Съгласен съм с талантливия лъжец Волгин донякъде: Дарина Григорова също има талант (да лъже)

Петър Волгин, задъхан от гняв, породен от разграничаването на Академичния съвет на Софийския университет от Дарина Григорова заради разпространяваната от нея рашистка пропаганда, заявява във Фейсбук, че тя е талантлива. Твърди също, че е интелигентна, за разлика от критиците й.

Не мога да не се съглася поне малко в частта за таланта. Вече съм писал за това. Не е интелигентно, но е по -своему талантливо да излъжеш в прав текст в телевизионно предаване ( Григорова е на стоп кадъра от предаването) от 28 февруари 2022 г., че президентът Зеленски е избягал, изоставил е народа си и си прави клипчета с автомат, понеже е бил актьор. 

Това беше не просто лъжа, а цяла поредица от лъжи в сбит вид. Концентрат от брутално нагли брътвежи. Иска се нещо като талант да избълваш толкова много измислици, но преподавателката от СУ явно владее изкуството на лъжата. 

Водещ на онова предаване беше не друг, а същият Волгин. Вдъхновен от останалите лъжци, които беше поканил, той също лъжеше на едро. Заяви, че украинците нямали желание да воюват. В ролята на регулировчик на потока от лъжи той нахилено се съгласяваше с куп други лъжи и подканваше лъжците да продължават да мамят. 

Напълно в духа на сбърканата логика с употребата на термина “русофобия”( буквално страх от руското”, но употребяван лъжливо като “омраза към Русия”) Волгин натъртва на-меко казано-голямата глупост, че разграничаването на Академичния съвет на СУ от Гриорова било израз на …страх. 

Не става ясно с какво точно др. Григорова плаши колегите си, но от контекста на яростната тирада на Волгин вероятно трябва да се подразбира, че всички нейни критици в университета са нейни антиподи по талант и интелект и се боят да не бъдат разконспирирани като такива на фона на нейното блестящо сияние като интелект и талант.

Доста тъпо внушение като за автор, който също претендира за интелект и определено има таланта да пропагандира незащитими от здравия разум тези под претекст, че по този начин защитава правото си да бъде различен.   

17 мнения за “Съгласен съм с талантливия лъжец Волгин донякъде: Дарина Григорова също има талант (да лъже)”

 1. Честит Рожден Ден на Иван Костов!
  Господ здраве да му дава и да Иляди!
  Цитатът е от последната книга на ИК “Политиката отблизо”:
  “Властта се нуждае от обществено значима кауза. Една такава кауза е да не се допуска отслабване на държавната власт. Ето как Хуан шь гун предупреждава за последиците от безвластието: “Преди да рухне държавата, хората ги налягат страдания”…”В държава, която върви към гибелта си, не може да има мъдри служители”- в загиващата общност всички са обезумели. Той продължава: “В държавата, която набира сила, отвсякъде ще се стичат способни мъже, а държава, която върви към гибел, способните мъже ще я напуснат.” Каузата на властта за него е развитието на способностите на хората. Безсилната ни държава от времето на прехода бе напусната от близо 2 милиона души. Точно безсилието ѝ е една от основните причини за масовата емиграция.”

 2. По темата.
  ДГД И ПНХ на сите 4-хилядници и полезни идиоти.
  Най-сетне се разкри какво е мотивирало Юрий Гагарин. До него ден (12 април 1961г.) ни пие, ни пуши за да се подготви пълноценно и да откине поне за 108мин. от ссср 1.0.
  https://twitter.com/Alski63/status/1738464555460710450

 3. Яко България (почти) безвъзвратно е налазена от комунистическите бацили и отстраняването им наистина е много трудно.
  Какво ли не изнамират за противодействие.
  На отявлените комунистически антидемократи им идва на ум да използват демократичния прийом при спор, да се отразяват и дискутират и двете гледни точки!
  Това е правилно, но при спор на две гледни точки, когато те са в обсегът на човечността.
  Гледната точка на бандита и убиеца в едно зряло общество, което е пропито от човечност, би дало само повод на отвращение.
  Явно е, че не се получи положителен преход, защото правовите структури и собствеността преминаха изключително в ръцете на бившите комунисти и децата им, както и това, че старият репресивен апарат въобще не беше отстранен.

  По друг повод, четох изказване на Кирил Петков, което ми даде повод за надежда.
  Изказа се относно работата на сегашното правителство, която била трудна, но все пак, плодотворна. Имаше пред вид колаборацията с Герб (правителството на Денков).
  Според него, между двете сглобки царило недоверие, поради което, всички в управлението се дебнели един друг.
  Като резултат, всичко сега се правело абсолютно прозрачно и нямало основание за корупция.
  Никой от министрите не си позволявал да прави сделки на тъмно, защото това де следели ВСИЧКИ и по този начин никой не искал да дават повод и да бъде компрометиран!
  Браво, значи подобни сглобки са нещо положително, в което и аз не се съмнявам.
  Коалициите между единомислещи бандити видяхме до къде ни доведоха!
  Това е едно положително българско откритие, което трябва да бъде патентирано!

 4. Ще кажа само едно по въпроса дали украинците имат желание да воюват-пуснете си песента “Никогда мы не будем братями ” А президентът Зеленски ще остане в историята. За разлика от индивиди като Волгин.

 5. Здравейте г-н Инджев
  Не ви е лесно да се доближавате до такива лъжци като Волгинеца и “големата преподавателка”, от която целия преподавателски колектив на СУ
  се разграничава, но макар и с нежелание да се занимавате с такива отрепки, отлично се справяте, та дори и на нас ни укрепвате самочувствието.
  Благодаря ви.

 6. Не е луд този, който яде зелника …
  Годо ли чакаме? Спешно необходими са закони и подзаконови актове, обезпечаващи прилагането на закона, обявяващ комунистическия режим за престъпен. Пропагандата, бълвана от еничари като волгин и григорова трябва да бъде инкриминирана. Даринка не трябва да бъде допускана до катедра!
  Нови учебници и извеждане на петоколонниците от преподавателското тяло! С какви по-важни неща се занимава министерството на образованието?

 7. Павел Тинков,
  Чета допадналото на сърцето ми предложение да не се допуска Даринка до студентите и си мисля, че те е наказание за тези, които не се отнасяме с уважение към възрастните и чакаме с нетърпение Искра Баева да се пенсионира…. Е Даринка няма да я дочакам…

 8. Страшното в този случай ,че тази жена е преподавател в такъв престижен университет, там където се учат млади хора, които не са достатъчно запознати с историята на България/обективната в скритите архиви/,защото в учебниците не пише цялата истина. Това според мен довежда до тези пагубни резултати на всички избори. Докато има такива “преподаватели “

 9. @Павел Тинков,пълна подкрепа за думите Ви.Както СССР праща у нас диверсанти-парашутисти и подводничари,така сега ни е наводнил с всякакви агенти,замаскирани и легендирани във всяка сфера.Нови учебници,където с големи букви да пише,че СССР ни окупира след незаслужено обявяване на война,колко жертви са дадени от комунистическия терор,подкрепен и наложен от СССР и въобще цялата истина.

 10. Всъщност влязох тук, за да питам дали някой е пропуснал интервюто на Карбовски с Арестович?
  Не съм медиен експерт, но не се сещам за друго интервю, в което водещият така да внимава да не задава неудобни въпроси, но неудобни не за интервюирания (това го може всяка мисирка), а за интервюиращия. Макар че с лекота прилагаше стария като простотията похват “някои у нас казват” не посмя да пита какво мисли гостът за тези, които казват, че Буча е постановка, или че най-добрият път към мира е да не се въоръжава Украйна. А най сладкото беше, когато прекъсна благодарностите към българския народ за подкрепата и оръжието с думите “това го прави правителството, не народът”… Туш…

 11. И к’во “разбира” тая гнусна блядЬ от атечественификация и “деатечественификация” , а????
  Колкото альфа-ТЪПькачЪТ им хунтараторь Хуйло “разбира” от това, толкова и те! Одите на хуйло ви!
  Само припомням на тая рублоЯДьна шлюха, че Втората световна война ЗАПОЧВА с пактът Моллотовь-Рибентроп, който техният атечествено-болшевишки “бащицата” ТЪПарищЬ Сталинь подписва със своя атечествено-социалистически геноССе Хитлер!Също така Сталинь поддържа дипломатически отношения с “монархофашистите” в България да 5 септември 1944г., когато едностранно обявява война на България! А преди това бомбардира български градове и потапя български кораби, без да броим и атечествено-болшевишките си терористи , които изпраща в България!
  Така че нека всичко “партийни” синекурВени истЕрици , като нея да не продължават да зомбират студентите с “партийната” им истЕрия, която беше основа на цялата им “партийна” пропаГАДность. Няма как историята да е “партийна”! Нито да се налага задължително през последните 80 години. Нека си я “изучават” в “партията” им, и да се махат от университетите, където параZZитират за казионните им заРплати, за да пропаГАДнират “партийната” им хистЕрия.
  Също като “партийният” рупор – волгинЬ, рублЯДен параZZитЬ на атечествено-болшевишкият атечествено-чекистки путлеризЪм! Оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 12. Украинският кардиохирург д-р Борис Тодуров изважда куршум от сърцето на украински войник, който вече се възстановява 18+:
  https://t.me/gruz_200_rus/8942

 13. Много пъти е ставало дума за русофилската наглост. Като се почне от дребните им индивидуални лъжи – Зеленски избягал, Залужни е убит, а не, Залужни ще прави преврат и стигнем до по-грамаданските, че Россия, тази де факто нацистка държава, тръгнала да освобождава и денацифицира. Един от нашенските путинорусофилистични аналлизатори не е признал за сбърканите си прогнози, вечно си намират оправдания. Отдавна ми е ясно, че е невъзможно да бъда оборени с рационални аргументи, защото тяхното състояние е като членове на секта, култ към Путин и всичко руско. Според мен дори си вярват – че Россия е страшно силна и нарочно бави войната, но ако реши всички привършва за 3 дена.

  Все пак поздравления, че ги изобличавате най-редовно, но за съжаление сте сред малцината, които го правят.

 14. Преди около година чух, че няма български университет на по-високо място от 1000 според качеството на образованието на студентите в света.
  Това състояние зависи от грамотността на преподавателите.
  Да допуснеш преподавател/ка с такава грамотност и безочие води до такива резултати!

 15. Това че Волгин и Григорова са талантливи…. не е причина да забравяме, че Хитлер също е бил талантлив художник и се е препитавал с рисуване!!!
  Относно червената зараза Григорова… не е опасно че тя е кремълски бацил, опасното е че тя пълни главите на студентите в СУ с кремълска пропаганда!!! Докато можеш да смениш станцията и да не слушаш Волгин… то при Григорова ти трябва да заучиш нейните манипулации и да ги покажеш на изпита за да продължиш като студент.
  подпис: Русия е проказата на планетата Земя, а РРадев е нейния бацил в България!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.