Ето как изглежда картината в Газа извън фокуса върху хуманитарната криза сред цивилните

Легендарното германско списание “Шпигел” публикува голям анализ за произхода и дейността на ХАМАС. Цял екип от опитни журналисти е работил над него. 

 

 

 

 

Не бих казал, че за информираните наблюдатели и за специалистите публикацията на “Шпигел” казва нещо ново. Да се добереш до тайните на фанатиците не е по силите дори на опитни познавачи на Близкия изток. 

Авторите са направили максималното да обобщят главното, което е известно.

Статията съдържа базисна информация за проблема, който ХАМАС представлява, бидейки “проспан” от израелските власти през годините, когато първоначално те дори са подпомагали хрисимата по начало дейност на организацията, предполагайки погрешно, че тя е полезен противовес на старите структури на ООП, доказали своята войнственост през годините. 

Световния снимков обмен от войната в Газа, предизвиканата от целенасоченото клане с цел да привлече световното внимание, набляга като правило върху разрушенията в този анклав и на хуманитарната криза. Голям успех на пропагандата на ХАМАС е, че кореспондентите предават онова, което терористите искат най-много: сцени на разрушения и страдания на цивилното население. Така “работи” пристрастието на страната на по-слабите в един военен конфликт, отразявано от чувствителните западняци към страданието на видимата част от него.

Въпреки това замисълът на ХАМАС да причини едва ли не световна война не се състоя. Дори и регионален въоръжен сблъсък не успяха да предизвикат. В този смисъл терористите се провалят кардинално.

Има и една друга страна на визуализацията, не по-малко шокираща, която обаче се смята за едва ли не некоректна за отразяване. Свързана е с унизителната картина на поражението на главорезите в сблъсък с въоръжен противник, като израелската армия след еднодневния триумф на убийства, обезглавявания и изнасилвания на безпомощни да окажат съпротива хора в Израел на 7 октомври тази година.

Ако някой се пита, защо израелските военни карат пленените терористи да събличат дрехите си, отговарям: заради опасността от прикрепени към телата им експлозиви. Останалото е фотофакт, част от истината, каквато рядко ще видите и в нашите “политкоректни” медии, в които надделяват новините за страданията на цивилните в Газа.

 

 

 

 

 

7 мнения за “Ето как изглежда картината в Газа извън фокуса върху хуманитарната криза сред цивилните”

 1. В коментар под клипче в ютуб-канала ПАРАЛЕЛ 42 зрител даде чудесна идея: на мястото на “Альоша” да се постави голям кръст в памет и за почит на загиналите за свободата на България! Как възприемате това предложение?

 2. Много положително. Да се впишаш задължително и тези паднали за свободата на Македония щото тогава сме били едно, а също и загиналите през войните защото заради тях я има България, а и Македония
  .

 3. BIRD.BG
  Един от източниците на #руска #пропаганда се оказва финансиран с европейски пари. “Гласове” на Явор Дачков е получил 11 700 лв. (без ДДС) от Европейския парламент през 2022 г.
  Предизборните кампании на #ГЕРБ и #Възраждане също са финансирали “Гласове”.
  Декларацията подадена от “Гласове” 👉 https://medien-registar.mc.government.bg:888/Register-7a-Firm-2023.jsp?id=574

  glasove/novini – ”Стотици хора протестираха в Тел Авив късно снощи срещу продължаващата война на Израел срещу палестинското ислямистко движение “Хамас” в ивицата Газа”; ”Telegraph: Бягството на украинските въоръжени сили от Маринка беше удар по западната подкрепа”; ”The National Interest: Руският стелт дрон S-70 Okhotnik-B заплашва НАТО”…
  glasove/na fokus – ”L′Express: 2024 – годината, в която Путин ще победи”

  https://frognews.bg/obshtestvo/naroden-glas/alamanov-21-neshta-koito-polititsite-mogat-napraviat-vmesto-uzurpirat-daritelskite-kampanii.html
  ”. . . 10. Да се противопоставят категорично на опитите на популисти и сектанти да ни върнат в средновековието . . . И точно това е работата на политиците. Ако искат да направят нещо смислено, разбира се . . .”
  https://www.ploshtadslaveikov.com/wp-content/uploads/2021/09/str.14-CHavdar-charshafi.jpg

 4. към Ангел Грънчаров:

  Идеята е дабра, но зависи как ще се впише в конкретната среда. Ако бъде направена композиция с този кръст, като централен елемент, преизпълнена с почит и смирение, може де стане много добре. Спомнете си колко силно въздействие имаха стените на загиналите войници на местото, където построиха НДК. Но ако бъде поставен огромен кръст, каквато тенденция съществува у нас на комплексарска основа, добрата идея ще бъде компроментирана.

 5. Към Ангел Грънчаров, с извинения за разклонението извън темата. Приемам предложението “альошата” да се махне възможно най-бързо и не само него, ами и останалите символи на припикана от руските мародери територия нацвъкани по България! След което бихме могли да дискутираме, какво да има на тяхно място и как да се вземе решение.

 6. До Ангел Грънчаров
  Според мен, на мястото на Альоша трябва да бъде издигнат паметник, символизиращ Съединението на Княжество България с Източна Румелия – едно от най-знаменателните събития в най-новата ни история!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.