Краят на урока по роболюбие, съветският ятаган падна (ОБНОВЕНА)

НА СНИМКАТА: Авторът часове преди МОЧА да бъде лишен от съветския си ятаган

Случи се “българското безмочие”, казахме “адиос МОЧАчос”!

Позовавам се на написаното от читатели в ivo.bg, които обобщиха по този кратък начин мученето на замучените (измъчени) самозвани (м)учители на българския народ сред рашистите по предмета роболюбие.  Голяма им е мъката за МОЧА, но и тяхното безобразие най-после получи отпор. Или топор – на принципа, като не щеш мира, на ти флекс.

СНИМКА Асен Генов

 

 

 

 

 

Мнозина казват сега, че не е за вярване, че ръката на завоевателя, която заплашваше с нейния съветския ятаган преклонената главичка на българите, беше отрязана. Ако с нещо се различавам от това мнозинство е фактът, че винаги съм вярвал, че този ден ще дойде. Вярвах при това въпреки убеждението ми, че вярата е за храма, а в живота са важни фактите, реалностите и рационалностите.

СЪВЕТСКИЯТ ЯТАГАН В БЛИЗЪК ПЛАН

Закъсняхме с демонтирането на МОЧА , както във всичко друго важно спрямо конкурентите ни по свестяване след десетилетната съветска окупация. Но въпреки това защитихме каузи, в които по начало малцина, за да не кажа никой тук, не вярваше. 

Някой можеше ли да си помисли преди или в няколкото години след освобождението от режима през 1989 г., че в обозримо бъдеще България ще стане член на НАТО и ЕС?

Освен вярата все пак най-много е нужна воля за отстояване на (справедливи) каузи. А също постоянство и концентрация. Човек не бива да се разпилява на сто фронта. Ако си ковач, кови желязото, но не си разпилявай силите да печелиш състезания по дърводобив. Иначе ще се получи дървено желязо.

Това и направих, поради което успях с каузата МОЧА заради която бях системно заплашван, руган, иронизиран и дори сатанизиран. Сега вече мога да си позволя да споделя. Въпреки риска да прозвучи като опит да съветвам някого как се отстояват каузи. 

 

 

 

 

 

40 мнения за “Краят на урока по роболюбие, съветският ятаган падна (ОБНОВЕНА)”

 1. Започна!!! Най-после!!! Но, ще си позволя моя шега по случая. Представете си, че съм патолог:
  “Първоначалният оглед на трупа, потвърждава ампутация на горен крайник, държащ предмет с летално предназначение. Докато не се извърши пълна аутопсия, ще продължат твърденията на много лекари, че трупа все още има жизнени функции. Поради това, настоявам за пълното и провеждане в най-кратък срок” 🙂 🙂

  С Уважение,

 2. Мда, шмайзера е отсечен, ред е на главата… народа се радва в екстаз…. но същия екстаз имаше и като махнаха петолъчката от партийния дом, а какво последва? Сега дали ще е различно. Днес деца и внуци на ЦК и Номенклатурата, внуците на ДС… държат властта и управляват! Какво ли ни чака след като махнат МОЧА?
  Не съм забравил какво обещах за премахването на МОЧА. Ако в България има трима души с най-големи заслуги за това… Вие г-н Инджев сте един от тях.

 3. – снощният Демонтаж на МОЧА с Иво Инджев е в 🎯
  Г-н Инджев е и ПЪРВИЯТ , който казва публично , че България НЕ просто сега не е на грешната страна , но и преди НЕ Е БИЛА НА ГРЕШНАТА СТРАНА – митът, че винаги сме били на грешната страна е наложен, защото НИКОГА бълг. национален интерес не е съвпадал с руския – българите ВИНАГИ са били пречка за руснаците и антибългарските истерии в русия са с дълга история още от времето на руско-турските войни на наша земя, руския гръцки проект и ген. Дибич , борбите за запазване на Българския език и черква, национал-освободителните ДВИЖЕНИЯ И ВЪСТАНИЯ, Съединението , войните за обединена България … успяват да наложат русофилската митология след 9-то септ. окупация под сянката на МОЧА с позорния мит, че само ние, българите, не сме се бунтували срещу наложения от москва режим, с мита за всенародното бригадирско движение, който крие зловещата истина за трудово-превъзпитателните младежки бригадирски лагери
  – НИЩО НОВО в РУСКИТЕ ОПОРКИ и след демилитариZацията на на МОЧА
  https://daniivanov.blogspot.com/2023/12/blog-post_498.html

 4. Поздравления, г-н Инджев!
  Блестящ коментар!
  Доживяхме!

 5. 2 в 1=Видовден и Великден са триумф на Иво Инджев.
  Пускам и коментара на Кънчо Кожухаров с пояснението “много сме, солни сме”.
  МАМЕТНИКЪТ

  Резнаха ръката на бронзовия окупатор, която размахваше автомат над София, и руските мекерета нададоха вой: “Вандализъм! Историческите паметници трябва да се пазят!”

  Драги мои неграмотници, това, за което пищите, не е паметник. Думата “паметник” идва от “памет”, докато създаването на МОЧА представлява измама, лъжа, правене на хората на будали. И затова е редно бронзовият окупатор да се определи като “маметник” – защото идва от “мамя”.

  Някои хора се притесняват, че Русия можела да заведе дело за възстановяване на паметника, или излагането му на друго видно място.

  Русия ли?!? Какво беше това Русия? Не беше ли мафиотското псевдодържавно образувание, което ни държа под окупация десетилетия наред, а когато тръгнахме да се изскубваме от лапите му, ни обяви за вражеска държава?

  По-спокойно, приятели! Северният Мордор е тръгнал към своя окончателен разпад и разрушаването на неговия маметник в София е само блед щрих в сравнение с това, което го очаква.

 6. Още веднъж честито, г-н Инджев! Никой няма по-голяма заслуга за падането на МОЧА от вас, затова ви благодаря за упоритостта и усилията, които положихте това да стане. Признавам, че аз повече съм вярвал/а, че ще влезем в ЕС и НАТО, отколкото че ще падат рашиZтки символи, защото времената и политическата конюнктура около тези събития бяха различни. Мисля, че милиони българи преди 30-35 години възприемаха “синята идея” като някаква абстракция, “синя мъгла”. За мен тя беше неразривно свързана със съвсем конкретно присъединяване на България към ЕС и НАТО, затова съм благодарен/а на Иван Костов, който свърши черната работа по него.

  Но после в кремъл заседна оня късия и наглостта на нашите рашиZти започна да расте правопропорционално на неговата агресия. Затова не вярвах, че след като МОЧА не падна през 1990-те, когато всички бяхме седесари, може да падне сега, но ето че и това стана. Не знам дали червените тикви ще си научат урока по роболюбие, но събитието е хубав урок за всички български демократи да не се отказват от каузите си, колкото и да е трудно осъществяването им.

 7. Относно последната снимка – дано отрежем и московската ръка, която държи Родината ни за гушата и не ни дава да си поемем свободен въздух.

 8. Това не е демонтаж, а Специална Реставрационна Операция (СРО).

 9. Те питат, къде е разрешението за строеж и други документи. Когато се премахва опасен обект, не се издават документи за строеж. Издава се предписание. Може би събралите се “умници” “бъркат” някъде, което е напълно ясно. Ама как са се събрали на снимка… живи да ги ожалиш. Ванчето Григоровна изглежда малко изненадана, че е на заден план и личи по физиономията, но това е. КТ, КНСБ , БСП са във вечна дружба, както всичко що е свързано с КПСС, БКП. Предходните абревиатури и други производни на тях, са за замазване на очите, както са им казали ръководителите. Очите на всички колебаещи се.

 10. Поклон на твореца създал колоритния акроним МОЧА , който сега цъфти във всевъзможни медии и придоби колосална гражданственост ! На човека който не се спрат нито за миг по низвергването символите на мрака . Господин Инджев – дълбок поклон ! Доживяхме .

 11. Поздравления, господин Инджев, за всичките последоватлни дългогодиши усилия! Нищо не сбъдва, ако преди това не е било мечта!

 12. Путиняците реват зверски. Плашат с най-големия си коз – прокуратурата. Заклеват се, че няма да допуснат МОЧА да бъде разрушен до кота терен, съгласно § 1 от Наредба № 13/2001г.

 13. Поздравления за неуморната борба за тази кауза!

 14. Благодаря, г-н Инджев, за колосалните енергия и време, които хвърлите, за да бъде заличено това срамно петно в София. Пожелания същото да се случи скоро на альоша и останалите МОЧи нацвъкани из България

 15. Поздравления г-н Инджев, защото това е Ваш личен успех!

  Вие сте Човекът-Кауза за свалянето на този уродлив символ на робството!

  Дано сега поне започнат “свободните” ни и “независими” медии да Ви канят по-често! И без “другата гледна точка” по възможност за баланс – нея я слушаме вече 34 години!!!

  Директно говоря на битиви и бнт на Кошлучето!

 16. Gracias Ivo MOCHA umria idva reda na Aliosha Dobrich i dr. imena na ulici ploshtadi kamchia mnogo ca ta taka dobro nachalo

 17. Днес минах покрай МОЧА и видях, че демонажа се случва и не сънувам! Не можах да спра да се усмихвам. Надявам да се продължи разпарчетосването на малки парчета и на всички групи защото и там е бъкано с изроди. И с бетона и плочите трябва да се случи същото нещо като майсторско взривяване в мините.
  Колко му е да се загубят чертежите и да не се намерят добри заварчици за възтановяване на фигурите.
  Г-н Инджев всичко това, което се случва в голяма степен е резултат на вашите дългогодишни усилия и смелост!
  БЛАГОДАРЯ ВИ!

 18. Настане вечер, флексът запее.
  Искри обсипят свода небесен,
  Комунисти квичат, СВОБОДА повее, а МОЧА пее ПОСЛЕДНА песен!

  Честито на домакина ни!

 19. Сега на опашката чака Альоша. А пък за него какво реване ще падне? В България това име е най-често срещано сред циганското малцинсто, така че нищо чудно и тях да впрегнат да го защитават.

 20. Поздравления,г-н Инджев!!!
  За гАльошата след МОЧА-та е ясно!
  Следващото голямо предизвикателство би трябвало да бъде възстановяване на първоначалното име на катедралния ни храм!

 21. Наистина трябва да се дава глас само на многото допълващи се гледни точки и камбанарии на истината , и много по-малко значение за инфантилните съждения и пропаГАДность на “полезните” идиоти, и никаква на пропаГАДността на лъжата , фалшификациите , корумпираността и престъпленията срещу човечеството и личността, и геноцида, както и на обслужващите ги лумпени, дИбильи, ренеГАДьи и други продажни шлюхи на ТЪПькачите им!
  Така че днес беше премахнат един скрапь…….един лъжовен скрапь…….един савецки скрапь……но все пак един.
  За съжаление в задунайския колониален Бандитустань има много авгиев савецки скрапь от колониалната окупация след 1944г., който не беше изхвърлен след 1989г..
  МОЧИ-те си стоят в почти цялата казионна бюрокраДция, милицията, сУдебната власть, казионни “партии” – клонинги на партията-матушка БКПь, във ОПГь-“службите” , ……..
  Да не споменаваме савецкия скрапь в краZZноармейската БНАь и зИльоната фатмашка решетникова ТИКВА от ДРОНЬдуковь2!…..
  Също и много останали “партийни” наименование на цели градове , области , села и всякакви други географски области.
  И почти всичките савецки “партийни” “паметници” , които си стоят навсякъде в центровете на градовете , а и много “идеологически” “сгради” , които ги “красят” с уродливостта си .
  Така че има много скрапь за изхвърляне , особено от савецката пропаГАДность и лъжи.
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 22. Браво. Започна се, да свърши в София, че да продължи и през Пловдив, Бургас, и много други градове и села в България.

 23. Флексът или може би по-правилното ъглошлайфът, в Русия го наричат “болгарка”. С други думи българин с българка отрече ръката на завоевателя.

 24. Удивително е не че се случи, а че путлеристите мълчат като пу…..и! Един сал руZкият шурей, глаовен рЭзидент на рЭспубликата рунвдю казачока се изказа, че бутането на МОЧА било посегателство над държавността. Боли го наш руундю за руZката дЭржавнасть, явно.

  Да ви е жив и здрав четриногият европеец, гушнат на сн. 1:)

 25. Да, не е свършило още. Много грозни фетиши на орковластието продължават да сквернят родната ни земя.
  Дешпагинацията радва, да продължи трябва.

 26. Дани Иванов”Таралеж”
  Голям кеф е да се гледат гърчовете на Митрофанов от (п)резидентството. 🙂

  @mynameispugo
  много ще им дойде на чибурашките тия дни 😀

 27. Здравейте господин Инджев. Бихте ли коментирал изказването на бившия служител на НСО,яростния путлерист о.р. полковник Николай Марков днес в предаването “Тази сутрин” на т-я Евроком? В него той гневно се противопоставя на премахването на МОЧА,твърди че с решението да помогнем на Украйна Народното събрание “способства за убиването на хиляди руски войници” и прочее глупости и фалшификации на историята. Като например изказването му че без Сталин и Трети украински фронт България нямало да съществува.

 28. Извинявам се за грешката. Предаването е “Делници”.

 29. Кърти, чупи и извозва!
  Хаирлия да е!
  Днес в София, утре в цялата страна!
  Във Варна залели паметник на гр. Игнатиев са бяла боя…
  Българи юнаци!

 30. Благодаря на домакина г-н Инджев за отстояваната през времето кауза, дано празнува както трябва. А в коментарите също има толкова истина и мисъл, просто като за истински учебник по родинознание (казано по старому, но донякъде пасва на реалността).

 31. Когато един овен си блъска достатъчно дълго главата в камъни и бонзови статуи, един ден пада голям паметник на окупационна армия. Неизбежен извод е, че целият народ трябва тихо и последователно да направи същото за свободата и независимоста си, за да получава уважение от другите народи. С падането на паметника на съветската армия ще се отвори нова страница за българския народ, който ще получи куража и надеждата, че може да работи и живее свободен.
  Сега е време да се изрече , защото за това никога не е късно:
  “Картаген трябва да бъде разрушен!”

 32. Адиос МОЧАчос!
  Хехеее, шапо Майсторе! 👏✌️👍

 33. @ Николай Григоров

  И мен ме провокира да се замисля откъде получи въпросния ”експерт” Николай Марков това медийно внимание и агресивно продуктово позициониране през последните години. Според мен беше готвен от задкулисието за заместник на Борисов – има горе-долу същия милиционерски бекграунд, просташки вид и безмерно дебелокожие и наглост, които са нужни на един политически бай Ганьо. В началото беше върл противник на Борисов, докато зариби достатъчно зрители и слушатели, след това ситуацията открито стана ”стани да седна”. За мен въпросния Николай Марков е напълно ясен – отровна гъба-двойник която за съжаление изяде много медийно време и размъти главите на много хора като част от хибридната война срещу България. Жалкото е че такива мучисти* пълнят студията на медиите вместо да дадат думата на общественици като Иво Инджев.

  * Благодарение на Иво Инджев имаме сега една нова дума в речника си с която много точно можем да наречем подобията на Николай Марков които са налазили навсякъде в обществото, като например Волгин в БНР.

 34. В тези предколедни дни чудесата не свършват!
  Вчера, след като се насладих на отрязаната ръка на окупатора, станах свидетел /за съжаление само чрез ТВ-екран/ и на обезглавяването му!
  В къщи, по този повод се поздравяваме с реплика от известната ТВ-реклама: “Па режеш, па режеш …”
  Вярно е, че това е само една стъпка към истинското освобождение, но е най-важната! Тя е /беше/ най-трудната! Сега е важно да запазим набраната скорост и посоката! Да не се затъне в самодоволство от постигнатото, а да се продължи с останалите тотеми на русолюбци и комуняги, все още впили нокти в снагата на България! И с имената – на градове, тепета, улици, площади, храмове, болници, училища и какво ли не още! За да я има БЪЛГАРИЯ – свободна и горда!
  ИВО, Апостоле, благодаря ти отново! Преди всичко – за това, че те има! И празнувай! Падането на МОЧА, освен всебългарски е и твой личен празник – празник на несломимия ти дух!
  И бъди здрав! България още дълго време ще има нужда от теб!

 35. Към Ив.Терзийски: Авторът е коментатор, както отбелязах в статията, но не уточних ника му.

 36. @Иво Колев

  “Те питат, къде е разрешението за строеж и други документи.”

  А аз питам: Къде е разрешението за строеж на МОЧА?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.