Ердоган е в “германистан” , но е доказан хулиган. Не го пускат на мача между Турция-Германия

Ердоган пристигна в “германистан”, където живеят повече от 3 милиона турци.

Стиска ръцете на някои, като президента Щайнмайер.  

 

Други ръце, от турски произход и с “антиердогановски”  позиции,  бойкотираше при предишни визити. 

В България, по тъжни причини, в момента е номер едно темата за футбола, хулиганството, вандализма и още “нещо”.

Няма да се заиграя с “булгаристан” по аналогия  с “германистан”.  За Германия шегичката (ми) е безопасна, но подобно иронизиране у нас не е безобидно. 

Също така не бих коментирал футболната тема. 

Както съм споменавал и друг път, сред моите странности, на които някои не вярват да са истина, е, че не съм палил цигара и не съм ходи никога на мач, макар детството и юношеството ми да е преминало в игра на (квартален) футбол. Само дето не спях с топката ( с баскетболната като пораснал по-късно, също)

И в двата случая става дума за самозащита на белите ми дробове. Разбрахте ме правилно.

Интересно е да се знае, вкл. в контекста на водещата новинарска тема в момента в България, защо Ердоган, който има достатъчно време по време на посещението си в Германия от близо три пълни денонощия, няма да присъства на трибуната по време на приятелския футболен мач между националните отбори на Германия и Турция, договорен да се случи по същото време.

Явно е договорено на основата на факти и прецеденти.

През 2018 г. Ердоган се възползва от германското гостоприемство, макар да беше в ролята на просител (по икономически причини на закъсалата му икономика), за да разиграе ориенталското си автократично шоу на демократичния терен на държавата домакин. 

Заплаши да се откаже от обещаната пресконференция, ако на нея присъства негов турски журналистически критик.

Отказа да се ръкува с политик, интегриран в германската демократична политическа система, по фамилия Оздемир (от “Партията на зелените” ).

На процедурата по отриването на джамия в Кьолн ругаеше Германия, че тя дискриминира, според него, футболиста от националния отбор на домакините Месут Озил, защото имал турски родители.

Този път Ердоган няма да бъде допуснат да си разиграва салтанат..султанатите в Германия. 

Тя е Държава. Не е територия, върху която могат да се упражняват като на полигон за вътрешнополитически цели гостуващи автократи с мислене и поведение от времето на “величието” на техния залез като империи.

Отнася се и за Путлер. Външният министър на Германия Аналена Бербок му изпрати съобщение вчера, че не трябва да се надява германската подкрепа за Украйна да намалее. 

Напротив, каза тя, ще се увеличава тази помощ, говорейки от името на водещата европейска икономика с потенциал да натежи доста фатално за рашиzма на украинска страна – при желание, каквото Берлин явно има.   

 

 

3 мнения за “Ердоган е в “германистан” , но е доказан хулиган. Не го пускат на мача между Турция-Германия”

 1. Бай султанЮ ЕрдоганЮ е един селяшки ислямистки комплексарски империЯлист, неграмотен демагогски престъпен ПОПУЛИСТь , нищо по-различно от алЬ-сабакЬ хунтараторь Хуйло! Одите на хуйло ви!
  Огромно “самочувствие” на “велик” османски “ариец” , но с примитивен селяшки , и престъпен, “мирЬглед” , като неговата чекистка падруга!
  Тоя е още по-голям урод дори от Хуйло, защото само заради него , и за да го отърват от съдебната скамейка , като престъпен корупционер, промениха цяла Турция от парламентарна република, в султанска РАБспубликЬ!
  И заради ислямисткия си османски приватимизъм разчита Хуйло да “спаси” турската “икономика” , която той фалира, с еФтина контрабанда на зърно, петрол и газ , захранваща военният геноцид на чекиста в Украйна !
  Оди на хуйло ти!

 2. Сутринта исках да напиша, че полицията отново би мирно протестиращи и се чудя чия ли оставка ще поискат? На министъра, на премиера, на кмета или на председателя на Общинския съвет, когато го изберат. На Тагарев – само ако се появи слух, че е дал водните оръдия на Украйна….
  Не го направих, защото не беше по темата на последната публикация. И добре че не го направих, защото се оказа, че фантазията ми е била бедна… Е, освен за Тагарев, но и утре е ден….
  То и сега не е по темата на публикацията, но вечерта е по-мъдра от утрото….

 3. То в немския катун живеят и 6,000,000 руси синеоки северо-възточни ман гаусъй. Гордо карат коли с немски номера и размахват кенкартен, в които са изписани като Sergei Kuroedovich Govnjukhin и подобни. Питаш ги нещо на немски – гледат като теле железница. Като магаре кантар. Или коза – афиш. Такива са си те, самъйе передавъйе. ЭнтЭлегентнъйе!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.