Рашистките лъжи трябва да бъдат следени във времето и опровергавани

Който не следи внимателно водещите новини от московията може и да се изненада, но на върха на обществения интерес там са ниските пенсии ( от години насам), а от известно време е скокът на цените на основни хранителни продукти и конкретно на…яйцата. Истинска буря от гневен хумор се вихри в мрежата на руски език по този повод, включително с нецензурни намеци заради двойното значение на думата.

Двойното е, че и повече, поскъпването на този наистина основен продукт ( заедно с поскъпването и на пилешкото месо, най-достъпното за бедните месо). То е повод също за осмиване на путлеристката претенция, че санкциите  на Запада не били засегнали икономиката и потреблението в страната.

Фактите говорят друго: резкият скок на яйцата, достигнали “американски цени” (при 6 пъти по-ниски заплати в московията) е пряка последица от липсата на фуражи за кокошките.

Познайте каква част от фази стока произвеждат сами в московията? Нула. Това е истината. Краят на вноса от Запада изправи “великата държава” пред айчена катастрофа, “удар по яйцата”, каквито заглавия могат да се видят в интернет.

На този фон “сериозният анализатор” Чуков, комуто посветих реплика вчера, се възхищава как магазините в московията пращели от стоки (напук на Запада) и че както върви работата, скоро РФ ще надмине себе си, т.е. СССР по могъщество…

Дребната на пръв поглед тема отново вади на показ въпроса за лъжите на едро от страна на “сериозните анализатори” у нас.

Припомням някои от тях само по отношение на “прогнозирането”, в едно телевизионно предаване с водещ Волгин от 28 февруари миналата година, т.е. 4 дни след началото на рашиската агресия срещу Украйна.  

Явор Дачков:

“-Генерал Янев ще направи партия, която ще получи голяма подкрепа

-Предсрочни избори няма да има”.

С днешна дата: партията на Янев не само не получи “голяма подкрепа” на изборите, но на практика е на изчезване, на път е да се претопи в сродни рашистки формации. А избори имаше, както знаем.

Генералът от резерва Шивиков (и той кандидат за политик, доказано провален на избори междувременно):

“– Руските войски ще влязат в Киев, за да изпълнят целите на специалната операция да бъде свалено правителството.

– Въпрос на броени дни е руските войски да влязат в Киев”, пророкува на 28 февруари 2022 г. “специалистът”.

Волгин на същата дата:

“– Украинската армия не проявява особена готовност да се сражава”.

Припомнихте ли си? А сега да припомня и прогнозите на съдружника на горните на попрището на  долните лъжи Валентин Вацев от 13.19.23 г.

“Очаквам до зимата Зеленски да отстъпи поста на някой по-успешен. Нормално е, особено по време на война, един ръководител да се амортизира и да омръзне.

Очаквам през 2024 г. на мястото на Руската федерация да се появи нова държава, в която да влизат Русия, Беларус, Югоизточна Украйна с Приднестровието и евентуално някои азиатски републики. Една Новорусия”.

Зимата отдавна дойде, годината изтича, а мечтата на Вацев си остава несбъдната. 

Той обича да мобилизира “климатичните” условия на руzка страна. Миналата есен пророкуваше как без съмнение “генерал зима” отново ще помогне на московията да срази западните врагове. Тя-зимата- всъщност направи точно обраното,донесе поражение на рашистките планове да постави на колене Европа, която да зъзне без руzкия газ. Вместо “генерал зима” в Европа дойдоха американските танкери и запълниха европейските хранилища. В момента Германия, най-големият потребител на суровината ( бивш вече по отношение на идващия от РФ газ) завършва със смайващи темпове строителството на 5 терминала (почти едновременно) за разтоварване на течен газ (предимно от САЩ), започвайки практически от нулата след шантажа на Путлер.

В горното интервю Вацев прогнозира също, че един от възможните варианти някой да заеме мястото на Путин бил Медведев. Умникът Вацев обобщава, че никога не бил виждал толкова глупав български елит, като сегашния. Бил ялов и безпомощен, не помнел такъв от 30 години ( преди които  разбира се, елитът беше мъдър почти колкото др. Тодор Живков). 

Ето от кого преписва прогнозите си “геополитикът” (преподавайки на български студенти рашистките “прозрения” и “откровения”):

Бившият президент и премиер на московията Дмитрий Медведев, споменат от Вацев като възможен вариант да наследи Путлер на поста му, се ангажира в края на 2022-ра година със следните прогнози (никоя от която не се сбъдна), излъчени по телевизора като за олигофрени, от които не се очаква да му търсят сметка.

 

 1. Повишаване на цените на петрола до 150 $ за барел и на таза но 5000 $ за хиляда куб.м. ( в момента са в пъти по-ниски-бел. ivo.bg)
 2. Завръщане на Великобритания в ЕС.
 3. Разпадане на ЕС след завръщането на Великобритания.
 4. Отмяна на еврото в бившия ЕС
 5. Полша и Унгария ще окупират западните части на бившата Украйна.

6. Създаване на Четвъртия райх от Германия.

7. Присъединяване на Полша, трите балтийски републики, Чехия Словакия, Румъния, Киевската република и пр. маргинали.

8. Война между Франция и Четвъртия райх.

9. Разделяне на Европа, вкл. с нова подялба на Полша.

10. Отделяне на Северна Ирландия от Великобритания.

11. Гражданска война в САЩ.

12. Отделяне на Калифорния и Тексас в самостоятелни държави.

13. Създаване на обща държава между Тексас и Мексико.

14. Победа на Илон Мъск на изборите в част от щатите, в които републиканците ще спечелят.

15. Пренасяне на ВСИЧКИ (курсивът мой- бел. ivo.bg) фондови и финансови активи от САЩ в Европа и Азия.

16. Крах на финансовита система от Бретън Ууд.

17. Край на МВФ и Световната банка.

18. Отказ от еврото и долара като световни резервни валути.

19. Завръщане на златния стандарт.

20. Преход към използването на криптовалутата.

И така: от 20 “прогнози” 20 са доказана вече лъжа, а тя е основното хибридно оръжие на малки и големи лъжци у нас и по света. 

17 мнения за “Рашистките лъжи трябва да бъдат следени във времето и опровергавани”

 1. Бих добавил и Витанов към списъка макар той яростно да отрича, че е русофил. Но всички тези нямат оборване. Ходят да анализират пред проруски трибуни – поглед.инфо, Карбовски, Велизар Енчев. В България липсват журналисти, които да проверят лъжите им и да ги оборят, за съжаление. Не визирам Вас, а тези които са в големи медии и могат да информират обществото.

 2. Има още една прогноза, която русороби и руститутки предъвкват все по-често и с по-голямо ожесточение – изригване на Йелоустон.

 3. Мечтите и прогнозите на Вацев няма да се сбъднат,но отровата,която пръска в съзнанието на много хора с ограничени знания и черпещи информация от Волгин.телевизията на Кошлуков и голям брой медии работи.Ще ни трови още години,както партията му трови и руши Родината ни повече от сто години.Проклет да е !!!

 4. Да дава Бог повече журналисти като Инджев, опресняващи склерозиралия ни обществен мозък!

 5. Всъщност те са се опитали да заменят някъкв фураж внасян от Ниделандия, с такъв който е руски. Резултата е на лице. Но при 150 рубли за 10 яйца пак могат да се радват, че само толкова струват. Такава е ценатя и тук в орбанова унгария/при все че побучават по 5 млдр евро на година за подкрепа на селското стопанство-за сведение на БГ дават от ЕС към 1 млрд/. Само че заплатите доколкото разбирам там са около 200-400 долара в глубинката с външни кенефи. т,е. покупателната способност е много по-ниска и затова се редят на 100 метрови охашки да си ги купуват яйца по 150 рубли при минус 15 градуса то 6 сутринта, иначе са по 400-600 рубли в магазините, което вече си е направо да кажем златни яйца. Ами нали искаха Путлер да им върне СССР-а…какво по типично от това като опашки по магазините за тези времена..

 6. Медведев е по-къс и от Късия, само дето на Късия му е по-къс. Което не му пречи да го оправя в Геленджик след като му потанцува на пилон.

 7. Започнал е демонтаж на МОЧА! Честито!

 8. “ Започна демонтаж на Паметника на Съветската армия ”

  Честито на всички Българи! След време тази дата може да се превърне в национален празник!

 9. Днес е Светъл ден.
  Иво отиди да стримваш от Моча.

 10. В стил Медведев през 2025 г. предвиждам малка кокетна Република Кьонихсберг, която бързо да влезе в ЕС под немски натиск. 12.12.2023 г. Амин.

 11. Ако Костов беше на власт, щеше да е осигурил досега членство в Еврозоната, в Шенген и безвизов режим със САЩ. Кирчо, Кокорчо, Боко и Дидо да отиват с една теменужка и да го молят да стане премиер при ротацията. Костов знаеше как да се договаря със западняците. Не пиеше, а плуваше. Ще се разбере и с Байдън, и със Си. Нека Пи Ар Севи предаде свежата ни идея, тъй като съм сигурен, че повелителят на блога ще я одобри и направи публично достъпна.

 12. 🎯 “Рашистките лъжи трябва да бъдат следени във времето и опровергавани”

  ИвайлоМирчев: “… връщаме си възможността да осмислим историята през собствената си призма, вместо през тази на руската пропаганда(С кран махат МОЧА от центъра на София/frognews) … най-знаковият проблем, и за София, и за България… сянката на една огромна подмяна, която този окупационен символ хвърля не просто над столицата, а над цялата ни история от освобождението насам…” и доста преди него дядоиван си разиграва коня коня тук, та таз година да забършем моча от челото – догодина кран и за цар ”освободител” да не цепи Народното ни събрание като Мойсей силата на морето . . .

 13. Проблемите са причинени от чуждестранен фураж с вредни компоненти. Още 1987г. смелите и бдителни съветски специалисти намериха фитофтора в посевен материал за картофи от Нидерландия и не го допуснаха в СССР, преди това никой не беше намирал фитофтора в Нидерландия дълги години.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.