Украинците потопиха ключов транспортно-десантен кораб на нашествениците

Московският десантен кораб “Новочеркаск” беше взривен тази нощ, обхванат от огромен пожар и потъна след детонации, продължили половин час. 

Пристанището в Крим, където корабът беше закотвен, пострада силно. Разрушенията от взрива, чиято мощ поставя под съмнение съобщенията за попадение от единствена ракета, засегнаха близката гара и околните сгради. Най-вероятно вторичните взривове се дължат на складирани в трюмовете боеприпаси и горива. 

 

Руzки военни източници приписват успеха на операцията на взаимодейството на украинските ВВС с навигиращи летателни средства, наблюдаващи района от голяма делечина в неутрални морски води.  

“Storm Shadow” е ракетата британско производство, с която се предполага, че е бил улучен стратегическия важният за рашисткия флот кораб, използван активно за пренос на бойна техника и жива сила. Тази ракета се изстрелва от въздуха и потвърждаването на нейната употреба опровергава за пореден път лъжите, че украинските ВВС са ако не напълно унищожени, то “поне” парализирани.

Украинският боен успех се случва се в навечерието на въоръжаването на украинските ВВС с американски Ф-16, чрез които Киев ще бъде в състояние да получи най-сетне желаното отдавна предимство пред врага във въздуха.

Ако е вярна статистиката, която водя, това е 20-ти унищожен от украинците кораб  на агресорите в Черно море. Ударът лишава московията от основно транспортно средство в региона. “Новочеркаск” е построен в последните години на СССР, но си оставаше важна брънка от снабдителните линии на завоевателите. Очертава като втория по-големина кораб на нашествениците след флагмана “Москва”, потопен миналия април, който отива на дъното. 

Както и в случая с улучения “Москва” Москва потвърждава загубата с по-малко от половин уста. Достатъчно е да се видят кадрите от огнените кълба, за да бъде поставена под съмнение официалната московска версия, че корабът е “пострадал” и че има само един загинал. Новината обаче обикаля света, обраснала с достатъчно ясно разобличителни доказателства. Има не само сателитни снимки, но “домашно видео”, с което местните вбесиха окупационните власти, призоваващи жителите да не “скачат по гащи” по балконите и да снимат сцени, с които подпомагат разузнаването на врага.

 

По оценка на руски военни кореспонденти загубата на “Новочеркаск” ( “ако се потвърди”) би причинила лишаване от транспортни възможности (и нарушаване на важни вериги за снабдяване), което не може да бъде компенсирано с години.

7 мнения за “Украинците потопиха ключов транспортно-десантен кораб на нашествениците”

 1. За пореден път унищожените няколко пъти украински Су-24 излетели от размобените също толкова пъти и негодни украински летища уцелиха рашистки кораб при това с отдавна изчерпаните си ракети, които Какашенко унищожи още в складовете. И после ми разправяйте, че по Коледа не стават чудеса!

 2. За навременна и точна информация относно хода на бойните действия четете dialog.ua и unian.net

 3. Драги Иво, Новочеркаск НЕ Е потънал, а приведен към подводния руZZки флот воден от крайцера маZква…. ;-))

 4. До всички!
  Напомка!
  Инициативата под наслов “Национално изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31 декември” е на групата “Жълти жилетки България”, бореща се за пряка демокрация и социална справедливост.

  “Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение. Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци! #ИМПИЙЧМЪНТ”, написаха организаторите в описанието на своята най-нова кампания, стартирана в късните часове на Бъдни вечер.
  https://www.facebook.com/events/1467609327186021/?acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22%5B%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A1389455411944406%7D%7D%5D%22%7D

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.