Гъвкавият (недо)дялан камък в българската политика пак се изяви като Народняшки артист номер едно

Годината си отива, не и навикът на скачените съдове в българската политика да се допълват. 

Радэв се умълча в последните дни. Може да са му подсказали, че да атакува управляващите за напредъка им за Шенген ( защото е бил частичен) след само половин година на власт, е самоубийствена глупост. 

Предположението ми, че са му “подсказали”, се подсилва и един поток на мисълта от страна на новия политик Иван Гешев. В безкрайно негово излияние за неговата ПиАр агенция ПИК, занимаваща се от години с обгрижването на образа му, той се опита вчера да похвали Радэв колко бил корав, оприличавайки го в това отношение на себе си. Но не се стърпя да го клъвне, за да се изтъкне. В един разговор с президента, за който сега за пръв път разказва, Гешев установил, че държавният ни глава направо нищо не разбира от политика. Не знаел кой кой е в нея.

СТОП КАДЪР от излиянията на Гешев, комуто водещата упорито говореше на “Иване”, а той почтително й отвръщане на Вие

 

 

 

 

Не виждам причина Гешев да топи същия, когото иначе хвали. Тъй че приемам за близко до истината наблюдението на бившия главен прокурор, който многократно се похвали, че знае всичко за всички, макар да не знаел, например, защо бившият му заместник Сарафов се обърна срещу него.

Краткото мълчание, което настана откъм президентството около коледните празници, беше запълнено с вопли от страна на неуморния кандидат да диктува политическата мода у нас още от времето, когато стана звезда като пазвантин на Тодор Живков и започна да се катери върху тази (съмнителна) слава в кариерата си на политик. Учудващо, но “натовският генерал” пасува (засега) във връзка със заявката на омразния му министър на отбраната Тагарев България да участва в противопоставянето на терористичните акции на иранските пионки в Червено море.

Природата (на бившия охранител на Живков) обаче не търпи вакуум. Веднага зае мястото на конкурента си по рейтинг. Нападна Тагарев, говорейки от името на българския народ, който не желаел българско участие в споменатата международна акция. Изказа се в духа на “най-доброто” за него време, когато фалцетно кълнеше като премиер друга хипотеза- евентуално българско участие в общ флот в Черно море с натовските Румъния и Турция. 

И за Шенген се разлюти сглобкаджията. Наруга премиера Денков заради оптимистичното му изказване, че Австрия ще ни пусне да минем като пълноправни членове на Европа, което самият днешен критик на Денков така и не можа да измоли при всичките си многобройни мандати като едноличен властелин във властта у нас.

Тагарев не е уточнявал с какво точно България може да помогне за противопоставянето на тероризма в Червено море. Защо да не е само с каски, както настояваше БСП  по отношение помощта ни на Украйна, предизвиквайки сарказма на украинския външен министър Кулеба? Но това не пречи на милиционерския генерал да замести (или поне да дублира временно, докато другият си почива коледно) армейския в атаката срещу най-непоносимия за двамата министър в днешното управление заради твърдата му истинска натовска позиция, изобличаваща мимикрията на“натовските” генерали у нас.

Политиката е изкуство на възможното. Изкусният политик и доказан Народняшки артист номер едно в българската политика продължава да се бори да доказва, че за него няма невъзможни неща. И трябва да му се признае, че е доста успешен на това поприще с готовността си да се сглобява и разк(р)ачва с всекиго и във всякакви ситуации без оглед на това как изглежда създавания от него оксиморон на гъвкавия дялан камък.  

 

6 мнения за “Гъвкавият (недо)дялан камък в българската политика пак се изяви като Народняшки артист номер едно”

 1. Борисов е толкова чевръст да си върти задника, че има опасност някога да си го захапе. /д-р Тони Филипов/

 2. До всички!
  Напомка
  Инициативата под наслов “Национално изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31 декември” е на групата “Жълти жилетки България”, бореща се за пряка демокрация и социална справедливост.
  “Изключване на телевизорите в 23:55 ч. на 31.12.23 г., за да не си разваляме новогодишното настроение. Нека посрещнем заедно Новата година без маймунчолъци! #ИМПИЙЧМЪНТ”, написаха организаторите в описанието на своята най-нова кампания, стартирана в късните часове на Бъдни вечер
  https://www.facebook.com/events/1467609327186021/acontext=%7B%22ref%22%3A%2252%22%2C%22action_history%22%3A%22%5B%7B%5C%22surface%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22mechanism%5C%22%3A%5C%22share_link%5C%22%2C%5C%22extra_data%5C%22%3A%7B%5C%22invite_link_id%5C%22%3A1389455411944406%7D%7D%5D%22%7D

 3. Гнусната атечествено-милЮЮЮционерска МУТРА има няколко …….не много 1-2 основни БЕЗусловни “рефлекса”! Единия е да плюска, втория е обратното на плюскането ……. а “третият” е да задоволява “човешките” си “нужди” с пачките в саковете и чувалите от асфалта на Хемус , а и кюлчетата в чекмеджетата на Мата Хари в Барцелона и Бояна…… еми това е ! ПараZZитите може и “геЙнеральи” да ги “направят” техните задкулисни ТЪПькачи, но те си остават едноклетъчни МУТРИ от атечествено-чекистката ченгесарска школа в СимеоновНо!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ, оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 4. “доказан Народняшки артист номер едно в българската политика продължава да се бори да доказва, че за него няма невъзможни неща…”
  https://ivo.bg/2016/07/12/рецидивистът-борисов-отново-обяви-во/
  ”… пред български репортери в Техеран, цитиран от путинофилския сайт БЛИЦ:
  ‘Разбира се, ние можем да се сбием с всеки. Както сме го показвали в историята, че можем да обявим на половин свят война… Вярно, после може половината територия да ни я няма, но сме го правили – едновременно и на Съветския съюз, и на Щатите, с комшиите – на кой ли не – по време на Втората световна война’
  На това му се казва рецидивизъм. Да имаме министър-председател, който е не просто прост, а агресивно прост, обявявайки упорито със задна дата ( наистина пред “половината свят”) война на СССР, за да нагоди тази измислица към днешното си “миролюбие”, е феномен, с който май може да се похвалим колективно…”
  https://dnesnews.bg/2023/02/преди-да-бута-моча-борисов-да-каже-къде/
  – догодина до (Z)амина

 5. Georgi Nikolov,

  https://www.dw.com/bg/impijcmnt-na-radev-zaso-ima-smisl-da-se-opita/a-64696623

  то е ясно – речката на реZилдента за края на годината Zрее от началото на миналата – https://i.lb.ua/036/36/621d08091ffda.jpeg – да се надяваме да настъпи мотиката и да ни направи честита новата година , ако не с импийчмънт, поне с идея за постПСА https://www.dw.com/bg/impijcmnt-na-radev-zaso-ima-smisl-da-se-opita/a-64696623

 6. Ще се опитам да бъда кратък в последния ден на тази година. Радев ми стана напълно ясен, когато изрече фразата: “Какъв да е Крим, руски е…” Мисля, че това до голяма степен му помогна да спечели, предвид силното рашистко присъствие в БГ. “Натовският” генерал съзнателно или не показа истинската си същност….
  Какво да кажа за Изпълнителната власт?! Кокорчо продължава да лъже, като изрече по някоя медия: “Всички виждаме, че цените падат…” “Падат”, ама нагоре Кокорчо, бих казал. Като влизах тези дни в “суперите” виждах как кошницата ми е твърде празна, а портфейла ми – все по – оскъден..Така е и по “селските” пазари, където бръснат здраво, а касови бонове не дават…Значи и данъци не плащат! Къде са “компетентните” органи?! Пак Кокорчо има думата – нали е финансов министър?… Коментираха също,/вече честно/ – колко струва едно новогодишно прекарване в Сърбия. Оказа се, че е около ТРИ пъти по-евтино, отколкото в знаменитите БГ зимни курорти. Вчера коментираха цени на основни хранителни продукти в Гърция. Прецених, че се поне ДВА пъти по-ниски от тук, при поне около три пъти по-висок стандарт там!
  Е, за Тагарев нямам критика! Той, поне от политико-морална гледна точка държи позиции на висота…
  Да не отекчавам повече! Весела Нова година! За следващата не съм особен оптимист…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.