Васил Божков даде взривоопасно интервю за Генка Шикерова от “Свободна Европа”

Сайтът на българската секция на Свободна Европа излъчи 39 минутно интервю на Генка Шикерова от офиса на поставения под домашен арест в София Васил Божков.

 

 Пиша по памет, а имам доста дълга такава, измервана с десетилетия опит на наблюдател и участник в медийния процес: не си спомням нищо по-взривоопасно в жанра интервю в България от гледна точка на споменаването на имена и на конкретни обвинения, отправени от явно решения да отиде докрай обект на прокурорския интерес Васил Божков.

Сложил си е главата в торбата. 

Предстои да видим как ще реагира “торбалан” – събирателно понятие за обвинените от страна на обвиняаемия Божков.

 

 

8 мнения за “Васил Божков даде взривоопасно интервю за Генка Шикерова от “Свободна Европа””

 1. gledah go. Bozkov e za men umen maz da glavata v torbata ama torbalan strah go trese smenia pampersi ta nie shte pochakame kakto vinagi

 2. А междувременно, “Ръководството на полската обществена телевизия, националното радио и информационната агенция PAP са уволнени, съобщи министерството на културата в сряда. Сигналът на TVP Info – обществен новинарски канал, който според критиците силно се е политизирал при предишното правителство, бе прекъснат.

  Отстранени са и надзорните съвети на трите медийни групи.”

  Явно така работи новото “проевропейско” (странно, нашенските “свободни” и “независими” медии как стръвно лепнаха това определение…и НИКОГА не са казали ПРОЕВРОПЕЙСКАТА ОПОЗИЦИЯ в Унгария, примерно…)правителство.

 3. Дали не е време Божков да покаже някакво доказателство за думите си. Въз основа единствено на устни обвинения, присъда може да има само в Рашата или Сев. Курея.

 4. Много съм далече от правото, но мисля, че из дебелите им книги има някакво определение за това, що е то “доказателство”.

 5. Николай Петков, а какво пише в >дебелите книги< за дебелите прокурори, Цацаров, Гешев, Сарафов и техните покровители ББ и ДП? Какво ще стане с доказателствата, които би им представил Божков?

 6. До Николай Петков,
  не е работа на Божков да търси доказателства. Това би трябвало да е в интерес на държавата и прокуратурата трябва да ги осигури в обвинението си. Също така не и работа на прокуратурата да оневинява, тя трябва да направи така че да защити обществения интерес. А е очевидно че Горанов, Арнаудова и Борисов са взимали подкуп по един или друг начин и това е против интересите на държавата към онзи момент. Ако някой отказва да го приеме това е също така очевидно че е зависим. И нищо няма да се промени към по-добро ако отказваме да приемем нещата такива каквито са.

 7. Към
  Николай Петков
  20.12.2023 в 21:02:
  Г-не, толкова МНОГО доказателства има(ше) , че даже в САЩ ги намериха и санкционираха по Магнитски, а и по RICO , най-много българи , повече от всички други държави по света.
  Но когато всички “прокурори” , “следователи” и “съдии” са обучавани в школата в Симеоново, и са милиционерски “колеги” на бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ няма как да ги “разследват”, защото са в най-тежък номенклатурен конфликт на интереси с тях, защото са свързани номенклатурно-школнически лица , и заради това са тотално зависими помежду си.
  Така че има много доказателства и по обраната от тях КТБ, и за Булгартабак, за чувалите с пачки за особено тънките им “магистрали” , за саковете с пачките от Черепа за лотарията и фалираната от тях Лавка, за откраднатите милиарди по Турски поток и газовите доставки, за данъците от Лукойл и контрабандата с нефт и горивата от него, за милиардите откраднати от всички енергийни “проекти” с ВЕИ-тата и ТЕЦ-вете и АЕЦ Козлодуй, и за цялата ограбена и фалирана енергетика от ЕСО до Топлофикациите.
  Също и доказателствата за откраднатите стотици милиарди от еврофондовете, всяка година, както и “излишъците”, всяка година.
  Без да броим и останалите кражби на данъци и “инхауса” по строежа на “пътищата”, “язовирите” и навсякъде.
  Така че НЯМА “прокуратура” , “следствие” и “съдилища” , които да видят всичките доказателства и да ги осъдят.
  Дори една Румъния направи минимално подобрение в съдебната система, и затова там има хиляди осъдени “държавни” бандити в затвора.

 8. – явно и Божков като Цв. Василев през 2014 г. , НЕ е бил решен да отиде докрай и 2020 му затвориха устата с обвинения, точно като на банкера
  https://www.capital.bg/biznes/energetika/2023/08/28/4522208_iztekli_dokumenti_podarukut_na_borisov_za_putin_-/
  – сега Божков си го получи като даващ, получаващият – като ”владкогоранов”, а байхуй е притеснен, че сега няма еленчета, няма и Дядо Мраз
  https://fakti.bg/bulgaria/839525-boiko-borisov-za-demontaja-na-mocha-ot-vas-chuvam-ima-si-kmet-ima-si-oblasten-upravitel
  – Просто трябва да върнем времето преди “Промяната”, каквото беше при мен

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.