Радев се кара по време на руската Коледа на Денков за промените в конституцията, към които изпълнителната власт няма отношение

 

 

 

 

На руската Коледа преzидентът Радев реши да повтори с повече конкретика своята  празн(ич)а Новогодишна реч. Превърна мърморенето си в зле прикрити заплахи за това, че “българите ще си платят” за промените в Конституцията ( ограничаващи правомощията му да управлява еднолично за шести път). 

“Ще си платят”! Това е буквален цитат от заплахите на руzката говорител Zахарова след премахването на МОЧА.

Дотук-няма изненади. Само че защо се кара на премиера Денков? Говори за правен абсурд във връзка с тези промени, демонстрирайки пълна неадекватност по отношението на адресата именно от правна гледна точка.

Денков не е шеф на парламентарна група в Народното събрание, което извърши тези промени и не гласува законите избощо. Такъв е Пеевски. А Борисов е и собственик на партията с най-много мандати в законодателната власт, на която Радэв се зъби. Но на Пеевски и Борисов преzидентът не се кара.

Защо Радэв се е фиксирал върху Денков, който не е партиен началник и няма законодателно отношение към проблема му с ограничаване на злоупотребата му с президентската власт? 

Отговорът е във факта, че Денков се справя далеч над очакванията на оплаквач(к)ите от обкръжението на Радэв. Това явно внася голям смут сред онези, които търсят агрументи в подкрепа на твърденията за обратното. Чудят се какво да измислят, за да определят като провал стабилизирането на политическата ситуацията и овладяването на управленския произвол на служебните правителства.

Посланичката на Германия у нас Ирене Планк беше пределно ясна в едно интервю за “Дневник” в края на миналата година: “Най-после имаме с кого да си говорим”.

Радэв не е сам в това говорене. Все повече звучи като останалите високоговорители на “гаварит москва” у нас. От яд яд не се чува какви ги говори. Надява се на чуваемост сред податливите на рашистката пропаганда българи с руzко (под)съzнание, които да прикотка в собствена партия, настъпвайки мотиката на своя предшественик на това поприще Георги Първанов.

Ако не разбира на български по какъв път е поел, да му го кажа на езика, в които става дума за повторно настъпване на греблото (наступить на грабли).

 

 

 

13 мнения за “Радев се кара по време на руската Коледа на Денков за промените в конституцията, към които изпълнителната власт няма отношение”

 1. Сдобихме се с един културен и ителигентен Премиер и добре че г-жа Ирене Планк уместно е отбелязала, че най-после има с кого да си говори… За разлика от г-н Президента, който не спира да критикува и да мъти дебелите български глави. Следва да се отбележи, че Проф. Денков въпреки възпитанието си, не му остава длъжен и му опонира достойно и спокойно и без да “повишава тон”, както назидателно му се говори от страна на настъпващият греблата!
  Честит Имен Ден на Иво Инджев! Да е здрав, успешен и все така дръзновен и безкомпромисен!

 2. ЧЕСТИТ ИМЕН ДЕН на Стопанина на БЛОГА НИ. Крепко здраве и триумфите (после бутурясването на МОЧА) да влязат в серия. Авгиеви обори у нас още бол. Обаче, каквито и къчове да Фърлят Рундю Казачока и Ко, отекоха се вразите на бунището на историята. One way ticket.
  Поздравявам Иво и всички съблогари и читатели И с НГ с любимото парче на Големият Стамбо “Момичето с перли в косите” с BG субтитри.

 3. Латерал радев е в агония, от която , ако това изобщо е възможно, може да излезе единствено използвайки експеримента с пеевски. Но ако смята, че може още да вреди на България с основаването на още една русофилска партия ще бъде грешна стъпка, както за него, така и за русия. Най-добре ще е да се кандидатира за трети съпредседател на дпс. Така най-сетне ще постигне единението. Единението между русляма, доган, руската дезинформация и себе си.

 4. Честит имен ден , г-н Инджев!
  А какво “друго” може да измисли зИльоната фатмашка ТИКВА?
  След като завинаги е останал на едно и също фатмашко ниво , още от времето на фатмашкото си зомбиране от времето на соца му.
  Той е конZZерVVативен атечествено-номенклатурен атечествено-социалистически атечествено-фатмашки дИбиль, мужишки крепостник на атечествено-колониалните болшевишки атечествено-ПОПУЛИСТи от атечествено-чекисткото ченгесарско задкулисие и атечествено-“маZZонските” му кукловеди , директно клатени от Кремль и Хуйло!
  Някой беше казал нещо за безкрайността на Вселената , и на тъпотията. Само че по-вероятно било конZZерVVативната тъпотия да надживее и Вселената, май! И ZZильоното человечко от ДРОНЬдуковь2 доказва наистина безкрайната конZZерVVативностЬ на ZZильоната си тъпотия!

 5. Честит Ивановден!
  Наздраве!

  Жив да не бях! Доживях Андрей Райчев да противоречи на Волгин, а БНТ да разказва, че отмяната на дерогацията няма да се отрази на цената на бензинеца на народеца….
  Что ли еще будет, ой, ой, ой…

 6. Честит Имен ден, г-н Инджев! Много здраве, лично щастие и обич!
  А на Дядо Иван успешно пенсиониране от Световната сцена!

 7. Честит Имен ден,г-н Инджев и за много години.Ние дотук платихме скъпа цена с избирането за президент руска подлога.Само импичмънт през тази година може да ни даде малко шанс за добра година.И обезателно почистване от рашистка нечист БНТ,БНР,СЕМ,прокуратура ,съд,довършване разчистването на всякакви МОЧИ…

 8. Имаше в зората на демокрацията една група – Банана блус бенд, на Радо Бимбалов и Жоро Пеев. Смело твърдя, че всяка тяхна песен като че в аванс е пята за клепоухия пъпчивец, комплексирания олигофрен, озлобеното некадърно ВКР-нищожество, руZкия шурей и наш славний рЭзидент рундю/пундю казачока. Особено тези, в които се обяснява как елитът на Замунда “учило в мАЦква” и “може брои 100”. Плешивата путлеристка маймуна трябва задължително да ги слуша всеки ден.

  ПП – Честит имен ден и яка клавиатура, Стопанино!

 9. Другарят(вероятно му звучи обидно,когато му казват господин) Радев е фанатичен и закостенял комунистически военен тъпанар. Силно прилича на Тодор Живков от 60-те и 70-те години на миналия век и мислено живее в този времеви период. Мирогледът и политическите възгледи на пРезидента са въплатени в популярния девиз по времето на комунизЪма: “БКП – ВДЪХНОВИТЕЛ,ОРГАНИЗАТОР И РЪКОВОДИТЕЛ НА ВСИЧКИ НАШИ ПОБЕДИ!”

 10. Путиняците замърсяват околната среда с празни приказки.
  Путинякът Радев е квалифициран от българския народ като Мунчо.
  Само такава персона може да припознае МОЧА като елемент от българската държавност.
  Той се бори за лидерство на антибългарската коалиция “Руска черна робиня”.

 11. Този израз има и по-разгърнат синоним като “наступать на одни и те же грабли” – тоест е пословица – предупреждение, предназначен е обаче само за хора, които правят обективен анализ на своите действия.
  Дали не надценявате адресата?

 12. Използвам мнението на господин Lyubanski за да потвърдя необходимостта и особено задействането на умствено надарени личности като премиера Денков който, както се вижда, отговаря на немското си значение.
  Без заяждане и остри нападки, да се насочва към истинските теми, които водят към положителни промени и към доброто.
  Свидетели сме на безкрайната редица от явни, ниско интелигентни управляващи простаци, от злощастният „9. септември“ насам, та до сега, която почти е без прекъсване.
  Това винаги беше диктувано от Москва. След като България не можеше да бъде приобщена като Съветска република, поне твърдо трябва да е в под контрол от нея.
  Така бяхме насърчавани да избираме простаци, некадърници и бандити, които да са под контрола на Русия.
  Макар и след наречената Промяна, да имаше моменти на проблясъци, държавата ни все още до такава степен е овладяна, че освобождаване от соцманталитета ни все още не може да се случи. Капиталите, енергетиката, индустрията и най–лошото – образователната система, все още и в повечето случаи, са в ръцете на заразени от комунизма личности. Те, както и техни наследници пак са ръководени от Москва.
  Много труден въпрос остава този, какво ще се случи след смяната, когато другата част на сглобката поеме инициативата на управление.
  Надявам се, Борисов да не поеме в свои ръце ръководството. А ако е Габриел, тя да не стои под негов пряк диктат, защото това пак ще бъде диктатът на Москва.
  Дано и Украйна през това време да си възвърне териториите, като изтласка руските завоеватели, което след себе си, ще спомогне този път Русия да се разпадне до минимум.
  Не вярвам, че може да избухне нуклеарна, защото американското надмощие в тази област е много по–голямо и мигновено ще настъпи една ефективна противопоставка. Месторазположението на ядрените установки на Русия е познато. Всяко задвижване там ще бъде веднага забелязано и моментално атакувано. Това е изрично казано и се знае, не само Путин, но и от Дзи Пин.
  И да се завърна на темата, сега са ни необходими политици и личности от типът на Денков и Инджев, които не само показват слаби места, но могат и да ги коригират.
  Тогава и разговорът с Европа ще е разбираем и ползотворен!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.