Американската армия освободи българи-исторически прецедент за ужас на туземния култ у нас към асвабадителите

Макар и символично, една мечта на българите, имунизирани срещу заразата с рашизъм, се сбъдна вчера. Българи, пленени със сила, бяха освободени от американската армия при акция на американския флот срещу похитения в Червено море товарен кораб “Central park”. 

 

 

 

 

 

Някакъв освободителен жест на американците се очаква(ше) напразно (досега) по нашите земи от много десетилетия (четете свидетелствата в “Задочните репортажи” на убития заради тях от режима на Живков публицист и писател Георги Марков).

Това е вторият случай в рамките на седмици, при който български моряци стават заложници на Хутите, иранските марионетки в Йемен. И до днес партиотарите не са изразили възмущението си за отвличане на българи в Червено море по рано този месец. Пазят си го за случаите, когато им се привижда, че в България се случват ужасни ( за тях и рашисткото влияние) неща поради намеса на американското посолство.

Покойният проф. Божидар Димитров обичаше да се гаври, че десантниците от американската 82-ра армия (прославени в Европа при настъплението им срещу нацистите в нормандия) не са ни освобождавали, няма и да ни освобождават. Подигравката е популярна сред българските партиотарски среди. Въzрожденците обичат папагалски да я повтарят.

Американското командване не уточнява с какви средства и сили е било осъществено освобождаването на кораба, на който, впрочем, има и моряци от московията. Не е нужно. Всичко, което трябва да знаем, е че на един крилат ракетен хвърлей от Аденското пристанище се намира преминалия Ормузкия пролив в Персийския залив самолетоносач   Eisenhower, придружен от цяла флотилия с участието и на френска фрегата ( the guided-missile cruiser USS Philippine Sea, the guided-missile destroyers USS Gravely and the USS Stethem and the French frigate Languedoc).

Знаят го и йеменските другари по антиамериканизъм на смълчаните ни партиотари, на които ислямът пречи само в България с цел родна популистка употреба, но не и в междунаРодните му екстремни терористични форми, проявяващи се срещу Израел и САЩ. Знаят също, че в лицето на “сатаната” САЩ имат противник, който не ги разстрелва на място, щом може да ги арестува. В момента това се случва с петимата обезоръжени на ” Central park” терористи, които американците разпитват.

Държи им топло на Хутите, след като през 2015 г. им беше изпратено крилато послание с ракети Tomahawk, които разрушиха три крайбрежни радарни съоръжения на иранските марионетки в Йемен в отговор на техен опит да обстрелват американски кораби. От онзи момент досега Хутите “не забелязват” американския флот, но започнаха да изстрелват балистични ракети срещу Израел. Днес сутринта са изпроводили още две в посока Израел ( където успешно ги прихващат във въздуха). Явно е нещо като отмъщение за американската спасителна операция в Аденския залив.

Спомняте ли си какви горещи благодарности към широката руzка душа на сепаратистите в Донбас се разразиха сред нашите рашисти, когато от Москва склониха да пуснат на 13 април миналата година на сушата 14 български моряци от  кораба “Царевна”, заседнал поради рашистката агресия край окупираните украински брегове на Мариупол? 

Е, “все пак” ставаше дума за рашистки братушки, макар и месеците на принудителното заложничество на българите да беше последица от тяхната агресия, породила опасностите за кораба. Нашистите обичат да благодарят на своите вечни асвободители.

Виж, когато американци освобождават българи от терористи, едва ли може да се очаква подобна благодарност. Напротив, не бих се учудил това да бъде определено от рашиzоидите тук като намеса в нашите работи с “очевидната” цел на “посолството” и неговите назначения във властта да вдъхнат живот на американското влияние в България. Знам, че звучи тъпо, но самата теза за “посолството” като универсалния злодей, по чиято вина имаме най-после редовно правителство, е достатъчно малоумна, за да изключим продължение на същия начин на разсуждение в партиотарските среди у нас.

 

5 мнения за “Американската армия освободи българи-исторически прецедент за ужас на туземния култ у нас към асвабадителите”

 1. Аз забелязах само, че новината остана някъде зарината из останалите новини за зимната обстановка.

  Иначе, в такива случаи е забавно да се четат коментарите на дежурните русоробски тролове. Ето част от жалките мисловни напъни на някои от тях:

  “платили са и така са “освободили” кораба”

  “Какво търсят краварите там?!?”

  “пиратите освобождават кораба, а янките получават сигнал след това (та нали корабът е бедстващ! след освобождаването)!То бива пропаганда бива, ама това не прави янките с миноносеца “освободители”!”

  “Жалко, трябваше съветски бойци да ги освободят.”

 2. Господин Инджев,

  Това е невъзможно! Как така американци спасяват кораби ? Това е лъжа. Това не истина !!!
  Имам друга информация. Информацията е от достоверен източник. Ще я споделя само с всички, но внимавайте на кого я предоставяте:
  “Не са американци и никакъв кораб с българи не е имало. Нито първи, нито втори ни нищо. И никакви капитани и помощник капитани не е имало. Сигурно си мислите, че е някаква мистерия… НЕ !! Просто крайцера “москва” е изплувал и се е притекъл на помощ на…,това е без значение. След като забелязали какво се случва, едните получили прилив на не кафяв адреналин и откраднали кораб. Споделили с други приятели в най различни мрежи и те си казали Ок, няма не кафяв адреналин, значи ни сме. И доникъде не стигнали”

 3. Г-н Инджев, във вашия Фейсбук профил е публикуван пост от Вени Марковски със снимки на кУпейкинь, който развява руски байряци навсякъде.
  А сега кУпейкинь развяват и палестинските по заповед на кремълските си сводници.

 4. По *.РУ сайтовете изтече “новината”, ни дума по въпроса за българи там…

 5. Не е армията, а флотът – за американските военни това е много важно разделение.
  Екипажът на Central Park се е затворил в укрепено помещение на кораба и не се съобщава за жертви и ранени от тях.
  Корабът, който е изловил петимата сомалийски пишман-пирати, е U.S.S. Mason – по американската класификация, това е разрушител – не особено голям, но многофункционален кораб.
  Около половин час след залавянето на сомалийците, от територията на Йемен са изстреляни две ракети в посока на корабите. И двете ракети са паднали в морето на около 10 морски мили (около 18 километра) от корабите. Не е ясно дали толкова са можели да летят, или са били унищожени от противоракетната защита на Mason.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.