Една московска снимка, а толкова много смях предизвиква!

Имам обоснованата претенция да разбирам и знам повече за московията, включително за езика и нравите й, от масата  българи, които се изживяват като деца на матушката, вкопчени в нейната все по-къса пола. Но си признавам, когато нещо не знам.

Не знаех, че изразът “ не можеш да ловиш таралежи с гол з…”, употребен от нашия премиер навремето по отношение на заместника му Цветанов, също има руски корени или поне е свързан в онази велика(нск)а държава, в която щъкат милиони джуджета на духа с наистина велик праг на търпимост към това да ги мачкат господарите им. 

Ето че руската мрежа ме осведоми и научих нещо ново: старият лаф за таралежите се появи в московски контекст.

 

 

 

 

 

 

Коментар към снимката от Москва на руски казва точно това: “ Правилото, че не можеш да ловиш таралежи с гол з… се потвърди. Не се вижда наоколо нито един таралеж”. 

Дотук-спорно е дали пък закачката не е с български произход още от древността. Но е безспорно, че следващата част от горния коментар си е чисто местна работа.

Той гласи: “ Таен агент на полицията лови на жива стръв активисти на ЛГТБ”.

В московията Върховният съд забрани вчера ЛГБТ като екстремистка организация по бързата процедура досущ като при като онези процеси, завършващи с масови разстрели по времето времето на Сталин. Трябваше му на съда само 5 часа заседание, за да стигне до това решение, отбелязаха от Ройтерс.

И още нещо смешно като съвпадение (но не и в съдържателен смисъл): авторът на публикацията в мрежата се подписва от много време с ” Гащите на Навални” (ТрусЫ Навального) като очевидна препратка към опита на наемните убийци на Путлер да ликвидират главния му вътрешен враг Навални, намазвайки бельото му с отрова.

Апро(ПО) – ПО на някои европейски езици означава онова, което се вижда в центъра на снимката и е повода за майтапа. Не се отмятам от думите си дори в случай, че става дума за монтаж. Не е толкова важно дали кадърът е автентичен. Той си е на място в съответния контекст, включително и с коментарите, които московската диктатура си изпроси.

2 мнения за “Една московска снимка, а толкова много смях предизвиква!”

 1. Вчера гледах по ZDF няколко части от една поредица която те пуснаха на 01.12.2023. Още не са ги качили в Youtube, има ги само на сайта на ZDF и за съжаление са ограничени за гледане в Германия, Австрия и Швейцария. Става въпрос за живота на п-в Крим след анексията и най-вече след началото на пълномащабната война в Украйна. Поредицата е от 6 части и се нарича ”Russian wonderland”:
  https://www.zdf.de/dokumentation/zdfinfo-doku/russian-wonderland-krieg-und-alltag-auf-der-krim-das-besetzte-paradies-100.html
  Защо все още не може да се гледат в цял свят не знам – може би защото нещата които ще видят зрителите не са много за гледане, особено в ”православната славянска империя”.

 2. Хуйло не остави нито едно неправителствено сдружение и организация, всичко е каZZионна путлерастка ТОТАЛитарастия!
  Всички са “иноагенти” , извън монархочекистката му лична родово-кланова шайка в кагеЙбисткия му путлерастки рай(Хь)!
  В Хуйлостань се чува само пропаГАДните им казионни номенклатурни крясъци:
  – Да живей , живей, живей “великият” ни вождЬ Хуйло , и неговото “велико” кагеЙбе !
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.