Познайте кой е туземният шаман, безспорен победител в класацията Лъжепророк на годината

Събарянето на МОЧА, чието фалшиво название като “паметник на съветската армия” упорито бранят пазителите на статуквото в кочината и след кончината му, било фарс. Това каза днес в свое поредно интервю пред една от най-големите зрителски аудитории лъжесоциологът Андрей Райчев. Бил антифашистки този паметник, твърди той по отношение на съоръжението с внушението за непобедимостта на победената в крайна сметка съветска империя, рекламираща себе си с вдигнато оръжие над отказалата да се съпротивява България, както и сюжети от болшевишката революция и нейните последици под формата на образите на типичната за нея пропаганда на “предимствата на съветския строй”.

Фарс е самото му присъствие на екрана на една уважаваща себе си телевизия. Защото той е доказан победител в -несъществуващата, уви- класация Лъжепророк на годината. Да продължаваш да го лансираш като легитимен прорицател, е съучастничество в едно продължаващо от десетилетия престъпление, каквото е системното манипулиране на общественото мнение от обществено значими медийни трибуни. 

Ето само няколко примера в картинки, от които е видно например, че Райчев прогнозираше “съвсем реални шансове на ГЕРБ да победи в София”. Ако за внушението, че “Ваня Григорова може да настигне Васил Терзиев” на балотажа проваления пророк може да се оправдае, че “почти” е познал, то за тоталния провал на ГЕРБ на тези избори няма как да се каже подобно нещо. Отнася се същото и за прогнозата му, че Хекимян “би имал шанс да бие Васил Терзиев в София”.

 

Но не само туземните му прогнози са сбъркани. Блазни го и гадаенето на геополитически боб. За Украйна очакваше за три дни по улиците да се появяват посрещачи на руzките завоеватели с съответните знамена, но беше принуден да си признае, че се е объркал. Освен това не била Украйна големият камък, който, според него, ще събори коалицията ( тогавашната). А и днес сме свидетели, че отношението към руzката агресия срещу Украйна продължава да е основния препъни камък и съответно- главната причина за “сглобката”, позволила да имаме правителство, различно от кабинетите на преzидента му Радев.

“Научил се поп на варен боб, свършил се боб, отучил се поп”, както казва една нашенска приказка. Там е е работата: научен е да има винаги възможност да хвърля боб и публиката в потрес със своите лъжепрогнози. Ако му спрат боба, ще си остане сам да си ги зоба (прогнозите).

И не съм съгласен текстът ми да се брои за мое “заяждане” с неговото медийно преяждане. Всеки може да сгреши, но при този най-чест гастрольор в медиите с национален обхват просто “няма грешка” в прогнозата, че отново ще излъже аудиторията при още една възможност за това.

 

19 мнения за “Познайте кой е туземният шаман, безспорен победител в класацията Лъжепророк на годината”

 1. Да, този е като прогнозите за времето. Когато кажат, че ще грее слънце, аз си взимам чадър и обратното. Та и неговите прогнози в този смисъл са си много правоверни – каквото прогнозира се случва, ама на обратното. Така че можем да разчитаме да ни казва какво ще става с голяма достоверност 🥲

 2. Не демонтажът, а самото съществуване на МОЧА е фарс. Червеният тотем трябва да бъде сглобен и монтиран на о-в Белене-концлагерът, създаден по подобие на десетките съветско-фашистки лагери, благодарение на “освободителната” красна армия…

 3. Той не само е безспорен победител в класацията Лъжепророк на годината, но и най-дълго незаменим коментатор от десетилетия. Помня го още от изявите му по ТВ от Лукановата зима, заедно с половинката му Виза.

 4. И независимо от всички тези доводи, има люде, които му вярват. Тъпота с взлом?

 5. Астросоциологът Райчев винаги познава, какво иска да му бъде предсказано на този който му плаща.

 6. Е, за тази прононсирана руZка подлога 3-то поколение сме писали много пъти. Внучонък на коминтерновеца жора андрЭйчин и даскала-земледелец от Петърница, Плевенско – Йордан Райчев, прочут с политическото си номадство. Тея толкова си могат, да не говорим, че павианското му мучене пред микрофона едва се разбира. Същества без значение, както каза акад. Денков, какво да му коментираш на такъв…

  Добрата новина е, че скоро кранчето на тея ще бъде врътнато и ще се отучат от боба. Дано имат КНДР-наръчника за ядливи треви, мъхове и шишарки…

 7. Потресен съм, днес всички медии ни подгряват за утрешното участие на Митрофанова в БНР и тоновете кремълска пропаганда и внушения които ще ни залеят. И никой, никой от градската десница, евроатлантиците не измънка дори. Нито Бойкикев, Атанасов, Кирил, Василев… орденоносеца не е в тази класация. Никой, само един Пеевски, отново Пеевски изрази позиция против утрешното предаване. Моля, Ви, поне вие дойте своя глас против утрешната провокация.
  с уважение: висок

 8. От цялата тази вакханалия гледах само Райчев и срещата Св. Малинов – Слави Василев. Смял съм се с глас. Райчев си го знаем, само дето беше доста изнервен. Но воплите на братвасилевото отроче бяха великолепни….
  С две думи – газ пикаят…
  Ако…

 9. Андрей Лайчев (по д-р Т.Филипов) най безсрамно открадна логото и името на Gallup International Inc. https://gallup-international.com/home

  Съдиха го, но в България номерът му мина. За чужбина фирмата му е Prohibited!

 10. Докато не се извърши тотална лустрация на 4-ри хилядници, туй по Лена Бориславова, тъй ще да е. След бутурясването на МОЧА това е ЗАДАЧАТА на задачите. На първо място. Да, вероятно ще цъфнат прелюбопитни имена от какви ли не разцветки, ама майната му.
  As soon, as possible!

 11. Тарикатите лъжат, че Западът, с който сме сключили легитимни съюзи, искал да ни поробва – което не е така. Западът няма никакъв специален интерес към България, уверявам ви. Никоя западна страна не ограбва България. България я ограбват българи, системно. Крадат и парите, които идват от Европа, от същия тоя Запад. Това си е само наш проблем и никой друг не може да го реши.

  Путин води война срещу обективната реалност

  Ако има нещо генерално, което да дефинира американския дух, то е тази воля за надмогване на проблемите. Скептицизмът там се бори с работа. Има една почти детинска наивност на Новия свят, която е всъщност огромна сила, защото не се спира пред трудности, не си казва “това няма как да се направи, стига глупости”. Това е нация, основана на идея, а не на етнически принцип. И като такава, тя е работлива по неизбежност. Дошъл си тук с мечта и гоненето на щастието, the pursuit of happiness (записано в самата Декларация за независимост), изисква запрятане на ръкави.

  Има един разказ на Толстой, който стана комично известен у нас, защото премиерът го беше сбъркал с Чехов. Така де, разказът отговаря на въпроса “колко земя му трябва на човек” – три аршина, защото на толкова те заравят. Само че не е точно така – три аршина му трябват на трупа, не на живия човек. На човека му трябва целия свят. Не става дума за притежание и ламтене, а за свобода. На свободния човек му е нужно цялото земно кълбо. Да види света и да позволи на света да го види. Да отиде навсякъде, където може да отиде. Номерът е да не спираш да се движиш, да.

  Иван Ланджев

 12. Той без да иска ! Без да иска, ги прави тези неща. Трудно се гадае на боб. Нужно е постоянство и непоколебимост в упражненията. Ежедневно трябва да се работи за това. Но, видно не му се получава. Може би е отсъствал от първите уроци по гадаене. За туй е хубаво да му се подскаже. Има рецепта и тя е: Сварявате другарю Райчев тенджера леща. Подправки на вкус. Добре е първата вода да я изхвърлите, но във вашия случай не се препоръчва. Изяждате всичката леща, без хляб. На сутринта (ИЗКЛЮЧИТЕЛНО ВАЖНО) с одеяло на главата в банята, започвате гадаене по вторичен принцип на това, което сте създали като предпоставка за убеждаване на други хора. Убеден съм, че ще ви хареса и спомогне да подобрите прогнозите си като гадател. Ако не се получи, вонята ще си е ваша и не е препоръчително да я разпространявате.
  Платен идиот.

 13. – райчев си се дъни, но то е защото и хуйло се дъни и си е направо дъно и поредното беше самодоволното му вчерашно:”Орбан маладец и Фицо маладец” почти съвпадащо по време с гласуването в Брюксел за начало на преговорите с Украйна- Politico пише че позицията на Орбан е започнала да се колебае по време на работна закуска с Шолц, Макрон, Шарл Мишел и Урсула фон дер Лайен и вчера преди гласуването в Брюксел след 3 часа безизходна дискусия се разиграва онова Вазово “Представление” в ”Под игото”, когато подканят полека Кириак Стефчов да иде да изпуши ”едно цигаро вън, като му се стяга душата…” – Шолц направо казал на Орбан:”Изпийте едно кафе извън стаята…” и хуйло основателно се е изнервил … та, маладец райчев , дето му е ручило на късичкия хуйло, си е обречен нервно да си рие дъното , но там нашенските си шарани кълват …

 14. просто съвпадение ли е или има взаимна връзка премахването на МОЧА и даването на съгласие от Нидерландия за Шенген?

 15. райчэв издиша като спихващ се балон. Чудя се за какво изобщо го канят да си боботи опорките. Социологията все пак е наука, а райчэвото плещене е обикновена пропаганда, непочиваща на никакви социологически проучвания, иначе нямаше да греши винаги с прогнозите си. Тоест това неговото е гавра с науката. Но в момента дори повече от райчэв ме дразни първан симэонов.

 16. Забравяте и един друг “велик” анализатор, другаря Молoтов /Чуков/.
  А междувременно на фронта в Украйна се случва следното, севернокорейските снаряди или се взривяват в дулата на оръдията и ги унищожават заедно с разчета или си летят накъдето си искат:
  https://t.me/vdv_za_chestnost_spravedlivost/1035?single
  https://t.me/vdv_za_chestnost_spravedlivost/1034?single

 17. Предлагам антинаграда Главен мучист в социологията за Андрей Райчев.
  Следват номинации за:

  Главен мучист в журналистиката
  Главен мучист в политиката
  Главен мучист в съд. система
  Главен мучист в културата
  Главен мучист в спорта
  и т. н. за каквото се сетите.

  Антинаградата Главен мучист на Републиката естествено е отдавна запазена за Рундю Казачока въпреки жестоката конкуренция в тази категория. ”Mного здраве” на наградените!

 18. Симеон Спасов,

  има и още :
  – пеевски се обяви против излъчването на интервюто с мутрофановна
  https://boulevardbulgaria.bg/articles/programniyat-savet-na-bnr-sprya-intervyuto-s-eleonora-mitrofanova-pred-volgin
  – байхуй : ”… ние направихме всичко, което се искаше от нашите конституционни промени, съдебни реформи, от другата страна обаче направихме огромни отстъпления… в уникалността на тази грозна дума “сглобка” стои именно Украйна”
  – както пише представителят на Литва в ЕС :
  “Всички с изключение на един се обединиха за предоставяне на макрофинансова помощ на Украйна от 50 млрд. евро. Ама този един се хвали в Туитър с “постиженията” на своето “вето за допълнителните пари за Украйна”. Наистина искам да пожелая на тази държава-членка никога да не преживява войната, през която хората на Украйна преминават в момента, градовете ѝ никога да не бъдат обстрелвани и гражданите и също, териториите ѝ никога да не бъдат окупирани от държава-агресор. Иска ми се никога да не се налага да търси солидарност на другите и никога да не изпитва вето на съюзниците във времена на най-голяма нужда. ЕС е силен заради солидарността и взаимното доверие. Aко не сте готови да споделите нито едно от двете, има само едно правилно решение – напуснете”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.