В държавната медийна кочина има място само за (свои) хора

Любителите не нецензурното поведение у нас са най-гласовити срещу цензурата-реална или измислена. Типичен пример за това е сайтът ПИК, където публикуват откровени порнографски снимки с цел дискредитиране на политическия враг. Трябвало да се знае истината каквато е, беше позицията на тази кафява медия във връзка горната долнопробна акция.

Насред хибридната война на путлеризма срещу България, която достигна нови параметри в агресията си след откритите заплахи България “да си плати” , отправени тази седмица от руzката говорителка Захарова, местната инкарнация на Захарова беше услужливо поканена да продължи бойните действия срещу страната ни от микрофона на държавното радио, чиито вълни са най-всепроникващото пропагандно оръжие до всяка точка на българската територия и в наши дни.  

В последния момент “някой” е решил този обстрел да бъде спрян. И се започна вой(на) под формата на предположения кой ще да е точно той и дали пък не е вездесъщият напоследък самоназначил се за говорител по всякакви въпроси Делян Пеевски. 

На  бомбардировача Волгин в крайна сметка не беше позволено да излъчи интервюто си, най-вероятно предварително записано, за да бъдат финтирани очакваните протести пред сградата на радиото в София. 

България е длъжна да се защитава. Именно заради дългогодишния отказ да го прави срещу руzката пропагадна агресия може изобщо да се стигне до идеята делегираната тук говорителка на путлеризма Митрофанова да бъде допусната да стреля в упор в българския национален ефир ,обслужван от българския антинационален оператор на държавен микрофон Волгин.  

Московията ни е обявила за вражеска държава и се държи с нас именно като с враг. Вече започна да блокира България за участия и в международни форуми, когато има възможност да го направи. Но тук, вътре, имала право да бъде третирана като всички останали страни, с които поддържаме нормални, приятелски и съюзнически отношения.

Подобно съждение в истерична форма прозвуча днес от другата държавна, почти също толкова всепроникваща в българските домове и умове трибуна, каквато е БНТ. 

Току-що на(д)граденият за постиженията си на това поприще водещ Георги Любенов не видя нищо нередно в яростната тирада на абонираната за предаването му Татяна Дончева. Остави я съучастнически да раздава невъздържани обидни квалификации за мало и голямо у нас. На малко име тя има фамилиарния навик да назовава обектите на своето презрение- участника в предаването преди нея Митко,отсъстващия Наско и т.н.- за да покаже близост от позициите на мнимото си превъзходство.

Бившата адвокатка на проруската корпоративна владетелка на България “Мултигруп” Дончева се накара на посланичката на Украйна как си позволявала да е срещу появата на Митрофанова по БНР. После мина като валяк с лековати аргументи през едва ли не вече “приключения” президент Зеленски и се изказа от името на американските конгресмени.

Същото предаване продължи с ласкателства за отличната му журналистика, доказателство за което била връчената тази седмица награда на Любенов от “Фондация Димитър Цонев”, представяна в студиото от гл. р. на в. “24 часа” Венелина Гочева.

Парадоксално е по начало на името на покойния Димитър Цонев да има фондация, която да награждава журналисти. Самият Цонев, преди да напусне ( твърде рано, наистина) този свят, напусна и журналистиката. Застана срещу нея в ролята на медиен охранител на своя цар. Предложи ми да направя интервю с него, но само при условие да е на запис и той да го редактира. Отказах. В резултат БТВ делегира тази “чест” на Николай Бареков, който наистина изпълни задача с чест ( както я разбират подобни “журналисти”). 

Такова е завареното положение, чиято заварка датира от много дини. Градено е още от “царско време”. Днес рожбите на това продължаващо статукво си правят фондации и си споделят другарски награди, похвали и трибуни. Ако някой си позволи да им възрази, веднага го обвиняват в посегателства срещу тяхното си свободно от алтернативни гласове слово: цензор е!

А че различната от тяхната позиция я няма в държавния ефир или е сведена до минимум, който да не изкривява рашистките и “царските” им пропагандистки внушения, това не е ли цензура? 

Не, това си обикновена свинщина, която вирее в тяхната кочина, където са се барикадирали. Който не е съгласен да грухти в този хор, щом не е като “хората”, може само да си пише в някой личен блог. 

Това и правя. Малко е, но е повече от нищото, на което горните дължат своята долнопробност.

 

 

 

13 мнения за “В държавната медийна кочина има място само за (свои) хора”

 1. Ако държавата избере да действа по-решително в защита, би трябвало Петя Подлогин Волгин да бъде подведен под отговорност поне по два члена на НК – чл. 100 за действия за подпомагане на вражеска държава и чл. 108 за фашистка пропаганда.

 2. Дочаках и поздравления за написаното. Митрофанката я свалиха от БНР, но ред е на Любенов. ПИК не коментирам, не го чета, но редовно преглеждам Гласовете на Массква на Дачков. Е там каква руска пропаганда се лее, Волгин е детска градина пред него. Сега отново са поставили червената зараза Дарина Григорова да манипулира и оплюва България. Сигурен съм че дори Митрофанова не би изговорила толкова лъжи и заплахи по наш адрес от Григорова.
  И като се сетя, че тази червенушка редом с Искра Баева дават наклон на знанията на днешните студенти….
  подпис: русия е проказата на планетата Земя и РРадев е нейния бацил в България!

 3. Може би е най-добре да си “разменим” волгинЬ с истинските “иноагенти” , които Хуйло затваря в ГУЛагЬ .
  Нищо “лично” , просто си разменяме “иноагентите” . Ние си му даваме четирихилядници-шлюхи , а той ни дава затворените “иноагенти” от путлерасткият ГУЛагЬ. Така ще назначим истински руснаци-“иноагенти” на мястото на волгинЬ и другите му путлерастки падруги в БНРь и БНТь. А и в путлерасткото изчадие СЕМь!
  Така НАИСТИНА ще има истински руски “гледни точки” , а не платени пропаГАДни шлюхи на Хуйло, които само формално се водят за “балхари”. А тях ще ги пратим в Хуйлостань да се “порадват” от “перво лицо” на деРмоцията на техният альфа-ТЪПькачь хунтараторь Хуйло, директно в моZZковията им, а още по-добре директно в Сибирь и ГУЛагЬ , на китайската или корейската граница !
  Одите на хуйло ви!
  А пък мултачката дончевНаЯ, с примитивното си комплексарско “високомерие” , само показва ТОТАЛитарНАТА си неграмотност , извън изключително тесните й “познания” по большевишкото КРИВОсУдие, още повече от изключително късия й “опит” , като большевишки “прокурорин”. Така че примитивните й “обидни квалификации” , само показват большевишката й интелектуална НЕдостатъчност. А брътвежите й по геЙополитика , са на още по-ниско “ниво”!
  Така че дончевНаЯ може да каже нещо само за “отношенията” между Луканов и нейните сводници от МУТРИгрупь, както и убийствата на Луканов и Павлов. Другото са само клюкарска пропаГАДность и номенклатурни вътрешнокланови слухове , както беше по времето на любимият й соцЬ!
  А поканата й да говори откровени глупости и дивотии в казионната дотационна БНТь, само показва нивото до което се е “покачила” казионната говорилня на властта , 34 години след 1989г.. Която само може да свали всички “подобрения” в свободата на словото , че през последните месеци, и да го върне даже след “завидното” предишно “спешно” 112 място!!!
  Оди на МУТРИгрупь, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. Бавно реже флекса главата на руснака, автомата падна вчера!
  Корнелия с Мая плачат зловещо, вълци и псета вият в полето!
  Възрожденци млади и те не видели в едно да се бият комунисти, живи и умрели. Митрофанова гледа отгоре, “Зря денги теряли”!

 5. Напълно вярно и точно казано – “който не играе по техните правила, може да пише само в някой личен блог”. А и мнозина от нас, които не искаме да четем и гледаме “по техните правила”, не можем да избягаме – същите медии ни натрапват вече от екрана и прочит на простотиите, които са написали някои във фейсбук, сакън да не пропуснем нещо, което са плякнали в социалните клюкарници.
  Обаче с риск да прозвучи пресилено, именно заради това положение – дори да не съм съгласен с някое мнение, заключение или нещо друго, написано във Вашия блог – възприемам това нормално, понеже знам, че е истинско, неподправено, без предварително “одобрение” от някого. Дори да съм несъгласен, поне съм сигурен, че с друг реален човек съм несъгласен отсреща, или той ти възразява – а не си разменяш съгласия/заяждания с опорки на ботоферма.
  А рупорите – независимо кое лице в момента ще ме гледа от тв като аватарче на рупор – ми навяват само презрение и смях. Особено забавно е напоследък как същите уж “представителни” медии ни навират все по-често разни фалирали недополитици да ни запознават с (не)професионалните си опорки за Живота, Вселената, Голямата Политика. Същите не са способни и със селски кмет да се сборят на избори, но ще разкостват Геополитика от екрана.
  Предполагам и мнозина други са така в реакциите си на съчиненията на редакциите, затова на рупорите им трябва много време и множество лица – за да повтарят до втръсване от екран, радио, тролинет, едни и същи дивотии, измислени и написани им от други, с много нисък коефициент на полезно действие. И пак повтарят, и пак … Аниме дацзибао.
  Единственото им предимство пред независимите коментатори е в нулите, не в единиците.

 6. Не мога да се стърпя, малко встрани от темата, да споделя колко ме зарадва оня неграмотник, дето предложи да нарежем паметника на Левски и да сложим на американските пилоти. Няма по-нагледна демонстрация от този коментар, каква е разликата между МОЧА и паметника на пилотите. Техният е поставен не защото са ни бомбардирали, а защото са загинали. А МОЧА, точно обратното, е поставен, защото съветските солдати са ни окупирали, а не защото са загинали.
  Наричам го неграмотник и защото каменните паметници (като споменатия на Левски и Альошата) трудно се режат. По-лесно се взривяват или преправят. Левски си е на мястото, но за Альоша пловдивчани трябва добре да се замислят. Аз бих го преправил на паметник на пияната вакханка, убила с камъни оня гърчеещ се тракийски певец и музикант, дето е помагал на европейците при първото им посегателство на традиционните черноморски ценности. Но, не съм пловдивчани. Е, малко по сърце, но това не ми дава право да им се бъркам.
  Колкото до Волгин, Вацев ли, Михайлов ли, го предупреждаваше, че цензурата ще му види сметката… (толкова идиоти как да ги запомниш?)

 7. То е ясно, че в нац. медии са все свои хора и никой не прави нищо за да се промени това. А, за танчето дончева, какво да кажа…най-добре го казал един рушляк, но независимо от това ще го цитирам: Мълчанието в спалнята раждат безумства.

 8. Писмото на Иван Вазов до руския писател Л. Андреев:

  „Преди да видим каквато и да е проява на любовта ви, видяхме
  отвращението ви. Преди да ни станеш приятел, днес ти се
  изявяваш като съдник и хулител на българския народ и с камшик
  в ръка в преддверието на славянския храм искаш да бъдеш
  олицетворение на най-висшата истина. Вие се смятате за един
  от избраните да пазите светините на този храм.
  Не ние, а вие трябва да бъдете наказани с бича на истината и
  благородното негодувание, защото вие, опиянени от калното
  вино на злобата, не виждате истината. Заедно с вас и онези, за
  които така пламенно се застъпвате, заслужават да бъдат бичувани,
  защото именно те наскоро търгуваха със славянския храм и след това.
  Дори след като бяха извършили толкова много грехове срещу своите
  братя, те отидоха в същия храм, за да ги молят.
  Не си бил там преди, защото миналото си е минало
  Във второто си писмо, за да изразите мислите си докрай, казвате, че
  не симпатизирате на българските надзиратели, които влачат сърбите в
  затвора. Вие много добре знаете, че не е имало такива случаи, защото
  ние не притежаваме и никога не сме имали намерение да притежаваме
  сърбите. Но вие говорите за тях въпреки всичко, за да запазите позата
  на гневен и вдъхновен изразител на най-висшата истина.
  събитията не ви засегнаха.
  В първото си писмо наричате сърбите, може би без да го забележите,
  „братя длъжници“. Знаете ли как се озоваха в това положение на
  длъжници и какво всъщност ни дължат? Ама какво ви пука за България,
  какво за Македония – може да ги има, може да изчезнат – за вас ще е все
  едно. Нека и другите обичат отечеството си. Въпросът за нашето
  национално съществуване не е въпрос на пазарлък,
  Но каква морална сила се крие в теб, когато очерниш името на цяла
  нация и я наречеш тълпа джебчии („нямате нищо против да бръкнете в
  джобовете на брата на длъжника“, казвате за нас). Какво духовно
  благородство и каква човешка съвест изразявате, когато, заслепени от
  несправедлив гняв и злоба, ни наричате цигани на панаир, корумпирани
  хора с раздвоени езици, които играят кървавото хоро на духовната
  нищета, коварни и подли убийци, стадо овце.
  Та кой си ти и кой ти даде право да хулиш и клеветиш народ, който не
  познаваш и никога не си искал да знаеш, за който съдиш по думите на
  най-злобните му клеветници и злобни критици – по братята му предатели.
  Къде беше ти, един от благородните членове на славянския род, ти, който
  се срамуваш от нас и предричаш духовната ни гибел – къде беше
  напоследък, когато бяха извършени толкова много такива жестоки
  неправди?
  За вас ние сме най-недостойните синове в славянския род – защото
  не сме извършили нито една несправедливост спрямо нашите братя. Но
  кажи ми: има ли сърби в това честно семейство и свеждат ли очи от срама,
  който изпитва българинът?

  Това е само част от текста му. Поводът е слабо познат, макар навремето да е предизвикал бурна реакция, освен от Вазов, също от Кирил Христов и Ст. Чилингиров.
  Колко актуални са думите и днес.

 9. P1,

  от москва са активирали най-тежка татуземна артилерия лайномети
  https://glasove.com/intervyuta/darina-grigorova-sled-denatsifikatsiyata-na-ukrayna-shte-posledva-denatsifikatsiya-i-na-balgariya-neizbezhno
  “… в момента се радват с това варварско разчленяване на паметника на съветската армия. А вижте го, то дори лицето му [на руския войник] така е направено, че то е ведро, нищо не могат да му направят. Ръката, около която подскачаха, дори един зам.-областен управител се снима в черно облечен, велик героизъм до отрязаната ръка с автомата. Както отбеляза във Фейс-а е една приятелка, преводач, фин човек, няма да казвам име, “Ами тя ръката държи, не пуска автомата. Те дори това не могат да направят”. Тоест, при цялата ситуация, колкото и да се надругават, не могат. Пъплят отгоре като малки лилипутчета с някакви флексове и нищо, и остават нервни. Няма как да не са нервни … защото тази власт, специално и на столична община, е готова на всичко. Това се прояви преди няколко дни, когато поставиха химическа тоалетна зад Олтара на Св. Александър Невски, Патриаршеската катедрала, и тази тоалетна стоя почти три дни. Вие разбирате ли за какво става дума?!
  … И за този кратък период, докато трае линията на Източния фронт, ще имат възможност за изстъпления, ако не бъдат спрени от по-разумните, с опит политици, които все пак знаят, че в България режимите се променят бързо и отвън. И това е неизбежно …”
  – късичкия хуйло им обеща рая “като жертви на агресия, като мъченици…”
  https://www.facebook.com/BulgariaOnline1/videos/3793390890883018/

 10. Конкуренцията за приза Главен мучист в журналистиката е огромна но ние трябва да бъдем особено недоволни от поведението на Волгин в БНР понеже там (както и в БНТ разбира се) става дума за обществена медия, финансирана от всички българи, които плащат най-вече да бъдат БЕЗПРИСТРАСТНО информирани, а не директно лъгани, забаламосвани и правени на маймуни. Това че има такива, които точно това искат за себе си и си харесват Волгин само означава колко надалеч е стигнал въпросния журналист в това си начинание, което върви въпреки многото недоволни от това повече от 10 години но след анексията на Крим особено радикално. Има ли връзка с това събитие радикализацията на Волгин – нека всеки който следи поведението му сам да си отговори на този въпрос. За мен връзката въпреки че е косвена е ясна.

  Петър Волгин & Со. – вън от БНР!
  https://www.facebook.com/groups/464136617019884/

 11. Тотален игнор му е майката, г-н Инджев!.
  Дермоеди като Недялко и Волгин са щастливи когато дефекират върху им.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.