Лозето МОЧА не ще мотика, която пак да бъде настъпена

 

През април 1993 г. крановете от “Кремиковци” бяха готови да тръгнат за демонтирането на опасания за целта със скеле МОЧА.  Правителството на мафията (не е клише да се нарече така), укрепнала рязко с отчисленията от руската контрабанда за режима на Милошевич по трасето Москва-София-Белград, изпълни командата “кръгом”. Нареждаше публично посланик Авдеев. Видях го с очите си да се разхожда господарски пред МОЧА и да дава инструкции “някому” по мобилния си телефон ( тогава още беше технологична рядкост у нас). Както се разбра по-късно, Виктор Михайлов, вътрешният министър на сламения премиер на “Мултигруп” Любен Беров, е заповядал в онзи момент крановете да не тръгват. 

Следващата стъпка от операцията по саботиране на националноосвободителното по своето значение демонтиране бе изпълнена от групата на БСП в Столичния общински съвет. Нейният водач Тодор Модев поиска отлагане на демонтирането, за което мнозинството бе гласувало вече да се случи, под предлог, че трябва да се запознае с документацията по темата. И както знаем, продължаваше да се “запознава” 30 години пред широко затворените очи за изпълнения на решението за демонтажа на сменящите се администрации в общината и в държавата.

Очертава ли се повторение след днешното червено откровение? В ролята на Модев е неговата модификация Ваня Григорова. Заяви, че има преговори с мнозинството в софийската община на ППДБ, но условието за сътрудничество с тях е да няма демонтиране на МОЧА. И вие ми казвате, че въпросът за МОЧА не бил “толкова” важен?!

Точният цитат на казаното от нея в телевизионно интервю днес е:

“На срещата в петък ние обърнахме внимание, че няма как да водим конструктивен диалог след като някой се опитва да демонтира паметника на Съветската армия. В програмата ще има червени линии, които не могат да се прескачат и това е премахването и заличаването на историята и компрометирането на историческите данни”.

Това е откровен шантаж в патовата ситуация. ГЕРБ дълги години години пазеха МОЧА. Сега изобразяват невинност, макар да имат основната заслуга ППДБ да бъдат принудени да се опитват да се договарят с червените. И ако се стигне наистина до такъв (немислим за гласоподавателите на ПП и особено за ДБ) безпринципен компромис, охранителите на МОЧА от партията на охранителя на Тодор Живков злорадо ще се възползват да злепоставят от “евроатлантически позиции” своите победители на изборите в столицата.

Само предвидимото им злорадство би трябвало да е достатъчна причина шантажът на стоящите зад Григорова тъмно червени фактори да не бъде допуснат. Какво остава за принципната позиция, че обещаната деколонизация на София не подлежи на “предоговаряне”. Веднъж вече се случи, когато управляваха сини общинари и съответните кметове. Фандъкова след това натякваше на техните съпартийци в общината, че не са махнали монумента, а имат претенция тя да го направи ( лично шефът й ми каза по телефона през пролетта на 2012 г., когато ми се обади в качеството си на премиер да ме котка със съобщението за спрения от него проект АЕЦ “Белене”, че е оставил на Фандъкова въпроса с демонтирането).

Колко пъти тази мотика може да бъде настъпвана? Така, като “ с терористи не се преговаря”, така и в този случай трябва най-сетне да бъде заявено ясно, че с процедурата по демонтирането на МОЧА, достигнала вече финалната си фаза, няма се води търговия. Противното е политическо самоубийство, което, според мен, е калкулирано очакване като ефект от отказа на ГЕРБ да потърсят приемливо сътрудничество с ППДБ, за да могат да ги накажат с публично бичуване чрез принудително договаряне с Григорова в София и така да предизвикат последвала ерозия на доверието в либералната им конкуренция на национално ниво. Хем “сглобката” в изпълнителната власт да оцелее, хем политическата конкуренция да измършавее преди следващи избори, хем виновниците ГЕРБ да загубят София да бъдат заковани на стълба на позора пред дясно-либералната публика у нас и в Брюксел.

12 мнения за “Лозето МОЧА не ще мотика, която пак да бъде настъпена”

 1. Който иска да пази руската история, да си ходи в руската кочина!

 2. Е, тая ТОТАЛитарНА большевишка
  шлюха григоровНаЯ нали каза , че кмета НЕ трябва да се занимава с “политическа” идеология , а и тя каза , че заради това нямало да отговаря, а и не знае чий е Крим?
  Значи, когато става дума за Крим всички болшевишки изроди , като нея, казват че е трябвало да се занимаваме с политика . А когато става въпрос за напълно колониалната ЛЪЖА МОЧА(МОЧИ-те), тогава го защитават от собствените си “партизански” комунистически позиции и “идеология”!
  Въобще няма смисъл ППДБ да се занимават с най-лумпенизираните и колониално зависими рублояди-четирихилядници, като григоровНаЯ, “партиен” кадър и парашутист на “маZZонската” путлерастка шайка на пасоль-свинаря геЙрговь, и агенть Гоцье, и решетниковият фатмашки агенть реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ! Одите на хуйло ви!
  Вече се видя , че и “партийният” им конкурентЬ – крушовишкият мужишки джендърь бай ви кУрвела ниновНаЯ, веднага искаше да отхвърли “коалицията” и изнудваше ППДБ, когато трябваше да се помогне на Украйна. Въпреки че ППДБ й бяха дали 5 от най-важноте министри, включително нея, в правителството на Кирил Петков.
  Така че няма как да се прави “коалиция” с колаборационистките петоколонИАЛНи терористи и предатели от БКПь и клонингите им , като – сирищнишкия абвЬ, ковачкия балхарски воZZходь, Санкть-Сталиньградьската шлюха кУпейкинь и вампирясалото му вОZZраждение и всякакви други вОZZкресения на болшевишките изроди. Защото те винаги ще предадат ППДБ, особено във връзка с войната на техният атечествено-чекистки хунтараторь Хуйло, в Украйна! А и никога няма да дадат ППДБ да бутнат МОЧА(МОЧИ-те) и помощ за Украйна, и така ще блокират СОС винаги.
  Ако не може да се работи в този СОС, то тогав нови ИЗБОРИ, интози път с машините , за да се избегнат техните фалшификации, които престъпно отстраниха от миналите избори, за ги фалшифицират с хартиените бюлетини на хартиената им магнитска КОЙалиция !
  Одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Извинявам се, но съм малко далече от София и събитията, та сигурно ще задам глупав въпрос: “отказа на ГЕРБ да потърсят приемливо сътрудничество с ППДБ” означава ли, че от ППДБ са ги потърсили и са им предложили такова? Защото моите опасения бяха, че общински съветници, влезли с люти закани срещу модела ГЕРБ в СО, ще предпочетат да оставят МОЧА, камо ли да правят некоалиция, па макар и заради избора на председател.
  Де да видим….

 4. Моето мнение е, за съжаление, че МОЧА няма да падне.
  Дано не съм пророк, ама си познавам стоката!
  Описанието на господин Инджев е показателно и ясно се вижда, как московските слуги винаги са намирали поводи, да разиграват агитките си.
  Ето, Модев с „широко затворени(те) очи“, 30 и кусур години, все се запознава със случая! Още не се е развихрила и Мая чумата.
  Питам се, защо въобще се говори – и трябва да се преговаря с Ваня Григорова? Какъв фактор е тя в Софийската община и защо някакво „сътрудничество“ с нея е нужно?
  На тази партия ППДБ, не й са нужни такива „сътрудници“!
  Те един път, трябва да са го разбрали, след като опитаха облагите от сътрудничеството с БСП. Би трябвало да са научили, че сътрудничеството с враговете, се отразява вредно.
  Що за партия, по дяволите, е тази сглобка от четирите букви? Обявили са приоритетите си и толкова. Или имат достатъчно последователи, или не, но след като нямат, да стоят в опозиция, да печелят привърженици, както и да критикуват управляващите.
  Иначе изводът е един, искат да са на власт и се коалират с всеки, само и само да лапат управляващите облаги.
  Освен това, нали (пак по незнайни причини) избраха софийския кмет. Нека сега той им помага, нали е техен?
  Защо пак са нужни вредни съюзи с враговете?
  Апропо, какво означава този тъп довод за „заличаването на историята“?
  Точно тук е гаврата, защото се използва фалшивата дума, и на никой това не му прави впечатление.
  При МОЧА не става дума за заличаване, а се иска (за съжаление) само ПРЕМЕСТВАНЕТО!
  Освен това поне, ако не окончателно премахване, преместването се дължи на ПРАВИЛНИЯТ ИЗВОД и ПОУКАТА от жалката ни история.
  Поуката е, че от СССР–Русия се получи прекалено дълга ОКУПАЦИЯ и тя ни унищожи качествено.
  Ако някой се възпротиви на споменатото унищожение, нека да се запознае с икономическите данни на страната ни, преди войната и какви бяха те след това вечно повтаряно „освобождение“.
  Бих могъл да спомена бегло само един зловреден фактор, защото темата е МОЧА.
  Разрушението на българския селскостопански модел!
  Селото, което тогава сполучливо изхранваше не само България, но и значителна част от тогавашната Европа.
  Като причислим към това и научените от освободителите кражби и пиянства, със скъсени Петилетки поне изхранвахме Русия.
  Понеже за нас реколтите не достигаха, обработвахме градинките около къщите ни, с което спасявахме положението.
  Интересно, обработките на земи бяха забранени, но тези около къщите, (частен сектор), беше изрично позволен!
  За построените „модерни заводи“ получени от Русия, чиито планове и конструкции тя крадеше несполучливо от запада, не ми се говори, защото по старото поколение добре знаеше разликите между тази нашата и западната продукция.

 5. Към Караиванов:

  Не е ли ясно, че ГЕРБ им го връщат заради това, че спечелиха парламентарните избори, но не им беше позволено да управляват. Е, сега ППДБ са им “паднали” в реципрочна ситуация в София и от Банкя държат да им го върнат за отмъщение. Иначе трябваше да признаят, че победителите имат право да си излъчат ръководство на общинския съвет, но са се запънали срещу Бонев, който им е прекалено критичен спрямо тях в лично качество. Тикат партньорите си от “сглобката” към принудително събиране с Григорова, за да се наслаждават на “джумбуша” как са ги принудили да си “признят”, че са “розови”, докато от ГЕРБ са (пак) целите в бяло, т.е. в …синьо.

 6. Следващият месец е решителен. Ако ППДБ се споразумеят с БСП и МОЧА остане, ще ги проклинам до края на живота си. Да се предаде една почти 35-годишна борба за събаряне на МОЧА заради някакви временни изгоди е тотална глупост. Ако ППДБ и тяхното правителство премахнат МОЧА, ще имат моята пълна подкрепа до края на живота ми.

 7. Имаше навремето един Валери Бакърджиев. Много му се подиграваха за малко крайните методи за решаване на подобни проблеми но от дистанцията на историята ясно се вижда че май само той имаше топки да се справя в такива ситуации.

 8. Към alex-DE:
  Само гдето не беше Валери, а Евгени.
  Злокачествени заболявания на природонаселението – къса памет и
  афенитет към “исторически компромиси” в името на “филията с мас”…

 9. @ Павел Тинков
  Благодаря че ме поправихте – понякога една буква обръща значението, да не говорим за цяло име. Та мисълта ми е че може би един такъв като него щеше да реши проблема трайно. За съжаление политици които правят каквото и казват вече отдавна няма.

 10. @ Alex- DE:
  Прав сте, ето и аз съм сгафил – пише се афИнитет.
  Радвам се, че не сте приел забележката ми твърде лично.
  Колкото до МОЧА – премахването му е изключително важно, спешно необходимо и ужасно закъсняло! Защото от духа се започва и от словото! Справка – Светото писание…
  А за комунягите – Манифестът на изрода Маркс : “Призрак броди из Европа…” /призрак – зъл дух/.
  Бъдете здрав!

 11. Георги Свиленски пострада при Паметника на Съветската армия, протест блокира “Орлов мост”
  Върху него е паднала част от заграждението около монумента и ръката му е срязана, раната е обработена в ИСУЛ

  Само Волен може да нахлуе успешно на Паметника и да се съблече гол в знак на протест:)))) другите русофили са аматьори:)))) Викайте Волен и нахлуването ви е вързано в кърпа:))))))))))

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.