Путин и Мадуро, дупе и гащи

Класика е един владетел да отклонява вниманието от вътрешните проблеми на владенията си като насъсква поданиците си да мразят чужденци и да мобилизира пушечното си месо за война с тях, макар да има фалшивата претенция да пуши денонощно лулата на мира. 

“Миролюбивия” Сталин, вожд на червенокож(одер)ите, който пуши лула, е също класика.

Маршируващият в крак с московската традиция руzки монарх Путлер разпали завоевателната си война в Украйна. Тя му подпали килимчето в Кремъл. Отказа се да се предаде. Завлече го необратимо в тресавището, което той причини. Рано или късно ще се удави в него. 

Давещият се в кръвта на стотиците хиляди убити униформени от двете страни на фронта и на цивилните в Украйна търси трескаво всякакви нови възможности да се извади от блатото, като се изтегли навън за липсващата на темето му коса. Заложи на отклоняването на световното внимание от своето злодеяние, разчитайки на близкоизточното кръвопролитие.

За да няма съмнение, че има принос, покани по горещите следи на престъплението на терористите главните главорези от ХАМАС на аудиенция в Москва.  Домакин им беше неговият везир по въпросите на въшната политика Лавров. Но и това беше достатъчно да се види колко уважително се отнасят в Кремъл спрямо малките си терористични побратими, специалисти на близкоизточния дръвник по големи кланета на невъоръжени жертви.

Трябва да му се признае на Путлер, че щастието му се усмихна кърваво. Светът се ужаси след клането на ХАМАС  в Израел от 7 октомври, че има(ло) и по големи главорези от неговите в Украйна. Пренасочи вниманието си към садистите, провокирали нова война с масова (злоу)употреба на цивилни като прикритие. Щях да напиша “като щит”, но на щит са връщали в родината им спартанците, загинали геройски за родината си. Няма нищо общо.   

Защо да не опита Путлер нещо подобно и в Латинска Америка? И там има клиенти. Неговият венецуелски другар, със звучната (по българска аналогия) фамилия Мадуро, превърна най-богатата някога държава в Южна Америка в най-бедната на континента в наши дни. Прогони де що има империалист. В резултат на това повече от 6 милиона венецуелци се пръснаха по света, бягайки от произвола на венецуелския путлерист. Иска да повтори “Крим е наш”.

В същото време в Аржентина, огромна по територия (на сравнителна основа на континента) и трета по икономическа тежест в Южна Америка държава, дойде на власт един бивш журналист с радикални идеи за промяна. Навикват го като “аржентинския Тръмп”. Дали е такъв?

За разлика от Тръмп, аржентинецът се легитимира като непримирим враг на Путлер и категоричен приятел на Украйна.Обеща предизборно да въведе американския долар като национална валута. Отказва да присъединява Аржентина към БРИКС  ( Бразилия, Русия,Индия, Китай, Индия), организация, която в Москва се опитват да лансират като противотежест на Запада без тя да има каквото и да било основание за подобно противопоставяне макар и по формален признак ( БРИКС е  нещо като нашия преzидент, има само представителни функции, но с рашистки акцент).   

Има вероятност украинският президент Зеленски да се появи в Аржентина на 10 октомври на инагурацията на новия президент Милей, който милей също така за Израел и неговата победа над тероризма.

И друго да кажа: САЩ се готвят за военни маневри с Гвиана, чиято армия е около 20 пъти по-малка от тази на венецуелския необолшевик Мадуро. 

“Интересното” предстои. 

2 мнения за “Путин и Мадуро, дупе и гащи”

 1. Абе тоя мадуро защо напада тая територия Гвиана? Нали е голЕм “мачо” , и голЕм хиперхерой, а? Също като алЬ-сабакЬ Хуйло, който нападна “огромните” държави Грузия, Чечня, Сирия и другите африканските държавици , и Украйна, накрая.
  Защо и тоя диктаторски комплексарски лумпен и мъжага мадуро не нападне например равностойните му противници като Бразилия или Аржентина, а? Защо точно Гвиана, а?
  Същото е и с чекисткия нисш дИбиль , който напада само миниатюрни противници, а се подмазва на своя сюзерен от Китай или пък на Индия!
  Оди на мадуро ти, Хуйло!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 2. САЩ вече провеждат военни учения там …
  – 2015г в Есекибо в Гвиана откриха огромни находища на петрол от сорта най-лесен за рафиниране и и най-скъп на пазара – конфликтът с Венецуела е от определянето на границите на Гвиана 1899г., че решението на арбитража в Париж е фалшифицирано
  – след спретнатите по руски тертип референдум и анексия на тези богати на петрол 160 хил кв.км, мадурко вече публикува нова карта на големия ”слон” Венецуела с Есекибо като негов заден крак – https://www.voice-bg.com/images/sampledata/venezuella.jpg
  – Гвиана може да разчита и на подкрепата на съюза на 15-те държави от Карибите и Централна Америка и на Британската общност, а му се налага да лети до хуйло за военна помощ , щото като хамасците в Израел той услужливо отклонява вниманието на САЩ от Украина и заслужава и потупване по рамото като касапите от 7-ми октомври в москва
  – САЩ вече обмислят повторни санкции върху петрола, газа и златото на слона в предния си двор, както администрацията на Байдън нарича ”задния двор” на Вашингтон

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.