Какво ми говорят троловете на Главномърморещия за неговия политически проект

Медиите имат симпатичния навик да припомнят на ползвателите си с какво най-много са ги впечатлили през изминалата година. Това е нещо като огледало за интереса на потребителите на съответната медийна продукция, но и е ориентир за самите автори на какво да наблегнат в бъдеще, за да впечатляват потребителите.

Заразен от този пример, гледам да не изоставам много в ivo.bg. Няма да правя цялостен преглед и класация на най-четените ми публикации, но една от тях в самия край на годината се отличи така, че ще взема да я похваля. Събра в пъти, ако не и десетки пъти повече погледи от своите посестрими в блога.  

Става дума за сатирата по темата за предстоящата реч на президента. Троловете бяха мобилизирани да “ми дадат отпор”. Потвърдиха в масираната си реакция под индиго, че имат един главнокоманден център. Приличаха си нападките им като две капки водка. Писани бяха направо под индиго с (не)сиптачино мастило, от което прозира, че им е спусната инструкция как точно да ме “затапват”.

Издадоха се. Радэв наистина си има таен щаб и от щабквартирата си го командва. Може и да не е лично, но затова пък не е и умно. Нека да знае, ако чете ( защото знам, че го е правил по лично негово признание), че е наел доста глупави съветници, сътрудници, хрантутници.

Характерното за тролската реакция, освен, че издаде четата как се марширува под строй с еднакви специални военни тролски писъци, беше опитът да ме критикуват по различен от обичайната истерия тон. До един ми съобщаваха как не съм прав да се гавря с Господин Президента и че не са очаквали от мен (точно от мен) такова (по)падение. Уважавали ме преди, но сега се разочаровали. Потвърди се, че главнокомандващият тролската си армия е мека версия на Фюрэра, на женоритарната му номинаторка Нинова, която вече се прави не негова терминаторка. Техните бойци на шумния тролски фронт също ме заклеймяват, но с елементи на некрофилски обещания да се гаврят сексуално с отдавна покойната ми майка и със закани срещу самия мен, срещу живота ми и този на семейството, надявайки се да ми запушат устата с нечистотиите си.

Имаше и призиви да се обърне внимание на заглавието. Това щяло да е достатъчно основание да не се чете самият текст, защото то направо казвало всичко ( какъв неволен комплимент от отчаяние!). Този подход е взет без много мисъл в главата назаем от рекламите, които искат да ти привлекат вниманието с предупреждение, уж да не им обръщаш внимание и така палят искрата на любопитството да ги догледаш или допрочетен, за да разбереш какво е онова лошото, страшното, непоносимото, което толкова хуманно искат да ти спестят. Точно като със забранените за деца филми, които децата си умират от любопитство да видят. 

Жълтите сайтове правят същото. Например със заглавия от рода на “Тя се върна вкъщи и завари истински ужас”. Как да не (от)кликнеш при такава оферта, за да разбереш аджеба нещо повече за ужаса-нищо, че той обикновено се оказва свързан с факта, че кучето се е наакало или нещо подобно.

Защо си правя труда да пиша горното относно долните им напъни?

Стори ми се, че не е излишно да споделя самопризнанието за попадението. Уцелил съм в десетката, щом толкова много съм ги ядосал. Акцентът в новогодишния монолог на Главномърморещия наистина е мърморенето. То говори за безсилие.

Историческата му памет била нарязана, а и му забранили любимата игричка да си назначава правителства със себеподобни начело. Иначе го формулира, но това е смисълът на оплакванията му. Това е най-важното за него: няма преодоляване на Шенген, индустриален ръст, положително развитие на икономиката, спад на безработицата, поевтиняване на газа, небивал от много години приток на чужди инвестиции. Няма такова нещо-има само “шок и ужас”, както излиза от онова, което излиза от устата му.

Вече можем още по-ясно да си представим как ще изглежда и политическият му проект, който готви толкова тайно, че няма коментатор у нас, който да не го коментира очаквателно. Ще разчита на неинформираните, на вечно мърморещите при всички обстоятелства, за да им стане предводител. 

Лоша новина за фюрэра, Нинова и Трифонов, на които на практика обявява война за “лидерство” сред мърморещите. Не изглежда толкова като опит за съюзяване с тези конкуренти, колкото за сблъдсък на същия фронт. Не знам дали ще е кървав, но вече е по-малко мътен след толкова дълго мътене на запъртъка.

За илюстрация избирам отново хибридния образ на трола, който вдъхнови този скромен текст.

 

 

11 мнения за “Какво ми говорят троловете на Главномърморещия за неговия политически проект”

 1. Здравейте, г-н Инджев,

  аз много се забавлявах точно от посочените Ваши статии – наистина сте стрелял в десятката.

  На самия резидент в 23:55 часа му спряхме звука, за да не се задавим, така че нямам представа по какви теми се е “изхождал”, а и не ме интересува.

  Желая ви здрава, щастлива и много плодотворна в творческо отношение нова година!

 2. Нали и неговия “маZZонски” “брать” – сирищнишкият селяшки бракониер – агенть Гоцье маZZонетски също си направо “маZZонска” “парт(т)ия” абвЬ. Която също беше “традиционна” атечествено-социалистическа путлерастка шайка, каквато ще е “бъдещата” “маZZонска” “партия” на фатмашкият му заместителЬ, и агентЬ на водещия му афицерь решетников, от ДРОНЬдуковь2! Одите на хуйло ви!
  Тоя е поZZорния пример за дереджето на цялата краZZноармейска БНАь , като зюабсолютно неграмотен номеклатурен “геЙнераль” с протекциите на атечествено-фатмашките болшевишки ЗКПЧ-та и атечествено-“маZZонските” му ТЪПькачи от атечествено-чекисткото ченгесарско задкулисие!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. НЕ мога да се съглася, никак, с финала на заключението: “скромен текст”.
  Дай Боже още и още подобни “скромни текстове”.
  Велико!
  Величие което мобилизира съмишленици, фенове и съблогари да бъде И те на висотата на посланията на Стопанинът на БЛОГА НИ.
  И от друга страна не дава и мизерен шанс на “вразите” да спечелят какъвто и да е терен във войната за сърцата и умовете на будните българи.
  МОЧА падна, иде ред на побратими и посестреми по страната. Много мина, мъничко остана.

 4. Продължение на продължението.
  “Отвъд вижданията му за САЩ, най-много ме интересуваше отношението на Де Гол към СССР. По време на войната той флиртуваше с Русия. В реч през декември 1943 в Алжир заяви: “Скъпата, могъща Русия”. През 1944г. отиде в Москва, без да се допита до западните съюзници, и подписа договор за съюзничество със Сталин. В подобен договор нямаше нищо лошо, британците бяха подписали такъв през 1942г. Интересно е обаче, че първата реакция на Сталин и Чърчил, когато Де Гол го предложи, беше съюзът да включва ии Великобритания. Де Гол се възпротиви.”
  to bé continued

 5. ЧНГ на всички от блога!
  С риск да ме обявите за мазохист ще си призная, че не устоях на изкушението
  и изслушах/изгледах от край до край бръщолевенето на зеления чорап. И се
  оказа, че имало защо – лични проблеми бяха помрачили светлината на празничната ми трапеза, но когато зина този борсук неусетно се прихласнах и в края на каканиженето му
  вече не ми липсваше настроение за празнуване! Това обезателно трябва да се види и чуе – толкова много злост и омраза, и мъка събрани в една само дребна душа! Чух цвърченето – съществото се пържеше в собствената си едва удържана ярост, в изгарящата го отвътре жажда за вендета… И настъпи време за празнуване.
  Тъкмо си мислех колко мъдрост има в онази китайска сентенция за “даровете”, които се носят по течението на реката на времето и изведнъж узнах, че Дядо Коледа ми е оставил под елхата още един подарък под формата на новогодишно обръщение към нацията – този път китайската. Тук ще цитирам малка част от словото на “големия Си”:
  “Бизнесът в Китай се бори с изоставането и търсещите работа имат проблеми с намирането ѝ” …….. “Някои предприятия имаха трудно време. Някои хора имаха трудности при намирането на работа и посрещането на основни нужди. Всичко това остава в челните редици на съзнанието ми. Ще консолидираме и засилим импулса на икономическото възстановяване”.
  Обърнахте ли внимание на “основни нужди” и “възстановяване”?
  То бива подаръци, помислих си, ама да съм бил пък чак толкова послушен?…

 6. Иво ти си най добрия блогърен снайперист целиш ги в десятката ама чугунени глави с сърпове чукове и петолъчки са едни и същи само се роят ама от ден на ден броят им намалява с времето

 7. Предполагам Иво че си забелязал: тъпият шапкар и фанатичен комунист другарят Мунчо Радев прилича на бай Тошо от 60- те и 70- те години на миналия век(повече дори и от родния му син Владко). И мислено живее в този времеви период. Все едно виждам как “нашият пръв партиен и държавен ръководител” изнася реч пред някой пленум,конгрес или Национална партийна конференция на БКП.

 8. Атакуван е офис на палестинската радикална групировка “Хамас” в Дахиех. При удара е бил ликвидиран заместник-ръководителят на “Хамас” Салех ал Арури, допълва Ройтерс, като се позовава на ливанската проиранска телевизия “Ал Маядин”
  https://t.me/supernova_plus/26948
  https://t.me/supernova_plus/26952?single

 9. Българският народ два пъти избира това недоразумение, на което изтича втория мандат, и което за наша голяма радост ще ни освободи от своето присъствие, макар и късно. И едва ли след няколко години мнозина ще го помнят. Проблема с чугунените глави обаче няма да се реши. Едно ченге навремето каза: “Важно е да има кой да те предложи и да няма кой да те задраска!” Въпросът Кой? няма да се реши докато върви корупцията по най-високите етажи на властта и медиите. Не само ръката с шмайзера/шпагина да се отреже, а ръката на Кремъл, която храни открай време знайни и незнайни “българи-юнаци”.
  Същият този народ ли беше казал: “Гладна мечка хоро не играе!”? Кой спретна Народния съд за унищожаване цветът на нацията? Кой предложи Пеевски? А Кой Борисов и Радев?

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.