В Германия на рашистите им е зле, а тук е както си (беш)е: “руско гладно нема”

Прав ще се окаже др. Румен Гечев, който осведоми от парламентарната трибуна невежите слушатели и зрители, че в Германия и Франция се живее зле.

Все по-зле им става на някои германци. Един го разобличиха, че е подкупван системно и баснословно, за да слави Путлер в книги и интервюта. Друг пък сега го уволняват от Bild, най-тиражния вестник в Европа. Разбрало се, че през 2018 г.работещият в Bild Юрген Хелфрихт, без да уведоми редакцията, е станал съавтор на книгата “ Да се научиш да обичаш Русия” , чийто предговор е написан от днешния председател на Междуведомствената комисия по историческо образование на московията Владимир Медински.

В този предговор близкият съветник на Путлер претендира, че чужденците разпространяват неверни и повърхностни твърдения за Русия с пропагандна цел. От редакцията обясняват, че са уволнили Хелфрихт защото “подобен мироглед няма място” в Bild.

Друго си е в СССР, заковал (на дъската на позора) невиждани стандарти на свободното слово, които се радват все повече на своя ренесанс в днешната московия. Ето един пример за подражание от 25 октомври 1944 г.

На тази дата вестник “Газета Востока” излиза със заглавие, в което е изпусната една буква (със сигурност поради нервно недоглеждане в печатницата, а не от някаква колективна склонност към самоубийство). Една, но каква, направо фатална!

Става дума за буквата Л. Вместо главнокомандващ, Сталин се оказал “гавнокомандващ”.

Цялата редакция е арестувана и разстреляна. Без изключения.

Ако се върна на темата за нещастието да живееш в Германия, където на ращистите им става все по-зле, трябва отбележа, че др. Гечев скромно премълчава позитивните примери от България, на фона на които германското нещастие изпъква още повече. Тук пострадали заради рашистка пропаганда журналисти няма. Не случайно си позволих шеговитата истина, че у нас “руско гладно нема” (доста по късно това умотворение се появи като “цитат на деня” в “Дневник” и бях поласкан, че редакцията се е съгласила с моята констатация, макар и да не беше забелязала авторството ми).

Иначе казано, тук идват и си отиват “русофобски”правителства и парламентарни мнозинства, но не и рашистите в медиите и техните гостуващи съмишленици, които след кратко отстъпление от тяхното традиционно нашествие през миналата година днес отново дефилират триумфално на своя обичаен медиен терен в България. 

7 мнения за “В Германия на рашистите им е зле, а тук е както си (беш)е: “руско гладно нема””

 1. Аз едва ли ще стана политик 🙂 но по форумите щедро обещавам, че русофилистията ще се поеме от Здравна каса, сънародници сме все пак и не сме особено много – трябва да си помагаме 🙂

 2. Операция “Ятаган в гъ***рба”!!! Турция предоставя 370 танка на украинската армия за предстоящата зимна офанзива: Ятаган в гърба: 370 турски танка отиват в украинската армия срещу руснаците, в Кремъл скърцат със зъби https://frognews.bg/novini/iatagan-garba-370-turski-tanka-otivat-ukraiskata-armiia-sreshtu-rusnatsite-kremal-skartsat-sas-zabi.html

 3. Време е говнояда (и според Суворов и по мое мнение) с червената фанелка със сесесере на нея да бъде изхвърлен еднопосочно от България.

 4. към В и К:

  Подкрепям напълно – говнояда в говноядия!

 5. Към
  The Rock
  02.12.2023 в 13:45:
  Наистина Ердоган танцува някакъв казачоков кючек , между Османската империя и НАТО.
  Но той явно си има тайни договорки , с които се освобождава от стария скрап , който така или иначе трябва да бракува и ще получи нещо повече, срещу това.
  Въпросът е към “нашите” фатмаци , начело с зИльоната фатмашка ТИКВА на ДРОНЬдуковь2.
  Защо и те не дадат савецкия скрап от складовете на БНА на Украйна. И така можеха да получат нови ПВО системи, и Страйкърите на много по-ниска цена. Защо са им например толкова савецки танкове , които може да са и по-стари от турските, а и даже не ги изкарват от прашасалите складове на БНА? Харчат милиони само за охраната им , без никаква полза от това, само за охранителните фирми и за фатмаците, които държат ключовете за тоя савецки скрап.
  Същото е и за бутиковите савецки зенитки, които стават само за музея , както и савецките самальоти, които никой не може да поддържа, няма и оръжия и ракети за тях, и служат само за играчки и за “оправдание” на огромните заРплати на фатмаците от котилото на реZZиЛдентът.
  И най-важното не са съвместими с НАТО, дори колкото турските танкове, които макар и да са стари , поне са по НАТО-вски стандарти.
  Прав е г-н Инджев, руZZко, ССавецко и чекистко, и фатмашко, гладно нема в задунайския колониален Бандитустань- НРБь!

 6. Включете се в групата:
  Петър Волгин & Со. – вън от БНР!
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/
  Трябва масивен обществен натиск през социалните медии срещу такива емблематични представители на рашистката пропагандна война в България. Ако Волгин бъде осъден и изгонен от БНР (за което сега има добри изгледи!), и другите подобни мегафони на Кремъл ще ги стегнат ушанките. Просто трябва един назидателен пример.

 7. М48 и М60, макар и съотв. 1-во и 2-ро поколение, са ъпгрейдвани от Израел в заводите Rishon LeZion през 2008 до ниво M60T Sabra II, демек малко по-слаби са от Абрамсите и Чалънджърите, но превъзхождат по всичко Т72 и дори следващите го руZки. В замяна Турция ще получи Абрамси на 1/2 цена. Жалко и позорно е, че РъБъ подлогите на рундю казачока и Ко направиха и невъзможното да НЕ ДАДЕМ танкове на Украйна. Макар че в полигон-складовете в Айтос, Н.Загора, Плевен и Враца има между 600 и 1090 Т 55 и поне 200 Т 62, които щяха да са безценни в първите месеци на войната и да изравнят шансовете на ВСУ срещу блатните диваци.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.