“Някои” разлики между московията и Украйна, видни още повече по Коледа

Украинците избраха още един начин да се разграничат от общото си минало с московията. Празнуваха за пръв път Рождество Христово заедно със Запада, т.е. с нас.

Но ако се вгледате в снимките как украински войник отбелязва Бъдни вечер недалеч от фронта, можете да видите и още нещо: трудно бихте различили трапезата му от българската по украсата-от покривката, до “грънците”. А те, “грънците”, са сред главните артефакти, по които археолозите съдят за една цивилизация дори хиляди години след нейното изчезване.

 

Бъдни вечер е семеен празник, на който украинските семейства са разделени по принуда. Тъжна е илюстрацията, вместо да е весело като на празник …

 

 

 

 

 

 

 

Незабравима ще остане тази зима и за украинските ученици. Принудени са от бомбардировките на окупаторите да се крият в метрото, превърнато в Киев в училище. Путлер им преподава урок по история, който никога няма да забравят.

Повтарям като за рашистки фанатици: не руските, а украинските деца са прогонвани от домовете им с хиляди, убивани с ракети, бомби и артилерия, изнасилвани.

Ето и някои картинки от “руския свят”, в който шоколадовия дядо Мраз служи за чаша за пиячка, а обикновеният зрител зяпа в захлас пропагандата по телевизора дори и когато може да избяга от затвора. 

 

 

 

 

 

 

 

 

В техния свят няма нищо свято относно подрастващите, които готвят за пушечно месо от бебета…

 

 

 

 

 

 

Само гербовете им като видиш какво наследство отразяват, става ясно колко “братски” са двата народа. Московците са възприели символиката на монголската ислямизирана Златна орда, докато украинците са горди наследници на своята хилядолетна Киевска Рус. 

3 мнения за ““Някои” разлики между московията и Украйна, видни още повече по Коледа”

  1. Честито Рождество Христово, приятели!

  2. Снимката с гербовете на Украйна и раzzия ме остави без думи. Шапо, Майсторе!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.