Опитите за подритване на австрийския ръжен не ни носят нищо добро

Около австрийското вето за присъединяването на България към Шенген в нашата родина се разразиха антиавстрийски страсти, раzдухвани от сибирски ветрове. Появи се противоестествена “австрофобия”, казано по аналогия на кремълската терминология, която вменява страх (фобия) на критиците на московията.

Призивът на на председателя на Асоциацията на индустриалния капитал в България (АИКБ) Васил Велев за бойкот на австрийските стоки у нас преля чашата на нормалността. Този любител на руския газ призоваваше също миналата година за бойкот и на стоките от Нидерландия. 

В същото време нидерландските инвестиции у нас са от години на челно място, а Австрия е втора по този показател за 2023 година. Работните места, които създават тези инвестиции тук, са десетки хиляди. “Адски патриотично” е да ги атакуваш, няма що!

Не знам колко ще я “заболи” Виена ( най-добрия град за живеене в света във всички международни класации от години насам) от някакъв български бойкот, но подритването на австрийския ръжен от наша страна няма да донесе нищо друго за нас, освен травми. Алтернативата е търпелива дипломация, каквато кабинетът Денков показа вече.

Австрия, освен за “българоскептична”, минава и за един от най-малко ентусиазираните поддръжници на Украйна в ЕС. Това не значи, че там се заглушават критиките, срещу тази въздържаност.

Офицерът от Генералния щаб на австрийската армия Маркус Райснер (на снимката)публично се противопостави на пречките пред оръжейните доставки за Киев. Или както се изразява той относно усилията на украинските въоръжени сили да се сражават без достатъчно оръжия “ трудно се забиват пирони без чук”.

 

 

 

 

Райснер определи като чист егоизъм “страха на много западни държави” да предадат нужните оръжия на Украйна, породен от желанието да си върнат “предишния живот”. Но да се прави бизнес с Русия е нещо, което остана в миналото, отбелязва той, цитиран от Дойче веле.

 

 

 

 

6 мнения за “Опитите за подритване на австрийския ръжен не ни носят нищо добро”

 1. Русофилите са еврофоби! Некадърниците и престъпниците, които се надяват единствено на руските мародери да ги въдворят на власт, както това се случи през 1944 година, се страхуват от общество, в което има свобода на избора, демокрация и върховенство на закона.

 2. Вижда се , че сега Австрия играе някаква игра , особено по отношение на “сглобката” с бокоТИКВАТА и геЙрберастката му шайка. Не “случайно” Австрия е решила за първия етап на Шенген точно в края на март…..края на март. А може и да няма Шенген дори за въздушните и морските граници , а? Кой го знае?
  По-точно ВСИЧКИ знаят , колко е гнусна банкянската МУТРА, която е доказан рецидивист в НЕзаконното “изпреварване” с 200 , и може би сега Австрия е решила да му вземе книжката заради това, а? Точно в края на март, след очакваната “ротация” в началото на март!!!!!
  При такива мутренски рецидивистки нарушители и престъпници на законите за движение по европейските Шенгенски пътища не е никак “чудно” , че австрийските катаджии са решили да му направят ПРОВЕРКА дали все още превишава НЕзаконно скоростта в Шенген, и то точно след “ротацията”! А и дали не “превишил” пак скоростта за регулаторите , и особено за съдебния и прокурорските съвети.
  Така че , ще видим в края на март, дали австрийските катаджии може ще вдигнат и червена палка на банкянската МУТРА още в края на март дори за първия етап на Шенген!!!
  Оди на донь байХУЙаньЮ ти геЙрберасткиЙ , оди на агенть БудаХари, оди на хуйло ти!
  Същото важи и за магнито-атлантика дИбильян прасееФскиЙ, ортак на бокоТИКВАТА!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Ботевите четници при слизането си от Радецки изпращат кораба с векове да живее Франц Йосиф, което показва техния афинитет към Европа а не към Азия и Русия. След първата световна война австроунгарската империя загуби по-голямата част от своите провинции които се превърнаха начело със Сърбия в шовинистични национални държави и въпреки че причината за първата световна война беше атентата срещу Франц Фердинанд в Сараево Австрия и влезе от войната като загубил заедно с нея и България като не е съюзник. Австро-унгарската империя и досега е пример за ранно мултикултурно общество което печата своите учебници в отделни колонки за всеки един от езиците на империя и разрешаващо и толериращо всички плюшени не е религии. Бъдещи диктатори като Сталин и Тито се появяват в пред военна Виена с цел да изучат работата на нейния мулти етнически парламент и така да се научат Как да управляват различни народи. В предвоенна Виена и един не успял художник който по-късно също ще се превърне в световен диктатор и ще дойде отново във Виена като окупатор. След всичко това на дневен ред стои въпроса в нова Европа защо тоталитарна империи като руската например все още съществуват под някаква форма а от Австрия не е останал нищо.

 4. П.П. Не допълних за т.нар. “РОБотодателЬ” – назначения рублоядски бизмесмемь и газпромска марионетка велевиевичЬ , който си има даже цел “министър” на енергетиката, подкрепен от газпромските си ортаци – ZZильоният фатмакь , бокоТИКВАТА и дИбильян прасееФскиЙ, и “маZZонските” архарски бракониери – агенть Гоцье маZZонетски и шадраванския му шут от абвЬ!
  Та тоя РОБотодатвль е в тежък конфликт на интереси, спрямо конкурентите му от Австрия, и използва инфантилнара си рублоядска злоба срещу тях. Освен това ниКОЙ няма да “спечели” нищо от рекета срещу австрийските инвестиции в България, а само ще доведе до увеличаване на безработицата от загубата на австрийските инвестиции и предприятия, и тогава тоя назначен газпромски рублоЯДь ще носи вината за загубата на работата и доходите от уволнените български работници от австрийските предприятия.
  Оди на ТЪПькачите ти от Газпромь, оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 5. Горе се коментира защо точно през март ще ни приемат във въздушния Шенген и някакви теории на конспирацията. Причината е доста тривиална и чисто технологична, а именно, че през март влизат в сила новите разписания на ITA, международната въздухоплавателна агенция (или както там точно се превежда името й). Ако през март не ни приемат, отиваме чак през октомври, когато пък влиза в сила зимното. Не че не може да се направи и от 1 януари найсе година, както се прави за цялостен Шенген, но не е рационално да се прави реорганизация по средата на разписанието само за въздушен Шенген.

 6. Велев и руските му “гащи” е ясен, но аз съм озадачен от симпатиите в блога към Австрия. Това е най-мръсна и подла държава, докарала ни е толкова злини в течение на вековете, не по-малко от от руските варвари (по Раковски).
  Да припомням ли, че тъкмо в “мултикултурна” Виена Хитлер възприема от все сърце идеите на тогавашния кмет Карл Люгер, който никак не е бил сам. Масови са били тези нагласи по онова време. В Австрия така и не се проведе денацификация и покаяние за престъпленията на националсоциализма след разгрома във войната както в Германия. Те “откупиха” принадлежността си към западния свят през Студената война със специфични услуги на дивата САвеЦка империя, подписали са договор да пазят и лъскат местната МОЧА, нашите комундери също много я обичат “хубавата” Виена.
  Лицемерието на австрийската позиция за България и Румъния в момента е повече от отвратително.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.