Една усмивка, която обяснява защо доброто побеждава злото

Кратка реплика във връзка с една снимка-но не заради личността на Байдън, а заради илюстрацията как с усмивка може да се изпрати позитивно послание на опитите да те представят в негативна светлина.

Репортер пита американския президент Джо Байдън, който многократно е заявявал ясно увереността си в необходимостта Украйна да победи в натрапената й война от Путлер ( наричайки го в прав текст убиец): “Господин президент, искате ли Украйна да победи”.

Отговорът на президента е мълчалива, ослепителна усмивка. Без нотки на агресия или презрение към абсурдния въпрос, повторен от репортера настоятелно заради мълчанието на Байдън.  

 

 

 

 

Бих могъл с лекота да приложа контраилюстрации с озверели гримаси на Путлер, например от онова негово изявление след нахлуването на войските му в Украйна, когато с изкривена физиономия изискваше украинските военни да се предадат на момента и междувременно да свалят президента Зеленски. Но няма да го направя. Не целя да демонстрирам очевидната разлика- очевидна, защото подобни снимки на Байдън просто няма.

Само искам да кажа, че в крайна сметка доброто побеждава злото. На това се дължи оцеляването на човечеството до ден днешен въпреки злодеите.

 

7 мнения за “Една усмивка, която обяснява защо доброто побеждава злото”

 1. Според путинофилите, Байдън е невменяем. Като гледам до каква истерия ги докара, страх ме е да си представя какво щяха да правят ако беше нормален.
  От вчера има яко късане на ризи и призиви за реванш и Народен съд. Май трябва и Альоша да бъде бутнат или преправен на Абрахам Линкълн?

 2. С една истинска неботоксова усмивка ще бъде запомнен кремълския бункерфюрер – когато казва по СиЕнЕн “тя потъна”.

 3. Господин Инджев, време е да направите едно журналистическо разследване, защо от август месец България започва да внася руски петрол над ценовия таван от 60 долара, определен от Г-7 (както правят всички наши Западни съюзници). Това е разкрито от “Политико” в статия от тази сутрин. Както стана ясно по бТВ, на 85 долара за барел. Това по груби сметки за четири месеца е вляло в режима на Путин 650 милиона долара и то за наша сметка.

 4. Към Rado:

  Благодаря за доверието, Радо. Но това е задача за екип, за редакция, която разполага с възможностите да го направи.

 5. Точно така е и хем ми се иска да кажа, който гледа може да го осъзнае, хем трябва да го натякваме на невиждащите непрекъснато. Споделено. Благодаря Ви, г-н Инджев!

 6. @Rado

  Опитайте да се свържете с екипа на “Здравей, България” по НОВА (zb@ntv.bg) и с този на “ЕвроДикоф” по евроком (eurodikoff@gmail.com). Да видим кой (пръв) ще проучи темата и ще я направи обществено достояние.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.