Пеевски вади зъбки със сделани в СССР “евроатлантически” клещи

Един католик заговорил от скука евреин в купето на влака с началната реплика “ едно наше момче стана епископ”. “Какво от това”, отвърнал евреинът. “Може и за кардинал да го изберат”, вдигнал мизата католикът. Евреинът пак: “какво от това”. “Абе, току-виж и кардинал станал”, разпалил се католикът.Евреинът си знае неговата: “какво от това”. “Как какво, от кардинал се става после папа”, настоявал католикът. А евреинът: “какво от това”.

“Ти да не искаш да стане господ”, избухнал съвсем католикът. А евреинът равнодушно: “едно наше момче как стана”…

Този хубав виц вече се възпроизвежда в напълно окарикатурен вид от самонавиването на Делян Пеевски, който претендира да е  “по-католик от папата” ( повече депесар от всеки аркадашлар). Най-напред се оказа несменяем водач на листи, после ( сменяем, но в готовност за нов скок) шеф на комисия в НС, на парламентарната група на партията. Най-вероятно ще оглави и самата партия.

Дотук-тяхна си работа, партийна. Само че ескалацията на амбициите му вече надхвърля неговия вилает. Колкото и да се прави на омекнал и диалогичен напоследък, не може да се въздържи от хулигански прояви от рода на призива към премиера да хваща лопатата и чисти сняг.

Днес вече сам се предлага за премиер, размахвайки пръст на министър-председателя Денков, че не се справял с проблемите, породени от зимната обстановка. Подкача го и на професия като химик. Можел да го замести и зове да бъде номиниран ВЕДНАГА. Явно има самочувствието на бивш зам.министър по бедствията и авариите, назначен с нулев опит (не само) в тази област от премиера Станишев в рамките на монархо-социалистическото управление с непонятното от гледна точка на необходимостта участие на ДПС.

А утре? 

Това тяхно момче май и за господ ще го предложат ( първата стъпка е направена от Светия синод), за да си отмъсти с божествен гняв, че беше разпънат на кръста на презрението на голяма част от обществото. Именно това желание за отмъщение движи повече от всичко неговата лична амбиция, според мен. А кой се възползва от това извращение, е друга тема. Предстои да се изяснява.

НА СНИМКАТА: Пеевски сам се похвали с тази снимка. Не прилича на смирен гост на синода. Пъчи се като негов началник в отсъствието на някакъв си патриарх, без чието съгласие, впрочем, едва ли би се състояла тази скандална рекламна фотосесия на “кандидата за Господ”.

 

 

 

 

 

Вече имахме премиер, който за кратко време извървя пътя от милиционер до премиер. Сега ни заплашват с потенциален премиер, тръгнал от “млад милионер”.  Гласяха го за шеф на милиционерите (пардон, на ДАНС- Станишев и до днес не е обяснил адекватно на какво основание го предлагаше за такъв през 2013 г.). 

Пеевски вади пред скоби в биографията си, че е бил “следовател”. Следователно, става и за премиер вече, според собствената му оценка.

Преди 10 години беше прекалено нагло младеж без опит (дори жизнен, какво остава за професионален) ,освен в младежката организация на НДСВ и като парашутист, спуснат на върха на борда на директорите на пристанище Варна, да управлява тайните на държавата чрез ДАНС. 

София въстана срещу тази наглост през 2013 година. Протестите обхванаха и страната. Продължиха близо половин година в столицата поне. Беше нещо като световен рекорд по упоритост на протестиращите без прекъсване, макар и с течение на времето със затихваща интензивност на демонстрациите.

Оттеглиха го, но само за да му изградят нова биография на несменяем кандидат за депутат, плюс изброеното по-горе “кариерно развитие”. Вече смятат, че му е достатъчно, за да яхне изпълнителната власт не само в партията си, но и в държавата.

Дори и неговото нахалство трябва да има някакви граници, отвъд които можем 10 години по-късно да станем свидетели и участници на повторението на демонстрациите, които задаваха въпроса КОЙ.

Изглежда Пеевски вярва, че е извадил “зъбките” на враговете. През 2013-та заплашваше да го направи като шеф на ДАНС за един ден. Днес се оптива да постигне същото със своите “евротлатнически” клещи заради конституционното мнозинство, което осигурява. А след помените в конституцията по Коледа какво ще стане? 

Ще се освободят ли от тази хватка  зависимите от неговата безпардонност или по Коледа чудеса не се предвиждат без кандидата за Господ да ги е планирал? 

 

 

5 мнения за “Пеевски вади зъбки със сделани в СССР “евроатлантически” клещи”

 1. Из мрежата се върти негова снимка с Илия Павлов. Не без основание някои твърдят, че доста си приличат.

  В наши дни може да звучи невероятно, но в младите си години мама е била спортна надежда.

 2. Снимката кърти. Едно допълнение: В България има още 6 милиона кандидати за премиер, нищо, че доста от тях бъркат физикохимията с астрологията, а и не са чели Михалаки Георгиев, описал този феномен преди доста години, макар и в далеч по-скромния му вариант.
  Сещам се поне за 2 български поговорки, но понеже и другите ги знаят, и съм сигурен, че знаете няколко по – подходящи арабски, таман като за случая, затова предлагам да споделите една, ще е далеч по-интересно за публиката.

 3. дИбильян прасееФскиЙ няма никакви “клещи” ! Той е директно зависим и от акта Магнитски, и от акта RICO, и от Кьовеши. Отделно е зависим и от своят ТЪПькач Хуйло, заради откраднатите милиарди по Южен поток от дИбильян прасееФскиЙ.
  Оди на хуйло ти @

 4. Натрапничеството на пээвски взе да добива гротескни форми и размери. Питам се дали лауреатът на наградата за корупция “Магнитски” си дава сметка колко бързо наглед заспалият и апатичен мат`рял може да върне един самозабравил се наглец в 2013-та година.

 5. Станишев е една плюнка. За съжаление заедно с дружките си( от “ссср”, които също са там) в Европейския Парламент, продължават да защитават зависимостите си.
  Купени хора от люлката сър…
  За Пеевски или нищо, или пък изобщо нищо.

  Послепис: Хм… като се замисля, ако пък стане премиер “подготвения” може и да пусна фиш за “тотото”. Току виж съм спечелил много пари… Не ми се вярва, защото не знаем намеренията на работодателя му, който е проводник на… “аз определям порциите в тази държава и аз казвам, какво ще се случи”. Всъщност и да имам възможност да не ме удари мълния, а 1:1 да спечеля пари от тях, предпочитам мълнията.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.