Паднали кло(у)ни след апокалипсата на превенция срещу вятъра и мъглите в София

Разходих се из снежна София и мога да свидетелствам лично какви (не) ги върши новият ни кмет Терзиев. Дадохме му цяла седмица и нещо да се подготви на поста, но той се провали тотално.

Не спря снега. Нито го забави, нито го разреди. 

Не предприе нищо срещу арогантните ураганни (направо урагантни) ветрове.

Не предвиди, че след късното лято измамените широколистни дървета ще задържат първия сняг.

Не направи нищо да предотврати чупенето на клони, че и на цели дървета- а можеше лично да ореже доста растения в предизборната си кампания вместо да се оправдава за роднините си по телевизиите.

В резултат на това има много паднали кло(у)ни-четете заглавията за кошмара, катастрофата, ада, апокалипсата на адекватна превенция срещу вятъра и мъглите.

Виж, ако беше Фандъкова кмет за четвърти път, или Ваня Григорова за пръв път като вожд на трудещите се (а не на тулупите), щеше да е различно. 

Същото можеше да е като в случая с капитализма, при който човек за човека е вълк, докато при социализма е обратното.

Осъмнахме с напълно неадекватен кмет и спасението от него е да си стоим у дома под юргана, освен ако не трябва да разходим куче в гигантския слалом между падналите клони и дървета.

 

 

 

 

 

Ех, да беше др. Живков, да беше почистил вече две Българии, а перманентно възхитеният от същия бивш негов телохранител най-малкото щеше лично да е подсушил на пожар още през нощта  крайните квартали, клоните нямаше да посмеят и да помислят да падат под строгия надзор на Генерала. Тулупите от центъра и без това спят до обяд, според него, та докато се събудят снегът може и да се е стопил.

При др. Живков беше “голям сняг, голям комат”. Сега е “голям сняг, голямо бедствие”.

Евродеградация в бившата селска България, в която снегът си беше на почит!

 

 

 

6 мнения за “Паднали кло(у)ни след апокалипсата на превенция срещу вятъра и мъглите в София”

  1. Чудесен коментар! Не толкова издържано езиково, но в същия дух се опитах да коментирам в една от “правилните” медии. Изтриха ме. 112…

    Гледам сега интервюто на бат`Пепи (лидер на партийката КОДеин) по Нова ТВ сутринта. Добре, че е той да ни светне, че да си десен, означава да притежаваш много автомобили и свободата да ги джиткаш из града по възможност всичките едновременно. И че едно дясно (т.е. добро) управление на милионен град трябвало да му осигурява тези свободи. Само че уредените милионни градове в Европата не функционират така. Ако си жител на четиримилионния Берлин, в която и част на града да живееш, можеш с години да не излизаш от квартала си (теоретично), защото навсякъде инфраструктурата е налице: за пазар, за разходка, за спорт, за хапване и пийване в ресторант/бар и т.н.. И като се прибави перфектната метро-мрежа, стигаме до резултата, че в Берлин рядко можеш да попаднеш в задръстване или да се задушаваш от мръсен въздух, защото с градския транспорт придвижването е най-бързо, поради което го ползват и бедни, и богати.

  2. Харесвам вашия сарказъм, но все пак намирам и нотка политкоректност. Споменавате за “излъгани” широколистни дървета, което е опасен навик, понеже всички “десни” – в бг учим като първа молитва, че такива нещица, като “климатични промени” са вредна илюзия на зелени либерали, за да могат “някои да земат” едни субсидии. Спестявате също, и не препоръчвате модерния отново, позабравен от миналото почин, кметът да седне в снегорин и тържествено да се разходи с този мирновременен БТР по цариградското, или захвърлил ватенката и запретнал ръкави, лично да порине в “Надежда” сняг с права лопата в суграшицата, под кихане на възторжени мисирки, както съветват някои.
    Е, те тогава ще бъде признат …

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.