Кърваво отмъщение на Путлер срещу украинското население за пораженията му във въздуха и по море

Путлер отмъсти днес по суша на гражданското население на Украйна за пораженията на военния си флот, който престана да бъде господар на Черно море след успешните удари на украинците.  

 

 

 

 

Изстреляните от въздуха (и от безопасно за военнопрестъпниците разстояние) над сто далекобойни ракети по граждански обекти по цялата територия на най-голямата европейска страна, по своето количество и по абсурдността на полезния коефициент на ефекта от пораженията за “демилитаризацията” на Украйна, говорят само за едно: за наказателна акция срещу един народ, които отказва да се предаде, а армията вбесява все повече царя в Кремъл с победи по море и във въздуха.

Унищожаването през последните една-две седмици на десантния кораб “Новочеркаск” в кримското пристанище Феодосия и поразяването на 4 самолета Су (един от по-старата генерация Су-24 и 3 от най-новото поколение Су-34) поражда безсилната злоба на руzкия диктатор. Като не може да сломи украинската армия по суша, нито да предпази от нейните удари своите военноморски и военновъздушни сили, най-големият терорист на нашето време отново прибягва до терора срещу граждански цели. За да се знае, че “не прощава”.

През изминалата вече 2023 година напъните на “втората армия в света” да обърне хода на войната по суша в своя полза доведоха до завоюването на 850 квадратни километра нови украинските територии с цената на толкова жертви, че в московията вече ловят по улиците пушечно месо сред мигранти с придобито руzко гражданство, за да запълнят окопите в Украйна. Както се вижда от картата, на нея трудно се забелязват рашистките “придобивки”, отбелязани с червено.

 

 

 

 

Украинците по същото време отвоюваха от окупаторите 372 квадратни километра. Разликата от 480 квадратни километра в полза на нашествениците е унизително малка за нашествениците, които обещаваха да завземат многомилионния Киев за три дни.

Косвено признание за продължаващия провал на целите на агресията срещу Украйна стана приемането на бюджета на московията за 2024 година. В него разходите за войната достигат 40 на сто. Няма държава, дори и да е просперираща, която да може да поддържа дълго време подобно съотношение спрямо всички останали бюджетни разходи. В СССР опитаха и капитулираха.

Путлер казва по този начин “след мен и потоп”, но потапянето на все повече негови кораби в Черно море приближава потопа му. Загубил е вече 20 на сто от флота си, а това означава край на морската му блокада. Видя се от ръста от 7 процента на украинския износ по море на годишна база. Да не говорим, че украинският износ на зърно през дунавските пристанище скочи за същия период цели 6 пъти в сравнение с 2021 г., последната преди специалната терористична операция на Путлер срещу Украйна. “На червено” се оказаха повече от 20 рашистки кораба и катера.

 

 

 

 

 

 

 

През 2023 г. украинците превърнаха Крим в най-уязвимата част от окупираните земи. Удариха самия щаб на МВФ на врага в Севастопол и превърнаха пристанищата на полуострова в мишена, както се видя и от пораженията по Коледа във Феодосия. 

Очевидно е за всички, че със зверствата си срещу украинското население московският режим постига само обратния ефект. Вместо да се разколебаят, украинците се консолидират отново и отново срещу безпощадния враг, бидейки по-уверени от всякога, че той води война на унищожение срещу тях. 

С такива кървави “фоейерверки”, с каквито изпраща 2023-та, злодеят от Кремъл ще жъне още повече гняв не само в Украйна, но и по света. А дай Боже и у дома в момента, когато настъпи прелом в апатията на поданиците му, след като обедняването (видно от долната графика) им премине границите на търпимостта. 

 

 

14 мнения за “Кърваво отмъщение на Путлер срещу украинското население за пораженията му във въздуха и по море”

 1. Тази война е подобна на Сръбско-Българската от 1885год
  и тя също никога няма да бъде забравена от украинския народ.

 2. За протокола още малко числа. Днешният удар със 110 ракети в стойностно изражение излиза на руZката хазна около 1,5 милиард евро.
  С темповете с които бе спряно украинското контранастъпление на ватниците за да окупират цяла Украина им трябват само 8 милиарда щика за има-няма 700 години.
  Чакаме от умрял писмо.
  Кой разбрал–разбрал.

 3. До всички!
  Напомка
  Инициативата под наслов “Национално изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31 декември” е на групата “Жълти жилетки България”, бореща се за пряка демокрация и социална справедливост.
  “Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение. Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци! #ИМПИЙЧМЪНТ”, написаха организаторите в описанието на своята най-нова кампания, стартирана в късните часове на Бъдни вечер.
  https://www.facebook.com/events/1467609327186021/acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22%5B%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A1389455411944406%7D%7D%5D%22%7D

 4. Хуйло няма за какво да “отмъщава”!
  На него трябва да му отмъщават всички украинци , а най-много рускоЯзичните от Донбас, а и даже от окупираните ДоганскЬ и ЛунецкЬ , които също са най-много могилизираните, още от 2014г.!
  А и всички други държави по света, засегнати от геноцида му в Украйна! Включително и окупираните му крепостни мужици от него и атечествено-чекистката му хунта!
  Няма никаква “изненада” от ракетния му фойерверк , украинците отдавна се готвеха за това, по подобие на миналогодишния ракетен терор! А и военните бандити на Хуйло отдавна обстрелват Украйна с ислямистите дронове на ислямистките аятолахски таварищи на Хуйло от (фа)шиитски (т)ИРАНь, нали!
  Оди на хуйло ти, Хуйло!
  Сега трябва да очакваме истинското отмъщение на украинците, защото Хуйло няма с какво да спре контраатаката им , разчитайки нс савецкия си зенитен скрапь!
  А може по “случайност” и КримскиЙ воениЙ мость да извърши “жестЬ доброй воли” , без покритие от въздуха! Както беше и генщаба в Севастопол!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 5. Путинзбула може само това. Да стреля ракети някъде по градовете на Украйна и да сее терор.

 6. Да му се овенчаят с провал всички негови подчинени командващи на фронта. Този сатрап не заслужава нищо друго освен затъване и давене в калта.

 7. П.П. По данните от пораженията в Украйна може да се направи съвсем обоснован извод , че Хуйло и атечествено-империалистическият му краZZниЙ Вермахть са “стреляли” сватбарски. Сватбарски!
  Никакви конкретни “цели” , просто са разхвърляли ракетите , от ВСИЧКИ видове събрани от кол и въже, на цялата територия от Варшава до Харков, и между тях и Киев! А и в Киев са “стреляли” навсякъде по цялата територия на града!
  Така че ,Хуйло и военните му бандити и терористи , просто са искали да “уцелят” нещо ! Може и местната унищожена вестникарска будка да обявят за “победа” на днешния си ракетен фойерверкЬ!
  Предишната година поне се целеха в енергетиката, а сега просто разхвърлят ракетите с “надеждата” поне да “уцелят” нещо , ако “могат” , разбира се!
  Оди на хуйло ти, Хуйло!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 8. Така е, онзиденшното приземяваве во веки на “передавъйе” СУ-34 явно е вбесило джуджето. От военно-стратегическа точка тези ракетни удари имат 0.00 стойност. Дори няма сериозни поражения по електрическата инфраструктура (което пак е терор по цивилни). И е съставо-мерно за Хага. На бас, че МНОГО скоро ще четем за приземени во веки (с екипажите) и летящи кошници ТУ-95 ( Bear по НАТО), дето са музейни турбо-витлови старци без системи за катапултиране и дори без WC (имат свободно търкалящ се пластмасов бидон с дъска!), и ги летят само в пЭдЭрацията. Някой пак ще изтърва фасове в база Енгелс, голяма загуба за световните авио-музеи предстои. И авио “груз 200”, передавъйе, както му е ред!

  ПП Подрепям Жорж, помнете инициативата “Гаси рундю/пундю в 23:55 на 31.12”. И светли празници на всички съфорумци!

 9. Ето ги “високоточните” и “безаналогови” Искандер, на 70 метра от батареята IRIS-T:
  https://t.me/supernova_plus/26774
  https://t.me/supernova_plus/26775
  Нямам обяснение защо руснаците са си кръстили ОТРК “Искандер” което е Александър само че на турски език.

 10. моста ще бъде ударен тогава,когато няма да има време за ремонт,а ше е необходим за крайно небходимо снабдяване и бягство.Мисля,че на ред е отново Новоросийск.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.