се съмняваме, че е възможно да бъде “препънат” с подобни въпроси.

 5. Путлер си има държава. А наша Ваня (Ванюша Ненаглядная) Григорова разчиташе на сигурния и нарастващ, съгласно експоненциала на Фибоначи, маргинален електорат на БСП/ГЕРБ- циганските квартали на София. Въпрос на мащаб и амбиция. Тази сценка го играе БКП от 1998, наследи го “бившият” член на Столетницата-чекмеджебаши Бойко и развя байрякя на бел кон! Препъни камакът за пасмината у София е-там са родени, присадени и столичаните в повече, но люде образовани, активни и информирани. От първите кметски избори, та до днес-БКП никога не са печелили кметските избори. Друг е въпросът за прокситата-Янчулев, Каракачанов и айдукът Стефо.

 6. Има виц ( по никакъв начин, не обиждам южните ни съседи), че когато гърците слезли в тъмната нощ от дървения кон, дълго време не можели да се погледнат очи в очи.
  Ха сега де…? 🙂

 7. ванечка григоровна я възприемам 1:1понятийно кат полуинтелигент. Учила-недоучила, разбрала–недоразбрала, омни(не)компетентна по всичко и нищо. Как пък не чух от нея поне една конкретна идея за решаване на който и да е проблем от многобройните на столичната община. Посредствена малограмотница на мах. Да се чудиш на акъла на т.н. сини избиратели Фърлили за нея (Никога не гласувам за по-глупав от мен). А тази цепи мрака с алабализмите си. И за финал да цитирам безсмъртният Георги Марков: “Амбицията е израз на посредствен дух”. Та, както се е засилила вг от експерт-синдикалистка да влиза с летяящ старт в голямата политика да види ако не друго сметката на кУрнелия от Крушовене, хубаво си нощно време😄

 8. Може и някой от възмутените от иначе възхвалявания тъдява юмрук на Радев да е гласувал напук за Григорова, но това са клинични случаи…
  Ако перифразирам украинския национален герой, не ме е яд на тези десни, които напук гласуваха за Григорова, а на тези, които не излязоха да гласуват…

 9. ванчэто вече се изживява като голяма “лява” лидерка, но не е познала. Там са много вожд и малко, много малко индианец. Партийките, които я подкрепиха на изборите, са с по пет члена и половина. Hе виждам и как ще се разберат като мъже с кУрнел нинов кой е по-велик. А с къщата в с. Равно поле за 10.000 лева се самозастреля окончателно. Точно там няма такива смешни цени на недвижими имоти и съскането й пред Цънци не прозвуча никак убедително, за да я оневини. Не стана ясно защо е взела заем 340.000 лева за изплащане на имот за “жълти стотинки”. Трудно е да си убедителен, когато внезапно лъснеш със свалени гащи пред публиката. Как ли се чувстват автентично левите й симпатизанти при вида на автентично дясната й къща…

  И още: ванчэто се възмути при Мира и Виктор, че я питали за путлэр и Крим – тези теми според нея не били релевантни за бъдещия кмет на София. И тук се изказа неподготвена, защото след като данчэто 14 години ни мотá, очакваме от новия кмет на София бързи и решителни действия по събарянето на МОЧА.

 10. Караиванов,

  ”десни”- те дето опищяха орталъка – Изнасилват ни – като в оня виц за Приятно спомнить – дигнаха юмрук – ”ZА” наследствена(!?) лустрация , СРЕЩУ дегерберизацията на нафандъчената ни столица – са си говнояди …
  https://www.youtube.com/shorts/IJVPAjZ8CBA

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.