Новогодишно пожелание за международната 2024-та в една карикатура

Каква да бъде международната 2024 година?

Ето какво да си пожелаем:

 

8 мнения за “Новогодишно пожелание за международната 2024-та в една карикатура”

 1. Както винаги перфектен здраве за цялото семейство привет от Валенсия

 2. Честита Нова Година!,
  на собственика на блога, многоуважаемият господин Инджев, както и на Всички тук, обединени в желанията и мечтите ни и за една Нова, щастлива България.
  Да се радваме, че основните фигури на МОЧА бяха отстранени, с надеждата през тази Нова година успехите да започнат експоненциално да се множат.
  Успехи, които дължим на неимоверните сили на промяната, които за радост съществуват в България!
  Благодаря на Бога и на смелостта и непоколебимостта на Тези, които ги предизвикаха.
  Това ще бъде ИСТИНСКО освобождение на България и за всеобща радост, противно на „досегашните руски освобождения“, най–после ще ни е от полза.
  Относно Русия, тя е поробена и унищожена от комунизма страна. Комунизма възникна там, а с него възникват и икономическите трудности.
  Единственият крепител на такъв тип държавност е диктатурата. Последователите й Северна Корея и Китай също се крепят на диктатури.
  Ако не беше американската технологична помощ за Китай, там нямаше да настъпи напредък. Все още някои от нас помнят времето на Мао.
  Идеологията на комунизма се обосновава на едно привидно „равенство“, което в нашият свят поради различието на индивидите и начинът на съществуванието им, не съществува.
  Ако не беше американската технологична помощ за Китай, там никога нямаше да настъпи напредък. И макар „по китайски“да копират успешно, поради това, че неудачите и лошото коренят в системата, бъдещият крах и разрухата им са неизбежни.
  Във всеки случай, поуките относно несъвместимостта на комунистическите разбирания трябва на повечето от нас да станат ясни, с което съответните брътвежи и тотемите им, трябва да бъдат отстранени.
  А ако трябва да има музей за да се съхрани представата за българският комунизъм, то остров Белене е идеалното място за взаимното им музейно експониране. Те съвместно отговарят на (от)миналата (макар и не напълно) система!

 3. Само потника( с партизанско име “зелен чорап”) липсва. 🙂

 4. Продължение
  “С времето стигнах до извода, че манията на Де Гол да разкачи Франция от САЩ може да бъде разбрана, ако отношенията м/у държавите се разглеждат като подобие на планетите. Всяка планета има свое гравитационно привличане. Една планета със среден размер трябва да стои извън гравитационното привличане на по-голямата планета или ще се превърне в сателитт. Точно по същата причина Франция трябваше да стои настрана от САЩ.”

 5. Честито Рождество Христово и ЧНГ Иво,
  Живеем с мисълта, че отново ще те четем
  и това ни дава Надежда, Вяра и Сила,
  за да има смисъл от една Надежда,
  която отглеждаме в сърцата си от дълго време.
  Бъдете здрави и щастливи цялото семейство и
  твоите добри приятели!

 6. Честита нова година и пожелания за здраве, късмет, богатство и само добри новини на г-н Инджев и останалите коментиращи в блога! Също и пожелания горната картинка да бъде сред добрите новини през годината!

 7. Честито Рождество! Честита Нова Година!

  Чудесна карикатура! И аз, като много други, веднага се запитах – а нашият къде е?
  Мисля, че го няма поради дребничката му зеленочорапеста роличка на обслужващ персонал в голямата политика.

  Ще си позволя едно отклонение, предизвикано от физиономията на първия, който ще цопне при корейското си другарче – путин (с малко п!).
  Много се писа, пише и ще се пише за причините за агресията на руслямската паплач в Украйна. Много от фактите изглеждат нови или новоокрити. За мен лично беше откровение една книга, която е издадена още през 1994г., незабялязана от мен – “Видях сгромолясването им” на Волфганг Бретхолц.
  Моля да ме извинят тези, за които книгата е позната, но за мен книгата трябва да бъде задължително четиво за всички, които искат да знаят повече за събитията преди и след Втората световна война, но тук на Балканите и Централна Европа.
  Няма да разводнявам, само ще вмъкна един цитат от автора, който е заварен на 17.09.1939-та година от съветската армия в едно украинско село и наблюдава руснаците отблизо около 10 седмици:

  “…В края на краищата дойдох до убеждението, че Червената армия разглежда първото си настъпление извън границите на Съветския съюз като начало на огромна военна кампания за завладяване на света. Колкото и често аз самият или моите чуждестранни спътници по съдба да изразявахме желанието си дани освободят от нашия плен в Хусиатин, то независимо дали офицери, комисари или обикновени войници, еднакво ни се присмиваха и казваха: „Защо толкова бързате? Почакайте още няколко месеца, а после ние ще ви върнем във вашите страни!
  Ако фашистите и капиталистите взаимно си потрошат главите, народите във всички държави по земята ще се вдигнат срещу своите потисници, ще разпалят световната революция и ще повикат на помощ Червената армия. Тогава ще продължим нашия
  поход, който сега започнахме, и ще завземем целия свят!“
  А онези сред съветските офицери, които имаха някакви географски
  познания, добавяха: „Преди да свърши тази капиталистическа
  война, ние ще бъдем във Варшава, Прага и Берлин, във Виена,
  Будапеща, Букурещ, Белград и,София.“…”

  Още тогава много хора са били сигурни, че СССР ще продължи ролята на Русия на агресор с мечти за СВЕТОВНО господство! Войната в Украйна е първата стъпка!

  Книгата е великолепна. Авторът проследява отблизо попаданете в кървавите ръце на руснаците на България, Румъния, Унгария, Чехословакия, у нас става близък приятел с Никола Петков и години по-късно прави ТВ филм за него в Швейцария.

  Не знам защо не се преиздава този потресващ докумет за онази епоха. Или знам…

  Може да се намери в ел. вариант, но не знам дали е законно да кажа къде.

  Още веднаж – дано, ако не всички, то поне първият от пързалката падне в “басейна”!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.