Маша Захарова, маша за разпалване на омраза в и срещу чужбина

Работата на един говорител на външно министерство навсякъде по света е да коментира въпроси, свързани с външната политика. Злополучната говорителка на руzката дипломация Мария Захарова, заради чиято скандална личност самолетът на нейния началник Лавров не беше допуснат да прелети над България на път за Северна Македония и в това отношение е изключение.

Преди повече от три години, в разгара на пандемията, която направи нейната държава световен рекордьор по смъртност заради неуредиците и спънките пред борбата с разпространяването на разпространяването на китайския вирус, Захарова успя да възмути сънародниците си с господарския съвет да си налягат парцалите и да не се оплакват, че не могат да пътуват по света, защото това било привилегия на богатите преди (имайки предвид себе си) и сега.

КОЛАЖ: Царица Маша, маша на Путлер и Лавров за разпалване на омраза в и срещу чужбина.

 

 

 

 

 

 

 

Ето какво буквално каза тя в скандалното си интервю на 2 май 2020 година:

“ Да се почива в чужбина и изобщо да се лети със самолети е привилегия на богатите хора. Ако не сте сред тях, трябва да си стоите вкъщи и да не претендирате за нищо. Таванът на вашите амбиции е пътувате на автостоп, да спите и да ядете на пода”.

НА КАДЪРА ОТ ИНТЕРВЮТО: Захарова в целия й “блясък”

В рамките на това невъздържано откровение Захарова се похвали гордо, че като дете на висшата съветска номенклатура винаги се е ползвала с привилегии. Това, което е по-интересно за нея с днешна дата обаче, е защо я търпят да се гаври с поданиците на Путлер от подобни царствени позиции. 

Отговорът може да е личен и специфичен като за нея. По въпроса има разни спекулации. Извън тях е очевидното обстоятелство, че в държава, в която управлява несменяем режим с неговите несменяеми велможи, този режим не се страхува от дискредитиране в очите на избирателите, които нямат думата кой и как да управлява. 

Подробност като отзвук от скандала е липсата на отзвук в самата московия. Има такъв, но темата изобщо не е сред водещите за медиите там. Защо?

Изглежда дори и в контролираните от властта рашистки медии разбират неудобството да коментират провала на провалените си дипломати и крайно недипломатичното им поведение. Може и да греша, но бавно и сигурно в московията започват да осъзнават също, че гаврата с България, толкова характерна и обичайна още от времето на СССР, не носи позитиви, а отблъсква и без това намаляващите привърженици на “руския свят” в самата България, която, по официални признания на все повече тамошни учени, е духовна майка на московското царство при неговото покръстване и цивилизоване в ролята носителка на езика, развил се в последствие като руски. 

Кой на кого е “матушка”, всъщност, се питат вероятно поне образованите хора в московията.

Или само така ми се струва? Хайде и аз да използвам втръсналото клише с рециклиран руски произход у нас “ ще поживеем и ще видим”.

 

5 мнения за “Маша Захарова, маша за разпалване на омраза в и срещу чужбина”

 1. Както обичат да казват говорещите на окско-уралски диалект на среднобългарския:
  Карма – она такая.

 2. Помня го това интервю, в него Маша успя да възмути дори умерените привърженици на Путин, които се радваха на прилични доходи докати техният велик лидер не обезцени доходите и спестяванията им 2-3 пъти с гросмайсторските си ходове на геополитическата дъска. Лошото е че и нашите поцелуйковци-носталгици по миналите времена на бай Тошо не схващат, че това им е отредено в новия руски мир – да бъдат обслужващ персонал на царя и кръга от боляри от него или може би се надяват да получат висш чиновнически пост в губерния Болгария за заслуги към Императора? Надежди-говежди.

 3. Както в цялото путлерастко МИДь , всички там са балшие кУртоази, балшие джендърьМУЖИЦИ и “ласкатели”, начело с унилата лошадь-лавровЬ!
  – дИбильи , блядЬ!
  машА захарНаЯ пък също е “дипломатическия” джендърьМУЖИК, като “лицо”-то на цялата путлерастка атечествено-сАциалистическаЯ РАБьZZия!
  Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 4. Нима би трябвало да ни учудва държанието на руснаците Путин, Лавров, или Захарова, които са цитирани тук?
  Русия е една замръзнала в развитието си страна, която от самото си начало е била разделяна на две класи –помешчиците и закрепостените от тях (простолюдието).
  В последствие, чрез завоевания там се появява империализъм, с което променят наименованието на страната, но не и същността си.
  Поради империалистическото прибавяне на овладени земи там се налага и смяна и на наименованието.
  Идват думите съветски и съюз, които смислово могат добре да бъдат дешифрирани.
  Управлението наричат Съвети, защото на истина дават полезни за живота съвети на всички населения, включително и на приобщените чрез завладяване.
  Освен това всички насъщни земи трябва да ги обединява един общностен Съюз. Помним химна „Союз нерушимии…“
  Идва ред и на България, където правят два опита за завладяване, които те просто наричат Освобождения. Макар и не чак толкова успешни, защото не можаха да ни вкарат в „Съюза“, но лафа за освобождението все още се използва.
  Тук трябва да споменем и управленческите практики на съответстващите за времето си руски помешчици (управляващи), защото макар, че в течение на времето съдържателни разлики да няма, при освобожденията ни броя на жертвите, както и жестокостите са се увеличавали.
  При завладени големи територии за по–лесно назначават и местни помешчици. Това, при освобожденията ни се опитаха да направят и у нас. Тези също имаха статута на помешчик, но с тази разлика, че трябваше много повече да слушат съветите и някои от тях дори се опитваха да ги преизпълняват.
  Да ни прибавят към Съюза за щастие не, се провали. Може би не стана, защото формулата за избор на управници единствено и само всред простащината, някак си дефектира. Получи се фалшив „избор“, в кавички, защото тази дума в такъв случай е недопустима.
  Както виждаме, от Русия все още се опитват да поправят грешката. Те все още се опитват, защото както при кандидатите за управляващи, така и във важните за страната сектори са нагнетени и останали непокътнати все още прекалено много руски гниди, което прави прочистването им много трудно.
  Така, че горепосочените руски представители с действията си напълно оправдават определението и изискванията на страната си и това ние би трябвало да го очакваме.
  Друг е въпросът, че трябва да се противодейства на всякакво руско влияние.
  Там е заровено кучето!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.