Някои особености на срещата на ОДКС в отсъствието на Армения от нея

Армения, която вбеси Кремъл с решението си да се присъедини към учения на НАТО, предприе нова дразнеща Москва стъпка. Президентът Пашинян отказа да уважи среща на върха на руzкия вариант на международна военна организация. Не присъства в Беларус на срещата на върха на ОДБС (Организацията договора за колективна сигурност). 

Наблюдателните наблюдатели забелязаха някои “особености” в организацията на срещата на организацията.

Домакинът Лукашенко не посрещна на открито на снега високия си гост от Москва. Горещо го приветства едва на червения си килим, изчаквайки гостът да дойде при него. 

 

Лукав намек за нещо като независимо поведение? Хм, може да мине само за пред извънзимни коментатори, незапознати с характера на двустранните отношения между бащицата от Кремъл и Батко (Баце, в превод на нашенски).

Ако ви се струва, че точно под този вол няма теле, телевизорите показаха още една “странност”. В отсъствието на арменския президент пред арменското знаме за обща снимка застана  Генералният секретар на ОДКС Имангали.

За десерт от същата серия се видя и необяснимото дублиране на белоруския флаг. Сякаш на Баце не му стига един, застана пред два. Вижда се повторението и след това от заседателната зала.

В страните, в които няма въпроси към управляващите поради липса на опозиция и истинска журналистика, хората могат само да зяпат телевизора, да вникват в подробностите и да си правят собствени изводи. Точно както по времето на СССР преди да се разпадне и превърне в ОДКС – “ Оди Км Същото”, ако позволите да (не се) шегувам.

1 мнение за “Някои особености на срещата на ОДКС в отсъствието на Армения от нея”

  1. Е , все пак лумпеншенко е хазяин на сборището. Няма да вземе да посреща всичките си диктаторски таварищи , нали! Не може един самозван себеуважаващ се диктатор,, като него, който има доста по-дълъг “стаж” , дори от сводника си Хуйло , да не може да не го покаже и изтъкне ,пред него , и пред тях. Нали ще падне в собствените си очи, а и пред прислужниците си от собствената му шайка в Беларус . Нали трябва да си остане Батка за тях!
    Оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.