Дерогация ще има, а деротацията след досегашната ругация вероятно се отменя

Гледам данните за рашистката мъка, предизвикана от сриването на цените на петрола на световните пазари. Чудя се по този повод на една хипоза във връзка пазаренето за изключението, което България получи от европейските партньори.

Дали поевтиняването на уралския петрол има отношение към прословута дерогация за Uralsk, само като за нас, чрез “нашия” монополен (иначе руzки) Лукойл, пардон, Нефтохим? 

 

От днешна дерогационна гледна точка изглежда, че защитниците й вървят с рогата напред като… пророци. В национален интерес. Защитават правото ни да се възползваме от все-обезценяващия се вече втори месец руzки продукт от определящо значение за икономиката. Буквално погледнато, защитават изключителното ни предимство да доим евтино руzката мечка. 

Щеше да е добре, ако не влизаше в разрез с нашата ориентация по евроатлантическа линия. През дългите години на своето явно или задкулисно сътрудничество ГЕРБ и ДПС са отстоявали правото си на “баланс” и компромиси в геополитически контекст, ако това е в наш национален интерес. Сега не само не виждат такъв във факта, че България се възползва от обезценяващия се руски петрол, ами бързат на момента да се откажем от тази полза, заставайки във войнствена евроатлантическа поза.

Блажени са верващите им…Останалите се съмняват обосновано, че същността на тази настървеност е в това на “Вуте да му е зле”, т.е. да вкарат конкурентите си във властта в капана на оправдаването ( това веднъж) и заедно с това да ги накиснат да бъдат намразени от бизнеса и населението в случай, че цените на горивата хвръкнат заради …американците. Защото “посолството” ще бъде отново обвинено, разбира се. Доста йезуитска игра е това на предрешените като най-правоверни евроатлантици актьори от ДПС и ГЕРБ.

От друга страна откровено рашистките производни в българската политика се правят на разсеяни по темата, с изключение на въzраждане, които реагират на всяко посегателство срещу всяко руzко нещо у нас с откровени стенания. Без оглед на логиката. 

Хората на фюрэра бранят монопола на руzкия петрол извън темата за икономическите ползи или загуби. Правят го по съвършено други причини от ППДБ, но хитрецът от Банкя се възползва да приписва сглобка между двете несъвместимости, макар току-що неговите избиратели да доказаха, че не се различават много от въzрожденците при гласуването за кмет в София.

За рашистите у нас всеки долар във военната машина на техния бащица Путлер е влог в касичката на руzкта свиня.  Ако ще и Urals да пробие покрива на световните цени, пак биха се клели в необходимостта именно този петрол да пазаруваме. 

Злорадо оставят новопокръстените евроатлантици (ГЕРБ и ДПС) да се избиват с древноатлантиците. 

Мед им капе на сърцето на рашистите тук, че деклариращите привързаност към евроатлантизма са преплели рогата по въпроса за дерогацията.

Вероятно се надяват състезанието по атлантическата писта за дерогацията да доведе до деротацията на сегашното управление.

Но премиерът Денков попари малко тези надежди с днешното си съобщение, че краят на руския петрол за българска употреба ще настъпи на 1 март. Ще съвпадне с ротацията, според която му приключва мандата и започват отговорностите на ГЕРБ извън комфорта да бъдат едновременно управляващи и опозиция.

Вече писах за дерУгацията по конкретен повод. Изглежда, че някакъв рецидивизъм е обзел авторите на този неволен каламбур. Днес отново са го изтървали в заглавието си. Постоянството не винаги е за ръкопляскане, но това си е техен проблем…

Имаше години, през които се обаждах приятелски на собственика на сайта, когато съм забелязвал такива грешки. Но дерогацията за мен в неговия сайт отпадна. Остана само подразбиращата се ругация под формата на забрана да бъда споменаван дори. Дреболия е, но е от онези, които отговарят в частност на въпроса защо общите ни противници успяват да се обединяват, докато нас ни бива само в обратното.

 

6 мнения за “Дерогация ще има, а деротацията след досегашната ругация вероятно се отменя”

 1. “Обръщам се към Нетаняху: имаш ли атомна бомба? Имаш атомна бомба и заплашваш с нея. Идва твоят край. Имай колкото си искаш атомни бомби, но си обречен”, заяви още Ердоган.

  Е, добре. Руските “другари” от миналата година насам заплашват с атомни оръжия Украйна, да считаме ли Ердоган за пророк?

 2. Украйна влезе във война с Русия, която тогава се смяташе за втората армия в света. Израел влезе във война с Хамас, безскрупулни терористи, прикриващи се зад цивилни. А ние сакън да не влезем във война с Лукойл… Да не се окаже, че са безскрупулни рушветчии? Лично аз не вярвам, но това не е меродавно, защото първо не повярвах и на думите на Лилков за втория тур (надявах се да са като партийната книжка на Софиянски).

 3. Щеше да е по-знаково ако дерУгацията на руския петрол свърши не на първи,а на трети март 🙂

 4. Добре, нали абсолютната калинка-малинка дИбильян добрефь гласува преди месец дерогацията да е до септември 2024г.?.
  Нали още по-голямата проZZт(итуиращ)а калинка-малинка , вождЬ и ТЪПькачь на вечният “посреднипески” паразит дИбильян добрефь- бокоТИКВАТА, също гласува дерогацията да е също до септември 2024г.?
  Нали и третият най-голем посредник и бандит – дИбильян прасееФскиЙ също гласува дерогацията да е до септември 2024г.?
  Е добре , какво е различно сега , та “изведнъж” се ОТКАЗВАТ от собственото си гласуването за дерогацията от преди само 1 месец?
  Тоя паразитиращ плазмодий дИбильян добрефь писал до Политико за дерогацията? Хубаво!
  Само че след един ден същия Политико пише за огромните ОБЩИ газови далавери на гнусната зИльона фатмашка предателска престъпна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ с Ердоган и Боташ, с който се крадат милиарди от Булгаргаз и се вкарва КОНТРАбанден газ от Газпром.
  Но срещу НЕзаконните “газови” договори на лумПен РАБевЬ няма ни вопъл, ни стон , от калинката дИбильян добрефь и бандита дИбильян прасееФскиЙ , нито от мутрата бокоТИКВАТА?!? Защо????
  Защо мълчат за контрабандата на руски газ с НЕзаконните “договори” на самозваният решетников шпионин лумПен РАБевЬ , нали са “евроатлантици” , или имат обща “ZZглобка” с гнусният фатмакь, за общата им контрабанда на путлеристкия газ , както са правили през последните 10 години, и са откраднали
  милиарди от газовите рушвети през тези 10 години, а?
  Е това са “евроатлантиците” , чо точно евроконтраБАНДИстите на Путлер, които построиха и Турски поток на Хуйло, “безплатно” за 5 милиарда, , защото “успелият” малдЬ бизмесмемь дИбильян прасееФскиЙ беше откраднал 1 милиард от предишния Южен поток, а след това още 10 милиарда от КТБ, още от Булгартабак, от язовири, НКЖИ, за милиарди от магистралите контрабанда за ИДИЛь……искаха да го направят и главен доносник от ОПГь-ДАНZZь макар да е фалирал всичко до което се е докопал – тотал-щета……..а сега “реве” и “реват” срещу дерогацията , уж!!!!
  Дадоха на Хуйло десетки милиарди годишно , за да убива украинци , чрез Турски поток, “безплатно” построен лично от тях за 5 милиарда от бюджета, освен това още десетки милиарди за Путлер от общите им рушвети и далавери с Лукойл, за “скритите” данъци от последните 15 години!
  Одите на хуйло ви!
  Всичко това показва , че те НИКОГА не са се интересували от войната в Украйна, а точно обратното- винаги са продължавали тройЯнСКия (ч)ленЬ на агенть Гоцье, който вече открадна рушветите за това още от меZZонетите и още десетки милиони,след това!
  И сега искат отмяна на дерогацията, за да продължат да вкарват контрабанден петрол и газ от Хуйло , както са го правили винаги през последните 10 години, за да продължат с “посредници” да крадат по няколко милиарда допълнително за офшорките и чекмеджетата, годишно!
  Никой от тях, никога, НЕ се “интересувал” най-малко от Украйна, а още по-малко от ниските цени на горивата в НРБь! Всичко е само за ПОСРЕДНИЧЕСКИЯ им рушвет за много…..много милиарди!
  Както и резидентските им “маZZонски” ортаци – меZZонето-атлантика агенть Гоцье, и решетнико-атлантика зИльоната гнусна фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Одите на хуйло ви!
  Да живей , живей рушвето-атлантизЪма на контрабандо-атлантизЪма на боковизЪма!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!

 5. П.П. В предишния коментар не съм допълнил особено същественото “пожелание” : Да живей, живей МАГНИТО-атлантизЪма и RICO-атлантизЪма на магнитно-атлантиците – дИбильян прасееФскиЙ и бокоТИКВАТА, и техните 9 “лауреати” на по-по-най-“престижната” , и по-по-най-“евроатлатическата” “награда” – актът Магнитски! И RICO – разбира се!
  Одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на “дрийм-тима” дИбильян добрефь, одите на “ПРЕуспелия” бизмесмемски внук на БКПь и КДСь- дИбильян прасееФскиЙ , одите на “маZZонската” фатмашка ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, одите на хуйло ви!

 6. Като плъхове се изнизаха Герб и Дпс от парламента по време на гласуването за правителството. Цар плъх ли е Делян Пеевски?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.