Когато Нидерландия заприлича на България…

Ще изненадам мнозина вероятно, но победата на крайнодесния популист Герт Вилдерс на изборите в Нидерландия може да бъде погледната от нас и от положителна гледна точка.

Защо? 

Не е просто заради заради факта, че не само у нас популистите са популярни. От факта, че на Вуте му е зле (също) не ни става “по-топло”. Друго искам да кажа.

Нидерландия, която се е запънала на входа за Шенген със “забранено за българи” най-вероятно няма да бъде управлявана от Вилдерс, независимо от изборната му победа. Звучи (ни) познато, нали. 

Парадоксално на пръв поглед, но от вероятността победителите да са в опозиция се увеличава шансът ни да бъдем разбрани тъкмо в държавата, която бойкотира българското членство в общата зона са сигурност. Някак си братята ни (по политическа парадоксалност) в Нидерландия няма да могат да претендират да се нещо повече от нас. 

Приликите, макар и условни (поради големите разлики в канавата на историята, традициите и жизнения стандарт, с които нашите две държави са подплатени), ни сближават.

Прилики има и на други нива…

6 мнения за “Когато Нидерландия заприлича на България…”

 1. Не сравнявайте десни националисти с леви болшевики

 2. Популистите няма “религия” те са всеядни, Алеко го е писал за “(х)лЕбералите и конZZерVVаторите на бай ви ганЯ, и накрая е решил , издава пропаГАДен кафяв “жуналЬ” – Байгания , ли беше ….. БулгарЬия ли беше, а? И Ботев говори за “патреотарите” (про)дваващи душата на народа, а не своята “душица”! ПОПУЛИСТька, разбира се!
  И фашисткия чекист Хуйло – също ярък пример за большевишкият конZZерVVативен ИМПЕРнациналсоциализъм , наследник на Ленинь и Сталинь, и едновременно конZZерVVативен ТОТАЛитарист обединяващ и КРИВОслав(я)н(ск)ия монархизЪм, наследен от “графь” игнатиевь, майския (импер)нацистЬ на моZZковията.
  Ето такъв ФЕЙКенщайн са туземните рублояди “обединили” туземния (х)лЕберален
  конZZерVVатизъм на бая ви ганЯ и ИМПЕРнационалсоциализЪма на кремълските си монархочекистки сводници и ТЪПькачи! Одите на хуйло ви!
  Но да оставим настрана туземните лумпенПОПУЛИСТи чието най-видимо лице са кУпейкинь или бившите му падруги ()ОЛЕН ()ИДЕРовь и другите путлериоти , и даже решетниковия ПОПУЛИСТки фатмакь, защото все пак най-голямата ПОПУЛИСТка пирамида е геЙрберастката шайка на мутромилЮЮЮционерска МУТРА бокоТИКВАТА и вековните ПОПУЛИСТи от большевишката шайка БКПь, защото и в Холандия е имало нещо гнило , както беше написал един писател , преди половин хилядолетие.
  И там има подобен геЙополитически ПОПУЛИСТки демагог, подобен “арийски” суперхерой , който не може да направи нищо друго освен “арийските” му лъжи! Оди на хуйло ти!

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Някой знае ли позицията на антиислямисткия Вилдерс по отношение на конфликта в Газа?
  Интересно ми е…
  А в москва отвориха шампанското за “победата” му.

 4. Че то каква е разликата между десни националисти и болшевики…?
  Ама как си мязат, маймуните му с маймуни. Моля за извинение, че обидих истинските маймуни.

 5. Истина е, че “прилики има и на други нива”. Когато бях там със стипендия за 3 месеца, която получих под условие, че ще работя шест ;)) бях стъписана от волната арогантност на холандците – с всички прекрасни изключения, то се знае. И казах на професора: Много си приличат нашите народи. Вие също сте разбойници. Ние хайдути, вие – пирати. Да бе. Тези хора са диваци като нас 🙂

 6. И аз, барабар Петко с мъжете, да добавя че холандците не са ми любими. Много са надменни, те се изживяват като нация №1, над американците дори. Но пък държавицата им е уредена отвсякъде. Всичко е направено един път – за винаги. Когато отида в Холандия, изпитвам съжаление към младото поколение, което няма пространство да се развива, няма място за креативност, нови идеи … и т.н. Защото всичко е измислено, направено и построено по най-добрия начин, и те просто трябва да следват правилата. Това предполага една стагнация. И само с това си обяснявам този изненадващ завой, и тази политическа полюция. Тук също могат да се намерят прилики между електората там и тукашния на Копейкин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.