Революцията срещу статуквото на “сглобката”, за която пледират фашиzоидите у нас, отново се отлага

Социологическо проучване за политическите нагласи нагласите на българите показва, че няма “революционна” обстановка у нас. Хората не искат нови избори. Това е главният извод.

Разположението на партиите е същото като броя на седалките, които заемат в Народното събрание техните представители в момента. Няма размествания и в личните рейтинги на политиците, макар да бих откроил факта, че Пеевски е все така най-мразеният сред тях въпреки напъните му да напусне това състояние в очите на хората. Поучително е, бих казал, за желаещите да си правят реклама без да имат съответната електорална подкрепа зад гърба си.  

 

Като става дума за рейтинги, любопитен факт е, че първите измервания на влиянието на вождовете в СССР са правени от ЦРУ. Днес това упражнение не само не представлява никаква тайна, но е интересно от гледна точка на времето да се види, как някои “изоставащи” по популярност, като Хрушчов ( плътно замръзнал около невзрачното 10 място сред по-значимите по онова време другари), се оказват накрая победители в самоизяждането по правилата на съветската джунгла.

Също е поучително.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.