Благодаря за подкрепата да поддържам(е) сух барута за изстрела срещу МОЧА

Нормално е повече хора да знаят малкото ми име, отколкото рождената дата, поради което по традиция получавам много повече поздрави за именния ден, отколкото за рождения. Нормално е също да им благодаря. Както обикновено, изразявам благодарност на всички едновременно с публикация в ivo.bg.

Този път избрах тематичен отговор с участието на топ. Не знам кой авторът на колажа, на който съм изобразен като въстаник с черешовото топче край МОЧА. Има(ше?) и видео, в което топчето гърми.

Понеже топчето отнесе МОЧА искам да благодаря на всички съмишленици, които подкрепяха моята упоритост да поддържам сух барута за този изстрел. 

Виждам и че се задава анкета за дума на годината. В нея, като възможност за избор на вниманието на гласуващите, е включена думата демонтаж.

Това е за което пледирам(е) толкова години. Дори включихме думата в названието на нашата неправителствена организация, посветила усилията си на тази кауза. Излишно е да припомням (и да обяснявам пак защо) моя избор е за МОЧА като дума на годината, но при предпоставянето на вашия избор в тази анкета все пак демонтаж е най-близката по смисъл дума. 

Би било символичен триумф на чувствителността на българите спрямо националноосвободителното ни движение именно тази символика да победи.

След целия присмех, който отнесох(ме) за настояването МОЧА да бъде отнесен най-после от вихъра на промяната, важното е кой се смее последен, нали! 

5 мнения за “Благодаря за подкрепата да поддържам(е) сух барута за изстрела срещу МОЧА”

 1. Да напомня за следващата по важност МОЧА в страната по-популярна като Альоша… както съм коментирал тук и друг път, даже няма нужжда от съвеЦки грандоманщини… просто трябва да качим бюстът на Левски горе… четох за идеята за паметник на Съединението … но си го имаме на супер централно място…

 2. Жив и здрав да сте и вие и името ви, както и всички хора около Вас!

 3. Да не остана назад : Иво, всичко най-хубаво, жив и здрав! И всички твои близки хора! Благодаря за силата на духа и тялото, които имаш, във време / както всякога е било/ на избор: По добре честит, отколкото богат тарикат !

 4. – frognews/ Кметът Терзиев дава боклука на София на прокуратурата

  ”А Тагарев се договаря и няма за Борисов политически фандък… (frognews/iliian-vasilev-zashto-borisov-atakuva-tagarev)”

  – ”С какво друго ще се запомни кметосването на тази швабра Фандъкова, освен с присъщите и дейности: с търкането, па макар и на някакъв си български трибагреник от съветски паметник” – КОМЕНТАР на Tanya Stoyanova/ivo.bg/2012/05/08/кой-трие-знамето-в-този-час-аз-трия-каз/ – с авторовата перифраза на ‘Финдли'(Робърт Бърнс) :
  ” Кой трие в този ранен час?
  – Аз трия, каза Филби.
  Върви си, всички спят у нас.
  Не всички, каза Филби.
  Кажи ми кой е наредил…
  Да, зная, каза Филби.
  Кажи, бъди тъй мил.
  Не казвам, каза Филби.
  И все пак- кой ти плаща вън.
  – Руснаци, каза Филби.
  Простаци ли? Защо навън?
  Отвътре идват, каза Филби.
  При мен да дойдеш току виж…
  Не плащаш, каза Филби.
  И утре флага ще свалиш ?
  И утре, каза Филби.
  Ще те преборя, ала чуй…
  Бори се,каза Филби.
  Ще те преместя в Козлодуй.
  Не думай, каза Филби.”

  – frognews.bg/novini/Кметът Терзиев дава боклука на София на прокуратурата
  … време е и на прокуратура с цветовете на националния ни флаг
  https://www.facebook.com/groups/1431753173806397/

 5. На ход е и демонтажът на “Альоша”: Общинари от ПП-ДБ в Пловдив внесоха предложение

  Проектът им предвижда монументът да бъде преместен в Музея на социалистическото изкуство, тъй като е символ на “потиснатото национално достойнство”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.