Нито от ГЕРБ, ни сините гласове за червената Ваня не успяха да “бутнат баба си по стълбите”, но я питат сега защо тича

ОБНОВЕНА в 17.56 ч.

 

ГЕРБ блокират избора Борис Бонев за председател на Столичния общински съвет не само от реваншизъм, за който вече писах. Правят го и с цел да тласкат ППДБ към някаква форма на общуване с останалите съветници и така да вменят на омразните си либерални врагове колаборация с пропутински формации.

Извинявам се за клишето (но и поведението на ГЕРБ е едно голямо, повтарящо се клише): случаят е точен преразказ на “бутни баба си по стълбите, за да я питаш защо тича”.

Днес собственикът на ГЕРБ се оправдава атакуващо със задна дата за онова негово призоваване в последния миг на предизборната кампания да се гласува за Терзиев. Направил го, защото Кирил Петков му казал, че иначе правителството ще падне. Изнудил го, с други думи, не че самият той е размислил.

Да допуснем, че “разкритието” на днешния Методиевич за вчерашната му мотивация под “натиска” на Кирил Петков е истина, а не негова измислица. Какво излиза тогава? Оказва се, че без опасността от разглобяване на сглобката в управлението на страната, на която явно държи, същият нямаше да прикани да се гласува за Терзиев. 

Щеше да си остане валидно само предишното му указание да се гласува за др. Ваня Григорова ( той Методиевич се възторгва от Тодор Живков, та за Григорова ли няма да пледира!). Уж се беше пошегувал с онзи лаф “по-добре държава собственост, отколкото Държавна сигурност” и с добавката, че Ваня Григорова му е повече на сърце.  Но избирателите му явно не разбират от шега. Близо половината от тях гласуваха в София именно за др. Григорова.

 

Всички, които я подкрепиха на втория тур извън обичайно заподозрените другари и другарки, въzрожденци и прочее путлеристи, го направиха единствено с мисълта Терзиев да загуби и така да оправдаят вълчия си вой срещу него с “нали ви казвахме, че той ще загуби”. 

За голямо съжаление това се отнася и за онези, които построиха цялата си предизборната кампания върху отрицанието на Терзиев като “дете на ДС”. Самият Лилков,  уви, излъчил обръщение, в което обеща да гласува за Ваня Григорова, според блогъра Ангел Грънчаров.

В интерес на истината не мога да открия доказателства за твърдението на Ангел Грънчаров, които противоречат на няколко изяви на В.Лилков по темата преди гласуването на балотожа, когато заявява, че избирателите трябва сами да решат кого да подкрепят. https://www.bgonair.bg/a/217-izbori-2023/324435-prof-lilkov-truden-e-izborat-za-kmet-na-sofiya-kandidatite-izbyagaha-ot-debat

Но е факт, че около една трета от неговите избиратели дават гласа си за Григорова.

 

 

Ако моето обяснение не е достатъчно или е “нелегитимно” в очите на дебнещите ме да ме посинят от десния ъгъл на дискусионния тепих, нека несъгласните спорят с проф. Калин Янакиев, който изобличава тяхната политическа слепота. https://kultura.bg/web/изборите-в-софия-и-политическата-слеп/

И още нещо: тъкмо останките от ДС, чието влияние искаха да спрат, тържествуват, че борбата срещу ДС беше на косъм да се увенчае с успех на днешните фашизоидни инкарнации на ДС, застанали (заедно с гореспоменатите) в един строй зад Ваня Григорова.

 

2 мнения за “Нито от ГЕРБ, ни сините гласове за червената Ваня не успяха да “бутнат баба си по стълбите”, но я питат сега защо тича”

 1. “Баба, винаги обича внучетата и е готова всичко да даде за тях”. Само, че тези които се опитаха и опитват да бутнат баба сега, забравят, че тя не е на преклонна възраст. Може и да се поядоса, и да им закове шапките, та като решат да си направят шегата с бутането, да не им падат на “миличките”. Все пак тя ги води за ръчичка… Но те все още се правят, че не знаят. Мънички са или…?

 2. ПримитивнаТА гнусна милЮЮЮционерска МУТРА бокоТИКВАТА отново се праи на “лудЬ”, проZZт(итуиращ)Ь и шменти-капели!
  Кирил Петков лично излезе пред всички да търси подкрепа включително и геЙрберастката МУТРА! Нали???
  Всички са свидетели на това, и мутрясалия вечен ЛЪЖЕЦ няма кого да “излъже”!
  Още повече , няма как “гласоподаватели” на григоровНаЯ- марионетката на пасоль-свинаря геЙрговь, и на “маZZонската” му шайка включваща всичките рублоядски путлерасти , начело с двамата реZZиЛденти – агенть Гоцье и “заместникът” му – зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска престъпна путлерастка примитивна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен гадень, да се “увеличат” с повече от 120% за втория тур, без “помощта” на бокоТИКВАТА!
  А и на “синкавите” му ятаци и бокопаветници – лилковичЬ и московиевичЬ!
  Така че няма нищо “случайно” в огромния вот за григоровНаЯ на втория тур, а и за преврата за избор на съветниците от първия тур, извършен от незаконния шеф на парлаМЕНТА- бейби Макрон, и от ОПГь-ДАНZZь, и от “партиите” на хартиената магнитска мафия , а най-много от престъпните калинки от ОПГь-ЦвИКь! Одите на хуйло ви!
  И най-основната причина бокоТИКВАТА да не избира Бонев председател за СОС е огромните порции , които “усвояваше” през последните 18 години, за десетки милиарди. Отделно и десетки хиляди геЙрберастки “партийни” калинки паразитират в бордовете и канцелариите в сАфия, и само тяхната “издръжка” е още за милиарди, годишно.
  Така че няма голяма разлика между “различните” РЕинкарнации, “РЕнесанси” , “вОзрОждения” на вампирясалите ченгесарски библиотекарско-сарайски , маZZонски , фатмашки , милЮЮЮционерски и всякакви други большефашистки клонинги на партията-матушка БКПь и нейната КДСь!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари, одите на геЙрговь, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.