Не всичко е толкова чер(ве)но

Опитвам се да кажа, че не всичко е толкова чер(ве)но.

Червени са се изправили срещу червени, които са срещу червени. В битка помежду им. 

Това е е вътрешновид(ен)ова битка. 

Не сме виждали подобна, откакто (си) ликвидираха Луканов през октомври 1996 г.

Виденов подаде оставка от върха на БСП (без да предупреди другарите си) два месеца по късно. 

Виденов отстъпи място на откровения (по манталитет) бъдещ путлерист Георги Първанов. Настъпи временен, но болезнен у нас за много години напред триумф на путлеризма в България – още преди полковникът от КГБ да беше коронован за руzки цар. 

Днес Нинова е срещу Манолова и заедно са срещу  “левицата”. 

И вие ми казвате, че няма добри новини!

Напомня по формален признак на битката между конкурентите за наследството на сините.

ГЕРБ се борят гузно да са жълто-сини повече от всички в евроатлантическия отбор на подкрепящите Украйна. 

Вече напират компесаторно, като доказани крепители на МОЧА в годините на своята власт, да са с едни (боди)гърди в челото на новата за тях офанзива срещу съветския фетиш в София, заради “посегателства” срещу които при тяхното управление милицията арестуваше  по указание на руzкто посолство всеки заловен от милицията българин.

Полезно е.

Да живее конкуренцията!

 

 

 

8 мнения за “Не всичко е толкова чер(ве)но”

 1. на мен борбата между червени,червени и ”Левица”ми изглежда повече като борба между Корлеоне,Бардзини,Таталия…

 2. Общо взето, БСП върви по стъпките на СДС, отлюспване, залюспване, разлюспване, все люспи на някакъв оглозган шаран. Извървяха пътя от “За да има БСП, а не БКП, трябва да има БКП” до казионна партия, която няма никакво влияние. Чета в момента книгата на Иван Костов “Свидетелства за прехода”, БСП на днешни времена няма нищо общо с чудовището, което беше през 90-те години. Моята прогноза е, че всичките тези нароени партии ще изчезнат с времето, а самата БСП ще се срине до 4-те %, товарищ Ньiнова, Господ здраве да ѝ дава.

 3. “… Според Борисов участието на ГЕРБ в правителството е измъкнало ПП-ДБ от “лявата хватка” на предходната коалиция, в която ПП-ДБ управляваха заедно с БСП и благодарение на това България може да затвърди евроатлантическата си ориентация…”
  https://boulevardbulgaria.bg/articles/ot-ednorozi-i-fei-do-evrozonata-i-shengen-borisov-komentira-sglobkata-v-sliven
  – а междувременно след фандъкова и маяма и подгласничката на реZилдента стана рицар на годината BG
  https://www.facebook.com/photo/?fbid=933120901673445&set=a.437148257937381
  … не е черно, а с цвета на експлозивната диария на байхуя – от 38:16 мин
  https://www.youtube.com/watch?v=XYVhYLxRrx8

 4. Koмунистите и техните приемници от БСП са като скачени съдове. Те само преливат от един съд в друг но общото количество не само не намалява, а имам чувството че расте. Интернет пространството се е напълнило с ретранслатори на Говори Москва – от стари муцуни като Кеворк или Велизар Енчев до новата бодра смяна – Карбовски, Николай Витанов, Боян Чуков и Волгин. Простете г-н Инджев, но до момента московци си остават заплаха и дори БСП да изчезне, на нейно място ще изникне нова формация водена от Резидента или някой като него. Не знам как ще се изчистим от тази чума. Още повече, че някои от по-младите и нахъсани последователи на тези глашатаи на Путин открито зоват за Народен съд и даването на такива като нас на прасетата.
  Аз съм песимист за България.

 5. Към ВитанкоВинету:

  Имате основания, особено като наблюдаваме пробивите на политици и цели партии в страните с отколешна демократична традиция, които не са болшевишки издънки генетично, но вършат подобна на болшевиките разрушителна работа срещу демокрацията.
  Въпросът е не да бъдат сведени до нула, а вредата им да намалее до пренебрежимо ниски стойности както при настинката или други неизбежни болести, за които има лек.

 6. Не мога да се съглася с прогнозата, че БСП ще свърши като СДС. Напротив, боя се, че БСП ще надживее и правнуците ни, защото Задкулисието работи за нея. Помните ли как преди местните избори всички социологически сондажи показваха, че сривът на БСП ще е жесток? Алармирана, хартиената коалиция (ГЕРБ/БСП/ДПС) набързо си скалъпи тогава активно мероприятие по отмяна на машините за гласуване на първия тур –> и хоп: хартиените партии се оказаха горди победителки, сред тях и полуумрялата БСП.

  Ние и преди 30 години си въобразявахме, че червенотиквениците ще изчезнат по естествен път, но за съжаление произвеждат нови поколения – по-нагли и бетоноглави и от предишните (пример: внукът на пэко таков, който брани МОЧА, сякаш животецът му зависи от него). В българското “ляво” пространство (т.е. в псевдоляво-рашиZткия лагер) днес се имитира разединеност, за да се поддържа илюзията, че е многобройно и плуралистично. Но в действителност нито е многобройно, нито е плуралистично, напротив: коалиция “левицата” на избори не може да вземе и процентче, да не говорим за 16-те комунистически партийки с по два-три члена, с които кУрнэла миналия месец основа нова “коалиция”. Самата БСП е в процес на свободно падане (показва социологията). С други думи: пълна псевдоляво-рашиZткa пунтамара.

  Ще видите, че тези ШАРЛАТАНИ ще се съберат за нула време, забравяйки всякакви разногласия, когато преценят, че политическата конюнктура е благоприятна за това (например когато бацэ престане да е партиен лидер и герб съответно се разтури).

 7. симпатизант/ка на ДСБ:Поддържам.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.