Конфуций за “мъдростта” на открояващи се с обратното политици у нас: не се променят само най-мъдрите и най-глупавите

 

 

 

 

 

Поредната проява на хашлашко поведение в политиката от страна на онзи, който задава тона в това отношение от близо 20 години насам у нас, повдига отново въпроса за причината за липсата на уважение към политиците от страна на т.н. обикновени хора.

“ Нека оставим тези две момчета да спорят помежду си”, надменно рече днес собственикът на ГЕРБ. Продължава да се изживява като бащица на всички. За него академик Денков е “момче”. Както и собственият му съдружник му на попрището на “неформалното лидерство” в днешна България Пеевски, нападащ премиера в стил, който копира своя образец за политическо държане.

“Момчето” Пеевски е на 43 години и натрупа вече две десетилетия стаж като разпознаваем персонаж в българската политика. Чак във Вашингтон го забелязаха и обявиха за нежелано присъствието му на тяхна територия, т.е. бранят се от това “момче”, което е достатъчно значимо, за да му окажат подобно персонално внимание.

Да не говорим за премиера Денков, който е на 61 години. Лицето Бойко Методиевич Борисов е само 3 години по-възрастен от него, но се изказва за академика като за “момче”.

Много нашенци смятат политиката за мръсна работа именно поради това, че наблюдават пренебрежението, с което се отнасят един към друг законодателите на вътрешновидовото общуване в българската политика. В това модно дефиле се включва редовно и президентът Радэв, чието окачествяване на лидерите на Продължаваме промяната като “шарлатани” беше възприето като напълно легитимно определение за тях в българското политическо пространство.

Новата звезда\петолъчка на същия небосклон Ваня Григорова се пусна по същото нанадолнище с приноса си на фекално-вербална основа. И не само не се поправи, но и първата възможност повтори думите си с гордо вдигната глава в едно телевизионно студио с голяма аудитория. Върна се на практика към зората на Борисовото нахлуване в политиката, когато той оприличаваше същата тази политика на л@йно в целофан (каза го в студиото на “В десетката” по БТВ, в което бях водещ). И днес онзи негов израз оглавява класациите на “култовите” му фрази.

Тъй че Григорова намери на кого да подражава пред и без това скептичните спрямо политиката и политиците български граждани. Претендирайки, явно, тя да изглежда на този кафяв фон цялата в бяло.

Банално е да се каже, но който не уважава себе(подобните) си, не може да очаква друго от околните. Не се променят, не се учат на нещо ново за тях, като обноски и приличие споменатите по-горе, както и мнозина други, сред които умишлено не коментирам откровените хулигани от въzраждане поради факта, че са хулигани, а не политици.

Конфуций е казал преди повече от 2500 години, че не се променят само най-мъдрите и най-глупавите.

Позволявам си да се съмнявам, че героите от горния текст са сред “най-мъдрите”. Изборът е ваш, например на следващите избори.

7 мнения за “Конфуций за “мъдростта” на открояващи се с обратното политици у нас: не се променят само най-мъдрите и най-глупавите”

 1. И к’во “очакват” от Денков двамата мутро-социалисти – бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ?????
  Всички калинки от бюрокрацията и “службите” са техни. Назначени над 500 000 “партийни” проZZт(итуиращ)и параZZити от геЙрберастката шайка, етномулташката шайка ДПСь, а и дори зИльоната гнусна фатмашка предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ си назначи незаконно 15 000 фатмашки параZZити!
  И как да ги “управлява” Денков, след като дори неграмотният проZZт(итуиращ)Ь милЮЮЮционерЬ от МВР не може да изхвърли, заради милЮЮЮционерския произвол и беззаконие???
  Няма голяма “разлика” между тях и платените им патриотар-социалисти , като платената им шлюха кУпейкинь и иZZраждане, а и предишните им путлериот-социалистически предшественици от атака , МВРО и т.н..
  Одите на хуйло ви!
  А и дИбильян прасееФскиЙ нека върне всички стотици милиарди ограбени лично от него , поради ТОТАЛитарНИЯ му бандитизъм и неграмотност и от Булгартабак, резерва, от КТБ, Южен поток, Турски поток, контрабандата с Лукойл, от другите банки и ББР, от кафявите му джендъри в “медиите” , от чиновническите му калинки в съдебната власт, като “маZZонския” прокурорин цацов и милЮЮЮционера геЙшевь, от административните сУдилища и ВАС, от “държавните” поръчки в Язовири и НКЖИ, далаверите от енергийната система ЕСО, ТЕЦ-вете в Мариците и Варна, контрабандата на цигари за ИДИЛь от Булгартабак. Така че магнито-социалиста дИбильян прасееФскиЙ НЕ може нищо и никога, и никъде. Дори Хуйло го изгони от палата му в Дубай, където се беше “скрил от Магнитски и RICO.
  И какъв “опит” има въобще МУТРИгрупьското “юпи” дИбильян прасееФскиЙ, след като десетки години не е стъпвал дори в парламента, и гербаджийската шайка и мутренския му ортак бокоТИКВАТА пак му плащаха незаконно заРплатите , въпреки че няма и един работен ден в патлаМЕНТА?
  Оди на Магнитски, оди на RICO, оди на МУТРИгрупь, оди на Дубай, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. С цялото ми уважение, Господин Инджев,
  Но Брат, защо пак избори ? Каквито и да са. Защо!?? Да видим отново простащината, с която се борихме и продължаваме…?

 3. *по Конфуций да поменем Кисинджър – нобелист 1973 г. за заслугите му за подписаното примирие във Виетнам -1975 г. комунистите превземат Южен Виетнам , а Кисинджър става ”архитект” на разведряването между ссср-то и Запада – 1979г. орките на ссср-то нахлуват в Афганистан…
  – 2008 г. Кисинджър е против влизането на Украйна в НАТО и 2014 г. обяснява на Запада, че грешно е приел анексията на Крим като ”желание за световно господство” и санкциите срещу рф-то са грешка
  – 2022 г. Кисинджър призова Запада да принуди Украйна на мир без окупираните си през 2014г. територии, но украинците не се впечатлиха от ”експертните ” му позиви и след няколко месеца Кисинджър прогласи, че западните страни не могат да приемат условието за изоставяне на украински територии в преговорите с Русия …толкова за Богдапрости Кисинджър
  * в подкрепа на съмненията на г-н Инджев – Георги Лозанов: ”Пеевски е далечен роднина, седнал на масата и започнал да вдига тостове”… а аватара на хуйло в СОС от СЕРИЯТА ”махмурлука на един народ” е поредно доказателство след царя, пъдаря и чалгаря, че медиите са реална ВЛАСТ
  🎯 Поздрав за участието

 4. С робско съзнание, идващо от НЕЗНАНИЕ (и заблуди), робът предпочита да остане роб.
  Това е когато не се познава друго и когато ги няма способностите на самоинициативата. Точно тези качества соца насилствено ги внедри. Не позволяваше да се излиза извън границата, дори и в Съветската кочина, за да не й се вижда и оценява нищожеството.
  Така, че и нови избори, след като няма качествени хора, които ни се представят за избор, е по–добре да няма и избори. Поради това и много (макар и грешно) не ходят да гласуват.
  Въобще ,жалка картина на затриващата се родина…

 5. към よ:
  … и това далеч не е всичко, благодарение на далновидната му политика, освен Южен Виет, завземат и Камбоджа и Лаос, а милиони съюзници на щатите са оставени на произвола на съдбата и на геноцида, организиран от новите управници. Какви неща са ставали след 1973 г. там, с местните малцинствени народи в целия Индокитай, освен с несъгласните от основните нации, вероятно няма да узнаем в пълнота още поне 30 години.
  За капак, Тайван (Република Китай) също бил изоставен в ООН и за пет минути от член на Съвета за сигурност с право на вето се превърнал в международен парий, а се възприема съветската доктрина, че това не било истинска държава, а било “държавотворно образувание”, въпреки, че според международното право Тайван или както искате да го наричате, си е суверенна държава по всички правила. Това пак е резултат от новите насоки на “дипломатическата революция” на столетника. От тия получени аванси, другарят Брежнев си направил съответните изводи и правилно разбрал “разведряването” така, че ако спазва “бон тон” в двустранните контакти, имитира “миротворец”, и не се излага с простотии, като да блъска с обувка по банката по време на международни форуми, и се въздържа да крещи, като предшественика си, ще може занапред спокойно да си разиграва коня навсякъде, докато се прави на спортен запалянко, лежащ на стари лаври. Дори също толкова спокойно, без да вдига много шум, ще може да насочва ресурсите си съм овладяване на Близкия изток и Африка и дори да заплашва Израел с война /директна намеса.
  И добре, че все пак Брежнев не е имал съветник от ранга на Бжежински, и Чжоу Енлай по онова време също не е имал съветници, толкова мъдри като Конфуций или Сун Дзъ, за да се възползват от подаръците и удобните моменти максимално.
  И добре също, че Байдън ги е виждал тези неща отблизо още тогава, а не е чел за тях по писанията на Кисинджър за “реалполитик” (не твърдя, че мъдрите политици са непременно старите политици с дълъг стаж, но все пак големият опит в политиката понякога е от решаващо значение).

 6. @RICOшетниковь

  В десетката!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.