Главичката на съветския окупатор се преклони пред “болгарка”

На снимката от 1991 година са каменните глави на обезглавените мумии на Сталин и на неговия главорез в Албания Енвер Ходжа.

Днес главатарите на наследниците на съветското обезглавяване на България вият на умряло на гроба на МОЧА, чиято главичка най-после беше преклонена у нас. Беше посечена от “болгарка” на справедливостта.

Не стигнахме американците, но поне албанците…

Случи се с помощта на “болгарка”. Така наричат в московията флекса.

 

14 мнения за “Главичката на съветския окупатор се преклони пред “болгарка””

 1. За който още не знае в сайта на offnews.bg излъчват видео на живо от “специалната реставрационна операция”.

 2. 2 коментара от frognews на “Бимбалов: Псевдо-патриотичната истерия около разглобяването на срамния паметник в София”
  – Якимов/ Ха-ха. Сглобката все пак дава резултат. Ама разглобката е истинска радост. Да видиш пияния солдат без ръце и глава е голям кеф. Така держать! Продължавайте разглобката!
  – Бай Най/ Ще дойде време когато този БОКЛУК на снимката ще си яде брадата. Винаги познавам.
  ( “брадата” определя визията на силния! пол – символ на мъдрост и духовност… )
  – оМОЧАните оплаквачи няма да отидат на матушката си и да изчезнат от живота ни като “бащата на народите” и всъщност са наша грижа и отговорност, ако искаме да оздравее българската нация 💔 имахме нужда от този 12.12 точно като Национален ден на борбата със Стокхолмския синдром … за да не си “ядем брадите” като нация
  https://www.youtube.com/watch?v=9oByFBpMgcA

 3. Към よ:

  Един приятел, помощник капитан на огромен танкер, ми написа от другия край на света, че на 12.12 се е случило това, което съм поискал преди 12 години, когато предложих за пръв път в своя статия названието МОЧА. Не се бях замислял, нито пък смятам нумерологията за меродавно мерило, но все пак е интересно съвпадение.

 4. И пак има делене на София/неСофия! Нашият Алкольоша е къде по-видим от МОЧА, но не би – пак първо в София, после и в други градове. Докога? 😉

 5. Ленин: Абе що не протесирахте за мен ?
  Сталин: Здравей Ленин, и за мен нямаше протести да го е…

 6. @Иво Инджев

  А на маратонките казват “красотки”. ’88ма година бях 2 месеца на студентска бригада в Коми. Едни такива красотки Адидас (произвеждаха се в България), цялите във вар, ми ги събуха от краката. Сега пак на там са тръгнали.

 7. Г-н Инджев,

  според нумерологията комбинациите между 1 и 2 показват, че “мислите ни като семена почват да покълват” – трите ваши 12-тици се свеждат последователно до сбора им = 36 и 9 в нумерологията, а 9 е със силата за “служене, безкористност, мъдър и силен отшелник, който трябва да прекрачи гордостта си, за да служи на другите”
  – а аз по тази методология видях в 12.12 още един български 3-ти март и ми спомни прочетеното някъде за същността на българите свързана с троичността, носители на оня троичен знак IYI на Дуло = Cилата/Величито, с която разполагат Е ОТГОВОРНОСТ
  – трудно, когато с санстефанската измама сме пратени в 3-та глуха , та оттам се измъкваме като нашата зависима от русия независимост , която отбелязваме в деня на пророк Йона
  … та, излизаме от търбуха на кита и започваме да виждаме на светлото

 8. Към Ив. Терзийски:

  Знам ги като “кросовки” (от крос), но може и да са еволюирали до красотки.
  Аз пък помня как в масква се продаваха на тротоара пред магазините мечтаните български буркани с домати, но като примамка в комбинация с “Малая земля”, т.н.спомени на Брежнев за въображаемите му подвизи през войната, които се радваха на всеобщото презрение и родиха безброй вицове. Например Сталин и Жуков спорили за следващата стратегическа операция и когато не могли да се разберат, Сталин въздъхнал и призовал: “Нека дойде полковник Брежнев да реши кой е прав”.

 9. Към Борис Петров:

  Това е вярно и се чувствам малко гузен, че пропускам да го споменавам-просто нямам много информация по въпроса.
  Писал съм по темата, показвал съм снимки преди и сега, но трябва по-често да се повтаря тази истина. Не само заради справедливостта, но и като пример, че от волята на хората на конкретното населено място, излъчили свои управници, зависи страшно много.
  Сигурно знаете, но да припомня, че на честване във връзка с края на Първата световна в Лондон са поканили своя бивш противник генерал Вазов и той е бил посрещнат на гарата с “шапки долу” в знак на почит към него от ръководителя на церемонията по посрещането (не помня на прима виста кой точно, но най-вероятно е бил министърът на отбраната или някой от този от този ранг).

 10. Идват нови поколения. Ние бяхме принуждавани да не се интересуваме от историята си. Бяхме потискани и я учехме по стари учебници от преди Девети и то само за собствена консумация. Новите поколения са принудени да учат историята, за да оцелеят и да знаят кои са! Не може да се скрие нищо във водопада и водовъртежа от информация и да се затвърди една неистина. Внушенията са просто теза, която всеки по- грамотен изслушва и проверява, а после се появява образът на “Лъжливото овчарче”. Само като го видиш и си запечатал, че пак ще пробута нещо, въпреки начумерената си физиономия, целяща да представи сериозност, докато всъщност е само маска.
  “Вервайте ми!” След има няма няколко месеца се срути и този образ!
  И се научихме да се пазим от спасителите си, от всички, които ни обещаха, че няма да ни излъжат, от всички, които много говорят, от всички, които не спират да се хвалят колко добрини са ни направили и най- вече от онези, които започнаха да ни говорят какви чудеса се случват след появата им!
  И сега хората не искат да учват за справедливостта. Дори и по телевизията не искат да я гледат. А когато настъпи, както в случая с този потиснически паметник, изпитват радост, която не показват.
  Да ама монументът падна и на негово място трябва да се появи паметник на основателите на българската държава, за да се вижда, че тук е Бъгария. Ако не беше тази ужасна война, този паметник щеше да стои още десетиетия. Макар, че руснаците на 30-40 години изплискват легена със страшна сила и има повод всеки път да бъдат изгонени за нещо.
  Какъв исторически момент дойде!

 11. Уважаеми г-н Инджев,
  Ще си позволя да допълня написаното от Вас за ген. Вазов:

  “За голямата битка при езерото Дойран е писано и говорено много – как със 7 хиляди бойци може да се отблъснат атаките на седем пъти повече войска – това и до днес учудва много историци, макар тази стратегия от есента на 1918 година, да се изучава в почти всички военни академии по света.

  Мястото е било край красивото Дойранско езеро (днес между Гърция и Северна Македония), съотношението на силите между английско-гръцките военни сили и българите от Плевенската дивизия са 7 към едно в полза на Антантата.

  В един момент българите са били наясно, че губят срещу многобройния противник, дори офицерите обличат парадни униформи като за последно. Само генерал Вазов смята, че още има шанс – шансът според неговата простичка стратегия е бил в дълбоките по 4-5 метра окопи, които са запазили живота на войниците, и след двудневния обстрел, когато съюзниците изстрелват голяма част от мунициите си – българите да тръгват под командата „На нож!“

  Българите побеждават убедително и това е краят на дългата сага от военни действия край Дойран, още началото на 1915 година. Българите са водени от генерал-майор Владимир Вазов, а съюзниците – от английския генерал Милн. По-късно, през 1936 година, при посещението на ген. Вазов в Лондон, именно ген. Милн издава командата „Мирно! Идва българският генерал Владимир Вазов – героят от Дойран“.

  Битката при Дойран е записала и една невероятна статистика – близо 70 хиляди убити от Антантата срещу по-малко от 500 загинали българи. Седем дивизии – напълно унищожени от една – почти митичната Плевенска дивизия.

  На 19-и септември генерал Милн събира всичко, което може да носи оръжие, за да попълни оределите си части. Но и последната атака е удавена в кръв. Побеснялата българска артилерия коси с барабанен огън, за първи път използва и газови снаряди. Това е най-кръвопролитното сражение в цялата Първа световна война, с най-голяма плътност на убитите на километър фронт. В никоя война англичаните не са давали наведнъж толкова много жертви, както при Дойран.

  В цялата тая сеч Девета плевенска дава само 494 убити и 1208 ранени. На 20 септември разузнаването докладва на генерал Вазов, че пред него няма вражески части. Той пита София да настъпи ли към незащитения вече от никого Солун. Не му разрешават. Благодарение на Дойранската победа обаче в подготвяното там споразумение за примирие, загубилата войната България е спасена от окупация.

  През 1936 г. в Лондон е организирана среща на ветераните от Първата световна война. Българската делегация се води от специално поканения о.з. генерал Владимир Вазов. На гара “Виктория” я посреща лично лондонският кмет, носител на най-високото английско благородническо звание. Генерал Вазов е настанен в замъка на лорд Харболи, където е пребивавал Наполеон. На парада на ветераните участват 3000 запасни войни и 200 бойни знамена. При появата на нашата делегация фелдмаршал лорд Милн командва: “Свалете знамената! Минава генерал Вазов – победителят от Дойран!” Англия свежда знамена пред генерал Владимир Вазов.

  Българската победа при Дойран е най-голямата в цялата 14-вековна история на България – изучава се във всички военни академии. Тя е записала една невероятна статистика: близо 70 хиляди убити от Антантата срещу по-малко от 500 загинали българи. Седем дивизии – напълно унищожени от една.”

  И няколко линка:
  https://www.youtube.com/watch?v=UKuO5cgHd2k

  https://bnr.bg/hristobotev/post/101470203/gen-vladimir-vazov-geroat-ot-srajenieto-pri-doiran

  https://faktor.bg/bg/articles/ot-redaktora-predi-103-godini-pri-doyran-balgarskite-voini-spasyavat-chestta-na-balgariya

  Преди петилетка бях в Шотландия. И в Единбург, във военно-историческия им музей бях изумен от гордост да видя, че има цяла една камерна зала посветена на битките на шотландските (и английски) дивизии през ПСВ в Македония и специално при Дойран!

  Използвам включването си да поздравя Вас и всички съмишленици тук – в блога Ви с премахването ( разглобката, разпарчетосването , на кой както му харесва! ) на МОЧА, за което Вие лично имате ОГРОМЕН ПРИНОС!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.