Путлер имитира Сталин и в опита си в тежък за него момент да интерпретира историята за целите на настоящото си оцеляване

Депресираният Сталин, който се криел и мълчал две седмици след нападението на Германия, преоткрил на 3 юли 1941 г. патриотизма. Прозрението му дошло в тежък за империята му и за личното му оцеляване  момент.

Отказал се за пръв път  от чисто  болшевишката реторика.

Бил е изпреварен от Хитлер в надхитряването кой пръв ще нападне райха на своя геносе\товариш по договора за ненападение между двамата от август 1939 г. Дръпва по радиото крайно необичайна за него, първа по рода си в това отношение, реч към “братята и сестрите” си в СССР, вместо да се обърне, както обикновено, само към “другарите и другарките”, “работниците и селяните”.

Нещо подобно прави днес Путлер. Връща се назад във вековете. Търси опорни точки. Опитва се да компенсира пред поданиците си настоящата безизходица на своята налудна завоевателна политика, претендираща да прекрои в негова полза световния ред и да отрече очевидното: очертаващото се мрачно бъдеще на злополучната му имитация в опит за реанимация на СССР под неговия скиптър. 

Путлер апелира днес отчаяно към своите поданиците да си спомнят за величието на предшествениците си на трона. Цитирам думите му на езика, който съдържа 55 на сто лексика от старобългарския, според многобройни свидетелства на руски езикови специалисти.

“Русский мир — это все поколения наших предков и наши потомки, которые будут жить после нас. Русский мир — это Древняя Русь, Московское царство, Российская империя, Советский Союз, это современная Россия, которая возвращает, укрепляет и умножает свой суверенитет как мировая держава”, казал Путлер.

Истината е, че в “руския мир” (където думата мир в нейното второ значение е забранена, а нарушителите на забраната отиват в затвора), има приемственост по отношение на н.в. Лъжата. Тя е в ДНК на руските владетели. Путлер е техен достоен наследник именно в това отношение.

Има приемственост и в култа към личността. Той винаги е бил в основата на московското самодържие. Част е от неговите метастази през 20-ти и 21-ви век- поне до всеки следващ катаклизъм на московията, Русия и СССР, сполетявани от разпад под формата на “революция”, за да възкръсне същата в сегашната все така традиционно агресивна вариация, наричана Федерация. 

Путлер днес е обожествяван все повече като Сталин. Не само с плакатни реклами на неговия образ, но дори и с изкривено чувство за “изкуство”. Крепостни художници и скулптори го славят приживе.

НА СНИМКАТА: Скулптура – ура-ура-ура на  Путлер като хибрид между мечка и ангел, който пуска есетра във водите на Волга. 

Вече и стихче на бивш български език му посветиха като на хибрид между мечка (медвед) и крилат пут…, който пуска щуката в пруд (езеро)

Вот крылатый медвепут

Выпускает щуку в пруд!

6 мнения за “Путлер имитира Сталин и в опита си в тежък за него момент да интерпретира историята за целите на настоящото си оцеляване”

 1. 1:1 Плагиати на мах, Сър!
  Из речи Чан Кайши, произнесенной в Лушани 17 июля 1937 года, после нападения Японии – начало и концовка:
  «Братья и сестры! Бойцы нашей армии и флота! К вам обращаюсь я, друзья мои!

  Я прошу у вас терпения и понимания. Я уверен, мы выдержим эту войну, и вы поймёте мои действия. Враг будет разбит, победа будет за нами!»
  Ничего не напоминает?
  Титул генералиссимуса и тактика выжженной земли 1941-го – от него же (с той только разницей, что Чан не избы сжигал руками космодемьянских, а взрывал дамбы на Хуанхе).
  В общем, ничего своего не было, ничего. За что ни возьмись, всё у кого-то утащено.

 2. “бащицата” Сталинь убива много повече савецки “братя” и “сестри” , отколкото неговият геноССе Хитлер. В ГУЛагЬ има повече концлагеристи през времето наВторатасветовнавойна, отколкото в хитлеристка концлагери. С огромен брой жертви в тях. И преди , и скед войната, допълнително.
  Това е общата черта между таварищи-геоноССетата , всички са NAZZIонал-социалисти. И хитлеросоциалистите, и сталиносоциалистите и хуйлосоциалистите!
  Сега, разбрахте ли, че и туземният мужишки джендърь кУрвела ниновНаЯ иска да прави “нов” атечественЬ фронтЬ?
  По-точно кУрвела ниновНаЯ иска да прави “ляв” и “патриотичен” фронтЬ!
  Дали това не ви НАПОМНЯ нещо познато от Третия райх?
  Или пък от Третия кРИМь?
  Или пък от путлеристкия рай(Хь), а?
  Дали туземният селяшки джендърь кУрвела ниновНаЯ, не иска до “клонира” хитлеробольшевизма, или сталиноболшевизма , или пък хуйлоболшевизма , според вас???
  Дали кУрвела ниновНаЯ не иска да образува “нов” атечествено-социалистически фронтЬ?
  Или пък е по-подходящо да се нарече атечествено-болшевишки фронтЬ, а?
  Ето така от национал-социализъм и национал-болшевизъм, се вампирясва атечествено-социализЪма и атечествено-болшевизЪма на кУрвела ниновНаЯ!
  Не ни стигат всичките ПОПУЛИСТ-социалисти и ПОПУЛИСТ-больлевики, още от времето на Ленинь , Сталинь, Хитлер и Хуйло, та сега кУрвела ниновНаЯ иска да сформира “нов” ПОПУЛИСТки атечествено-социалистически фронтЬ, или пък атечествено-болшевишки фронтЬ! Или по-точно да ги вампиряса в задунайския колониален Бандитустань- НРБь!
  Да живей националЬ-социали……….пардон, – да живей атечествено-социализЪма на атечествено-болшевишкия джендърь кУрвела ниновНаЯ! Оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. А нас отново ни тестват като нация дали ще преглътнем следващият премиер в лицето на Д.П. “Делян Пеевски с писмо до премиера: Не се справяте с управлението ‘
  Този вирус е по-страшен и от КОВИД. Дано имаме сили да му се противопоставим. ОфициоZната журналистика очевидно няма такъв имунитет.

 4. – идеята за тайно съграшение в пакта за ненападение от 1939г дали е на Хитлер , защото речта на сталин пред Политбюро преди пристигането на Рибентроп в Москва говори друго – сталин иска Европа – в“Освободителни” мисии наРусия-Съв,съюз”И.Лилов пише:”Хитлер не очаква световна война, но я получава убеден, че Англия и Франция, както постъпват два пъти с съюзна Чехословакия, не ще воюват за съюзника си Полша … но Англия и Франция обявяват война на Германия…Сталин, напада в гръб сражаваща се Полша … Англия и Франция не обявяват война на новия нападател,защото ще дойде време, той да бъде превърнат в съюзник.Германия требе да бъде щадена, и непременно да разполага с румънския петрол, за да може да води с СССР война за взаимно изтощаване и издънване. С научния си потенциал, с геостратегическото си положение, с прилежността, жертвоготовността на народа, Германия е по-страшен противник от СССР, и затова първо тя требе да бъде сразена, а СССР да е един пиров победител. Румънското петролно поле требе да е извън радиуса на действие на английската авиация, и следователно, да е незапалимо, и затова Турция ще е неутрална, а България, Гърция и Югославия, да са в германски ръце. Не са нужни английски усилия Германия да бъде заставена да нахлуе в България, Гърция, и Югославия, защото гламавия и лаком Мусолини се е погрижил … Полша капитулира, и започва т.нар.“Странна война”: на Запад цари пълно затишие… Хитлер прави непрекъснато сондажи за сключване на мир… съветско-германските споразумения от 1939 г.са изпълнени, дошло е време за нови за поделба на света. И Сталин изпраща Молотов в Берлин… иска да повтори с България и Турция това, което е направил с Литва, Летония и Естония… от територията на България лесно може да се разгроми потенциалния южен фронт, и да се вземе румънския петрол, което означава рухване на Германия…” – в картината на”надхитряването” ссср-то напада България – бомбардировката на Добрич едва ли е в отговор на обявената им от Германия война броени часове преди това и явно запада са знаели за подготвяното руско нападение на Германия/както и за това през 2022г/ , което обяснява “странната война” тогава и успоредиците с патовата ситуация сега на украинския фронт и у нас … да не забравяме Турция/хуйло
  Смотрит Путин на свой портрет и спрашивает сам себя:
  -Интересно, что же будет дальше…?
  -Меня снимут, а тебя повесят! – сердито отвечает ему портрет…

 5. За руската тъпа опорка, че американците/САЩ и руснаците/русия са еднакви, задавам два въпроса:

  1. Еднакви колкото Индустреалната революция и Октомврийската революция ли?

  2. Еднакви колкото Северна и Южна корея ли?

  Ако някой допълни скромния ми списък с отговори ще съм благодарен!

 6. … скромния ми списък с въпроси, пардон

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.