Упълномощавам се да опровергая Радэв и др. радостни рашисти

 

Упълномощавам се да отговоря на няколко актуални заблуди от международен характер с народняшки ( за да не кажа опростенческо-просташки) прочит у нас.

Нашият преzидент Радэв няма как да се кандидатира за трети мандат. Ето защо не  опитва вече да заблуди някого, че е натовски генерал. Кара направо. Кара се откровено на Украйна.

Била допуснала най-голямата си грешка с контраофанзивата, рече той.

Упълномощавам се да му съобщя, че контраофанзивата е процес, а не еднократно действие. Продължава и в момента. Включително в Черно море, където руzката доминираща флотилия се деноминира. Няма я. Крие се след като загуби 15 кораба от украински атаки.

Украинската армия, потвърдено от международни източници, не само успешно е форсирала Днепър, но и укрепва плацдарма на отвоювания от окупаторите ляв бряг на р. Днипро. Вече контролира там 10 квадратни километра. Готви се за скок срещу окупирания Крим.

 

 

 

 

 

 

 

За подкрепящите “палестинската кауза”, т.е. терористите от ХАМС, имам малка, но зрелищна изненада, че не всички араби мислят като тях. Това е добре известно на запознатите с политиката на арабските държави. Но е интересно да си види и на индивидуално ниво.

Победителката в конкурса “Мис Ирак” през 2017 година Сара Идан се снима в социалните мрежи с плакат, на който пише, че призовава Газа да бъде освободена от ХАМАС (не вярвам да е заради факта, че и аз призовах за същото в този блог).

Красавицата не е могла да побере на малкото пространство на плаката в английския превод дребна на пръв поглед, но важна за разбиращите манталитета на “арабското единство” подробност: на арабски тя определя ХАМАС като терористична  (ирхабия) организация. Ни по малко от това…

И накрая в тази моя кратка вечерна осведомителна (е)мисия нека си позволя да внеса малко смут около изборната победа  на либертарианеца Хавиер Милей на президентските избори в Аржентина. Дали наистина може да бъде сравнен с Тръмп ( освен по ексцентричност)? 

За разлика от Тръмп новият аржентински президент е категорично на страната на Украйна. Миналата година, няма и седмица след рашиската инвазия, той се появи в аржентинския конгрес с украинското знаме.  

 

 

 

 

В рамките на предизборната си кампания той нееднократно заяви, че няма намерение да търгува с комунистите от Китай, и че като победи на изборите направо ще скъса отношенията с Русия, Китай и Бразилия (за Венецуела на Мадуро, да не говорим).

Победата му вече е факт. Първото, което обяви на света, е че няма намерение да приеме поканата Аржентина да участва в следващата среща на любимата на Путин международна организация БРИКС ( Бразилия, Русия, Индия, Китай, Южна Арфика), която се изживява като алтернатива на западната Г-7.

Тръмп побърза да поздрави аржентинския си колега с-признавам- находчивото по аналогия в случая със собствения си лозунг МАГА (Make Argentine Great Again). Предлагам все пак да не бързаме да ги отъждествяваме. 

Обоснованото ми пред(по)ложение е свързано със спомена, че и Джорджа Мелони беше обявявана за чиста проба италианска фашистка заради, но се оказа, че е искрено на страната на Киев- за разлика от истинските фашисти по света и у нас.

8 мнения за “Упълномощавам се да опровергая Радэв и др. радостни рашисти”

 1. E, клепоухият славяновски чукундур, руZки шурей и по съвместителство наш славний рЭзидент рундю казачока си е капацитет по военни анализи. Учил ги е половин семестър със зачот в Д. Митрополия. Плюс още 12 часа слушателски в академия “Раковски”. Всичките МУ анализи са високо-професионални, качествени и се сбъдват 100%, мъ да!

 2. Днес принцът на Бахрейн също осъди Хамас и така стана първия арабски ръководител, който го стори. Сигурна съм, че ще повлече крак. А рундю казачока го видяхме каква наведена “дипломация” прави пред т. нар. руски патриарх – молчать и не разсуждать.

 3. Тоя гнусен зИльон решетников НЕграмотен шмекер НЕ става за нищо “друго” освен да краде от “любимата” му БНАь, също както неговият върховен ТЪПькач Хуйло и еленовъда му шойгу крадат от “втарая армия” ! Просто “бизнесЬ”!
  И щом като се е “загрижен” за Украйна, защо не дава ръждясялите му савецки таралясници МиГ-29 и Су-25, няколко музейни експоната, поне за резервни части , защото те за нищо друго не стават. Словакия и Полша вече ги дадоха на Украйна, и не харчат излишни пари за савецкия скрапь, като него.
  Тоя вече не го имат и за подбив в Европа и Украйна, Зеленски вече му би шута, а и на неговата месторабота в публичения дом на Хуйло в Кремль никой не пита за него.
  Така че за КОЙ се натяга? А и в “партията” му БКПь всички са против него, начело със крушовишкият мужишки джендърь кУрвела ниновНаЯ. Остава само ченгесарската “маZZонска” шайка на “майсторЬ” геЙрговь, пасоль-свинаря на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ, и на “маZZонските” му “братя” , като меZZонетният бракониерски архарофилЬ – агенть Гоцье и чалгарските маймуни на учиндолската мумия.
  Той затова фалшифицира “изборите” чрез служебният му гълъбарник и ЗКПЧ-то му голубь ДРОНевичь, заедно и с дИбильян прасееФскиЙ, за да вкара с фалшификации своите “маZZонски” маймуни от ИТНь, след като заради Магнитски и Кьовеши не можа да участва другият му фатмашки “партиен” проектЬ – балхарски воZZходЬ на подчинения му фатмакЬ – яневЬ! Одите на “маZZонския” пасоль-свинарь геЙрговь, одите на хуйло ви!
  А и на сегашните “избори” вкара своите чалгарски маймуни в кметствата и извърши “изборен” ПРЕВРАТь с машините , чрез фатмашките му шлюхи в ОПГь-ДАНZZь! Които веднага трябва да бъдат уволнени , заедно с другите фатмашки шпиони в другите “служби”! Заедно с другите 15 000 фстмашки параZZити , чрез които извърши кадрови ПРЕВРАТь, по времето на служебният му гълъбарник! НЕзаконно! И противоконституционно!
  ВЪН! НЕзабавна ОСТАВКА и ИМПИЙЧМЪНТ!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. Единственото Хубаво отнасящо се за резидента е, че ПОНЕ няма да ни мъчи с присъствието си още един мандат.
  Но, и опозоряващото му стоене на поста, дори до края на мандата му, не е по малко проклятие за нас.
  Явно някогашното Руско робство, придружено със „строене на социализма“ проми много примитивни мозъци.
  За съжаление те са не само още между нас, но и все още заемат постове, които ни компрометират като европейска страна

 5. На масата -през един човек след Плугчиева седеше и Валентин Радомирски-осветен сътрудник на военното разузнаване и горещ защитник на руската агресия.Това е то-обкръжението на Резидентина.

 6. Иво, това за Мелони е някакъв фЭйк, явно.
  Внучка на Бенито Мусолини е друга, екс-депутат , италиански политик от десницата и понастоящем евродепутат. Казва се Алесандра Мусолини и е достатъчно популярна в страната си но не открояваща се особенно. Дъщеря е на третия син на Бенито Мусолини от брака му със по-малката сестра на София Лорен – Мария Чиколоне т.е. София е леля на Алесандра.
  А Мелони като политик и депутат е изключително популярна, невероятно активна в парламента и което е най-привлекателно, тя е забележителен, прекрасен оратор. Нейните изяви в парламента като твърда опозиция са знаменити, има ги в Ютюб-а, просто е огън. Който има познания по италиански го приканвам да ги види и се наслади на умението и просто да асфалтира политическите си опоненти с унищожителни критики, като при това използва високо издържан стилово език, желязна аргументация и смяна на темпото и интонацията, паузи, жестикулация, всичко и е топ…

 7. – за разлика от нашия реZилдент – Милей може да направи Аржентина ‘’отново велика” защото не е марионетка – Милей е католик,против абортите, подкрепя хомосексуалните бракове и е обявява папата за сатана , който „насърчава комунизма“ – реZилРадев с тоя папа гради хуманен русский мир , защото затова е катапултиран(https://www.vaticannews.va/bg/pope/news/2023-03/papa-10-godini-rumen-radev-pojelania-po-dobar-svjat.html)
  – ноември 2021 г. Милей влиза с 5 депутата в Конгреса и за 2 години печели президентските избори с почти 3 милиона гласа
  (https://www.larazon.es/internacional/nuevo-presidente-argentina-hereda-economia-llena-retos-inmediatos_20231119655a5916b276150001bf1015.html)
  Аржентина отново се връща на пътя, който не трябваше да изоставя, заради обедняващия модел на вездесъщата държава, за плячката, която се разпределя между политици, че корупцията и бедността могат да бъдат коригирани от действието на пазара и че ‘’онези, които не са част от решението, ще бъдат част от проблема”
  – реZилРадев е част от същия проблем наред с доган, байхуй, маминделян …

 8. Хасково, Димитровград и Маджарово са се “славели” винаги като люлка, от която израстват заклети болшевици.
  И ако някога започне нов Нюрнбергски процес за осъждане на колаборантите на путевския режим, то Тавариш Льотчик ще е първият български номиниран.
  Лошото е, че през изминалите години Путя успя да инфилтрира няколко такива пРезидента около Украйна и Румъния.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.