Тулупът Пушкин (по мерките на бившия ни премиер)

Онези, които спят до обяд, са “тулупи”, каза веднъж в яда си ранобудният собственик на ГЕРБ. Нарече ги още безделници – в случай, че някой не го е разбрал правилно какво мисли за хората, които не стават заедно с него. В посочената по-горе връзка има и още много подобни негови “бисери” от онзи негов монолог по време на пандемията.

Не само в България навсякъде по света, има хора, които си лягат много късно, а някои и на сутринта, поради естеството на работата си, но това известно обстоятелство не умилостиви всевластния ни премиер, който напълно се беше самозабравил, обиждайки наред. 

Припомням това с една илюстрация на “тулуп” и “безделник”, за да не се забравя с кого си имаме работа (по принуда) и днес.

Пушкин казва за себе си: “Събуждам се в 7 часа, пия кафе и лежа до 3 часа” 

30 октомври 1833 г.

 

3 мнения за “Тулупът Пушкин (по мерките на бившия ни премиер)”

 1. Уинстън Чърчил също така редовно ще работи до 12-1 сутринта, след което ще спи до около 7-8 и след като се събуди, ще прекара още 2-3 часа в леглото, работейки. Много от далеч по-младият от него екип, който е имал, едвам са му смогвали. След като най-сетне стане от леглото, този “тулуп” ще обядва, след което… ще спи още час-два, което ще му даде достатъчно сили и енергия (заедно с щедри порции храна, вино, бранди, и/или уиски), че да диктува хиляди думи в рамките на часове до към 12-1 след полунощ.

  В една от по-известните сцени от филма The Darkest Hour, когато Чърчил отива при Джордж VI да бъде поканен да е министър-председател, Чърчил споменава, че се очаква той и кралят да се срещат редовно. “Веднъж седмично, опасявам се,” е отговорът на Н.В. На предложението тази среща да е в 4 след обед, Чърчил отговаря с “Аз спя в 4.” Недоумявайки, кралят пита дали това е позволено, а Чърчил (в типичен чърчилиян стил) отвръща: “Не, но е необходимо. Аз работя до късно.” https://youtu.be/W3VyJXZvU8k?si=3g4l-u2TeYBjurxu

  От другата страна, обаче, Джордан Пийтърсън казва, че единият от начините да избегне “протестите” на младите фашизоиди, за които свободата на словото означава разрешение да говориш само това, което на тях им харесва, е да насрочи лекциите си за 8 часа сутринта. Почти всички “протестиращи” по това време все още спят.

  В крайна сметка, както г-н Инджев в непряк текст казва (ако съм разбрал правилно), има всякакъв вид хора. Това че някой не е точно като теб не значи, че той е [любима обида, но да не е прекалено силна, че да не засегнем хората прекалено много; “тулуп” ще свърши работа]. Но, иди обяснявай на Ганьо…той си яде филии с мас, 5 папи са го гАлили по главата, че нищо не влиза в нея, не даже и след 10 години навиране на най-високо ниво (в света)….

 2. Тулупът беше се пльоснал пред чекмеджетата и пачките в Бояна, пред своят “ПАПАрак” Мата Хари , нали!
  Отделно е цакането на белот на софрата с Вальо Златев и агенть Гоцье, нали!
  А и ритането на мачлетата в работно време и по време на парламентарен контрол и изслушването му от парламента, нали!
  И още , ….и още , като бракониерството с шайката на агент Гоцье в ловните стопанства на неговият “бащица” тато-ди-тути-каскети, на когото бокоТИКВАТА беше толупохранителЬ, а и на Кобурга!
  Така че няма какво “друго” да “очаква” от милЮЮЮционерската МУТРА и ТОЛУПохранителЬ бокоТИКВАТА.
  Оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. На съвестта на бацэ лежат тежести, които вероятно крадат доста от съня му, така че няма чудно, че е ранобудник. Освен това в неговия случай ранобудността няма никаква връзка към висок коефициент на полезно действие. А откакто пээвски говори и вместо него, бацэ би могъл изобщо да не става от кревата, който се намира до познатото на всички ни нощно шкафче.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.