Х(л)ипер инфлацията с ниската раждаемост не може да се реши с хлипане на вожда

Не са врагове на комунизма онези, които разпространиха видео как вождът Ким Чен Ун плаче пред огромна аудитория от другарки в Северна Корея. Скърби, че са започнали да раждат по-малко деца. Кадрите са одобрени по партийна линия, щом са показани по телевизора там. Хлипат и мобилизираните за целта жертви на режима от женски род.

 

 

 

 

 

Явно пропагандата там е решила, че целият свят трябва да види как се ронят сълзи на гроба на нероден Кимчо. 

Обещал е още материални стимули за многодетните, например стоки от първа необходимост, които са дефицит в една класическа държава комунистическа.

Така беше и в НРБ. “Бай Тошо” глобяваше ергените (т.е. бездетните) и даваше, от него да мине, 5 лева на другите. Цели 5 лева! В същото време населението само чакаше да се отвори шлюза, за да изтече със стотици хиляди, ако не с милион-два, на Запад, където и без неговите 5 лева условията за живот и размножаване са неустоимо по-добри ( без оглед дали говорим за държави, които също са засегнати от демографска криза). 

В московията пък се разразява в момента цяла буря около идеята на режима жените да раждат по…8 деца. Поредният сюрреалистичен сценарий там.

Простичката истина е, че раждаемостта е свързана с желанието за възпроизводство на Хората. Не на маши(ни)те на режимите. Има пряка връзка с условията за снасяне, гнездене и отглеждане на пиленцата. Така е и в нашия случай, уви. Да не говорим за московията, която е в челото на световните шампиони (в абсолютни стойности) по миграция на фертилни двукраки в по-гостоприемен хабитат извън родината им.

Същото се отнася и до опитите чрез забрана на абортите да бъде увеличено населението.

Искат насила хубост да стане по същата логика, според която чрез териториално разширяване се забогатява и през 21 век. 

Няма да стане. Нито в империята на злото, нито другаде.

 

 

 

 

4 мнения за “Х(л)ипер инфлацията с ниската раждаемост не може да се реши с хлипане на вожда”

 1. То хубаво да раждат, ама мъжете са на фронта в Украйна!!
  Но може би таваришч путлер ще ги запложда?!?!

 2. 5те лв.беше компенсация за увеличението на цените на хранителните продукти от 01.01.1968 г.,а ергенският данък беше още от началото на 50 те год.та до Лукановото правителство.А депутатка от руската Дума призова жените да не учат за висше образование,а да раждат деца/явно войната в Украйна намали доста мъжкото население-убити,осакатени,пленени,емигрирали / и пушечното месо е дефицит..

 3. Да налагаш на хората да се размножават като зайци без оглед на това, как после ще отглеждат и изхранват тези деца (които при това ще живеят кратко, защото ще отидат млади и зелени на фронта да мрат за кефа на диктатора), е връх на цинизма и безотговорността в днешно време, когато поне има как да се предотвратяват честите забременявания. С путлэр пълен назад към Средновековието.

 4. Какво да “направи” монархическия диктаторЬ КимЬ? Той е само васалЬ на своят китайски гасударинЬ, както преди това дядо му беше васалЬ на Сталинь и СССРь, а територията му е де-факто и “партийна” собственост китайската комуникапиталистическа имперска “аристокраДция” и “вожда” СидзинпинЬ.
  Така че аканчателното раZZшение ще дойде от имперската метрополия Пекин , а корейската феодална провинция на Китай може само да ги изпълни.
  И без това китайците имат нужда от нови територии и нови крепостни , каквито са робите на “таварищь” КимЬ.
  Оди на хуйло ти.
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.