Бияч(и) на служба на путлеризма у нас

Не знам дали ще се стигне до нещо повече от медийни публикации по случая с охранителите, които по очевидни путлеристки подбуди са малтретирали на концерт в НДК хора заради украинските им знамена. 

Би било полезен прецедент най-после прокуратурата, а след това и съдът, да обърнат внимание на този вид агресия, която от години не среща никакъв отпор на институционално ниво. Сплашването на хората у нас, желаещи да изразят солидарност с жертвите на руzката агресия, нито е безобидно, нито е ново явление. То е системен проблем, за който многократно съм писал.

В ivo.bg съм разказвал за инцидент, при който въоръжен охранител разпозна в мен врага по русофилска линия. Спря ме на столичен булевард с подвикване “ аз съм русофил”. Обгради ме с колегите си и ме държа двайсетина минути да ми чете лекция за лошата Америка и добрата Русия. Убедени бяха вкупом моите обградители, че разбират от политика и международни дела повече от мен. Заявиха ми, че при първо повикване от Москва веднага биха облекли “зелените униформи” – по аналогия със “зелените човечета” на Путин, превзели Крим.

Групата силоваци бяха наемници, подбирани явно като съмишленици от техния бос. Вероятно охраняваха някакъв големец, чието дете учи …английски в отсрещната специализирана детска градина на бул. “Христо Смирненски”. Сценката с моето “арестуване” привлече минувачи и се превърна в нещо като уличен диспут, в която униформените охранители демонстрираха пълно единодушие в своята войнствена русофилщина”.

Имаше случай и с един побойник, препитаваш се като охранител, който се рекламираше с оръжие като върл путлерист.

При инцидента с репресията в НДК обаче има и един виден “детайл” с участието на персона, която е разпознаваема. Става дума за бившия депутат от “Атака” от 42-то Народно събрание Адриан Асенов. На разпространеното от потърпвешия руски дисидент Олег Чупов видео същият се поява в кулминацията на скандала  въоръжен и в униформа на охранителната фирма, разпореждайки се като началник. 

 

 

 

 

 

 

 

Този екземпляр е наистина уникат. Има случаи на охранители, които са станали политици-един дори и премиер ни стана. Но  друг политик да е деградирал до частен бияч не ми е известно. Явно такива “кадри” се търсят на пазара на труда у нас. До април миналата година се е изявявал и като репортер от телевизия “Евроком”, докато не се проявил като самозван пазвантин на фюрэра на въzраждане на една пресконференция през април, посягайки физически на влогъра Лююбомир Жечев, за което бил уволнен.

Както се вижда, бързо си е намерил друга работа по неговата специалност: бияч на служба на путлеризма.

3 мнения за “Бияч(и) на служба на путлеризма у нас”

  1. Всички говорят за Шенген, кУпейкинь и иZZраждане си искат ЧенгеЙнЬ на техният ТОТАЛитарЕН атечествено-болшевишки ТЪПькачь тато-ди-тути-каскети, искат си атечествено-колониалната НР(аб)Бь, искат си атечествено-метрополията си ZекьZекьZекьR(аб)ь!
    8дите на хуйло ви!
    ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

  2. Но моля ви, защо така се изопачава този случай ? Та това е концерт. В НДК на всичко отгоре. Вие представяте ли си, колко е трудно да стигнеш до каквато и да е изява в НДК. Та това е руска група. Те са помолили учтиво, дайте без знамена, дайте без омраза, ние ще свирим и пеем и отново всичко ще е както преди… А всички нападат и злословят… Защо така бе хора ? Сигурно момчето от снимката се е объркало. Все пак е попаднал на значимо мероприятие и то в НДК. Трудно е при толкова светлини и музикална слава, и при това в НДК, да не прихванеш. Все пак, в НДК и руска група. Ех, мамка му, та това е в НДК бе хора. И на всичкото отгоре, руска група !!! И то не къде да е, а в НДК. Ама моля ви, такова уникално събитие и то в НДК. Не къде да е а в НДК…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.