Сродихме се с германците по усещане за нещастие, а дали е така ( ще ви кажа с помощта на графики)

Меродавни източници класираха най-сетне българите редом с германците-в негативна класация. Само ние се оказваме по-нещастни от тях в ЕС. Има и графика на споделеното ни германско-българско усещане за нещастие.

Може да сме последни (както обикновено), но предпоследни са германците. И това ако не е наш успех в близък тандем с най-могъщите в Европа!

Явно не съм представителен и по този показател. Имам щастието моите три деца в Германия да не са нещастни. Доказателството е, че са създали седем деца там.

От години изграждам германско-българска връзка. Още по точно е “тевтонско-тетевенска”, доколкото с децата ми от първата реколта и с тяхната собствена реколта от 7 деца всяко лято живеем заедно и щастливо в едно село край Тетевен.

НА СНИМКАТА: Малка част от тевтонско-тетевенската ми връзка в Тетевенския балкан.

За българите не смея да споря. Наясно съм по въпроса за българското (не)щастие много, много повече от всяко друго, според широко разпространеното мнение у нас. Знам, че веднага ще си намеря “майстора” да ми обясни какъв съм нещастник, оспорвайки правото ни да бъдем най-нещастните. 

Пък и не ни лови международната статистика по нации, които имат щастието да обикалят света, за да се аргументирам международно. Наблюдавам само как някакви си стотици хиляди нашенци задръстват  все повече изходните артерии на Родината в стаден наплив да си похарчат мизерните средства в по-богатата чужбина. Напомнят ми на онези антилопи гну в разгара на сезона и нагона да удовлетворят (в Африка) глада си за нови пасища.

За германците  обаче мога да се застъпя с доказателства. Те са в челото на пътуващите в световните класаци. Заемат почетното четвърто място сред народите на планетата, които не си стоят у дома. Май е голямо щастие да могат да си го позволят. Едва ли е продиктувано от усещането за нещастие по родните домове.

 

 

 

 

 

 

 

Връзката между германците и българите е порочно-историческа. Били сме съюзници на губещата страна на историята. Не е като щастието да сме си близки с победителите ни в последната война между нас, които иначе са на дъното на световната класация по посещения в чужбина (без танкове като основни превозни средства, в която щяха да са на върха в наше време) . 

За малка компенсация на нашата констипация във връзка с тази излагация прилагам един исторически повод да се гордеем с с балканското си минало, когато германците са били още в пелените на своето бъдещо могъщество.

Прилагам още една графика с голямо историческо значение за избиване на някои комплекси. Тя показва, че най-много римски императори са се родили на Балканите, т.е. по нашите земи.  Току-виж всеки от нас тук може да се окаже генетичен роднина  на някогашните владетели на някогашния Европейско-азиатски-африкански съюз.

Кой сега е Номер едно, а!

 

 

 

3 мнения за “Сродихме се с германците по усещане за нещастие, а дали е така ( ще ви кажа с помощта на графики)”

 1. – с германците сме съюзници в две войни и споделяме пораженията и от двете войни – в прекрасния Йовков разказ Серафим е припознат за “изпаднал германец” – там е работата, че към 1935 г германците не са изпаднали. Йовков, разбира кризата, която настъпва и там и тук – едно Йовково предусещане за подмяната в Германия и у нас – в “Освободителни” мисии на Русия-Съв.съюз в и около България(и в Германия), Иван Лилов пише:
  “Петата колона е безсилна да вземе властта с ОЧЕВИДНО комунистическа гражданска война, с ОЧЕВИДНО комунистически терористични чети, с ОЧЕВИДЕН комунистически преврат, и, ПО НЕОБХОДИМОСТ, се поема по бавния,заобиколен, и труден, път: взимане на властта от националистичеко-републиканско правителство, ръководено от съветски агенти, което правителство ще вземе властта посредством, и под прикритието на, ръководен от съветски агенти националистическо-републикански преврат. Учредяване с преврат на република означава разрушаване на държавност, създаване на хаос, сигурно избухване на гражданска война, а това са идеални условия за постепенно бързо плъзгане към комунизъм.
  … завербувани са Дамян Велчев, Кимон Георгиев, Димо Казасов. Д. Велчев действува всред офицерството… К. Георгиев и Д. Казасов действат в втория паралелен център, всред цивилните, ръководат кръга “Звено”, набъкано с съветски агенти, подкупници, и порядъчни наивници, всичко 2000 души… С преврат на 19 май 1934 г.свалят демократичното правителство на Н. Мушанов-Д. Гичев, и учредяват авторитарно управление, и постепенно комунизиране… всички политически партии, и ВМРО,са разтурени и е забранена техната дейност. На 23 юни са установени дипломатически отношения с СССР… с правилни противодействия на цар Борис, плъзгането към комунизъм е спрено… овладел положението, цар Борис не възстановява демокрацията, не възстановява политическите партии и ВМРО, не задейства Търновската конституция, става диктатор,диктатор с кадифени ръкавици…” – икономическият бум и тук и в Германия 1934-1939г сваля гарда на съпротива срещу подмяна на ценностти и тук и там – добре икономически и българи и германци са не просто търпеливи, а податливи и лесно подлъгвани – доказателството е русолюбието което избуя като се замогнахме в ЕС …
  – войната и в Украйна и в Израел са същото сваляне на гарда …

 2. Въпросите са не в “нещастието” им , а какво приемат за “щастие” и още по-ВАЖНОТО , какво правят за “щастието” им, за да “достигнат” до него?
  Винаги демокрацията дава възможности за това. А тиранията на ПОПУЛИСТките демагози и инфантилното им самозаблудение винаги КАТАСТРОФИРА с реалността , защото те винаги “имат” само едно……..ЕДНО “решение”. Направо аканчателно “арийско” “решение” за ВСИЧО, ……. за ТОТАЛитарНО “всичко”.
  Одите на хуйло и мадуро ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Ами…, нещастни са. Въпреки, че са със съвсем малко нещастни от нас, нещастни са. Живи да ги оплачеш. Аз лично плаках, когато прочетох “Първоизточника” провокирал тази статия. Обадих се и на дъщеря си. Тя ми потвърди, че нещастието е огромно !!! Не разбрах за какво нещастие ми говореше, но ми се струва, че се смееше…
  Ех това ГДР, ех този СССР, ех тези които не създават нищо, а единствено страдат по минало, но със средства (получавани и вероятно до сега пристигащи при тях), които дори и не разбират.
  Идиоти Сър,

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.