Не е поругаване свалянето на Игнатиев от пиедестала, а e законна патриотична самоотбрана на все така нелегалната съпротива

“Човекът, автор на българския национален идеал, вчера беше поруган”, заяви депутатстващият фюрэр в пленарната зала на Народното събрание по повод свалянето от  на бюста на Николай Игнатиев от пиедестала му във Варна.

Не, не е поругаване да свалиш от пиедестала генерала, който в качеството си на главен наместник на москвията на полуострова ни дирижира процеса срещу Левски така, щото да го обесят османлиите като криминален престъпник и докладва на своя цар освободител (на крепостните), че това отношение процесът върви в “задоволителната” за Санкт Петербург посока. 

Свалянето на този бюст от пиедестала му е акт на законна самоотбрана и е достойно за съжаление, че този вид съпротива продължава да действа нелегално. Това говори много за продължващия властови колаборационизъм с нашите бивши окупатори.   

“Безспорно е, че щастливият изход от Софийската афера (т.е. от съдебния процес срещу Апостола-бел. ivo.bg) се дължи на умереността на Великия везир, който този път изглежда е последвал нашите съвети”, пише българомразецът Игнатиев до началството си. 

НА СНИМКА: Микрофилмът, в който се съхранява писмената радост на Игнатиев от задаващото се съдебно убийство на Апостола.

Гузният Игнатиев не не само не си “спомня” нищо в мемоарите си за “аферата”, която следи и дирижира изкъсо, но и никъде в огромното по обем издание не споменава името на Левски.

 

Я да си припомним някои откровения на отявления реакционер и антисемит, автор на антисемитските закони на Русия от 1882 г., българомразеца Николай Игнатиев от неговите “Записки”.

ПРЕДГОВОР на “Записките” на Н. Игнатиев, издадени в по времето на комунизма, когато беше разрешено реакционерите от времето на царска Русия да бъдат заклеймявани ( макар никога да не съобщиха за антисемитизма на Игнатиев)

Автор, историкът Константин Косев, академик в днешно време.

“ Точно когато руското правителство полагало неимоверни усилия за мирното уреждане на конфликта по дипломатически път ( Високата порта отхвърлило “Берлинския меморандум” от 13 май 1876 г., подписан от Русия, Австро-Унгария и Германия с искане за по-широка автономия на балканските народи-бел. ИИ), в Петербург станали известни приготовленията за въстание в България. Давайки си ясна сметка, че това въстание още повече ще усложни обстановката, руското правителство направило опит да го осуети. Именно с така цел руският военен министър Милютин разговарял с българина полковник от руската армия Иван Кишелски, който поддържал контакти с с българските революционни дейци, съветвайки го да внуши на своите хора да не вдигат преждевременно въстание, защото “това е нежелателно в момента” “Н.П.Игнатиев.Записки ( 1875-1878)”, София, 1986 г. изд. “Отечествен фронт”(стр.18-19)

“Живеейки в дружба със султана и разпореждайки се с министрите му, бихме могли да подготвим автономията на единоверните ни и задължени нам християни, да обезвредим Турция и придобивайки правото да се разпореждаме на Проливите, да оставим султаните в Константинопол да доизживеят дните си, докато може да се мине без тях, като намерим такова радикално решение на Източния въпрос, което да поставя в наше безспорно владение проливите и съответно-влиянието ни върху българите, гърците, сърбите, и арменците” “Н.П.Игнатиев.Записки ( 1875-1878)”, София, 1986 г. изд. “Отечествен фронт”, превод Велислава Димитрова (стр. 51)

“Аз се опасявах от войната, защото смятах, че да се залавяме с нея, без да достигнем до логичен край, т.е. до завладяването на проливите, е напразно проливане на кръв и загуба на пари. А флот ние нямаме, финансите са лоши и армията в следствие на превъоръжаването е в преходно положение; когато започне сериозната работа с турците, аз няма да отстъпвам, но бих желал преди това да бъдат обмислени всички начини за действие и последствията от нашия разрив с Портата”. (Пак там, стр. 173).  

“За да бъде властта ни здрава и да не изисква постоянно извънредно напрежение от наша страна, е необходимо да държим в нравствено подчинение съседните области и да превърнем българското и гръцкото население, от една страна, и арменското, от друга, в послушно оръдие на руската политика и в постоянни съюзници, като унищожим всякаква възможност за преминаването им във враждебен лагер”.( Пак там,стр.52)

 

“Австрийските и турските славяни трябва да бъдат наши съюзници и оръдия на нашата политика срещу германците. Само за постигането на тази цел Русия може да принася жертви в тяхна полза и да се грижи за тяхното освобождаване и засилване. Да се жертват изключително руските интереси з, погрешно вземайки средствата за цел, т.е. имайки предвид само освобождаването на славяните,предоставяйки им възможност да служат на враждебна за нас политика и удовлетворявайки се със със собствения хуманитарен успех-е безрасъдно и осъдително”. (пак там, стр. 53)

“Идеите на прогреса, забравянето на бащините предания и всеобщият стремеж към равенство на хората проникват в масите и променят предишният тип хора. Истинско народно и здраво развитие може да има само при образуването под ръководството на Русия на самостоятелни и единоверни области. Дотогава е невъзможно да се промени и насочи образованието на младежите, слабо приспособени към към действителните нужди на православните народи. Умовете на младежите сега са насочени не към нас, а към Запада. Това, което става вече в Румъния,ще се случи и в Сърбия, и в България. Всичко, което не е враждебно на Балканския полуостров и да ги отблъсне от Русия-религиозната, католическата пропаганда, монашеските ложи, твърде разпространени напоследък, и революционните комитети”. ( пак там, стр. 61) 

Който си е направил труда да прочете само горните няколко самопризнания на Игнатиев не може да не забележи, че митът за този претендент да бъде бащица на българската свобода е пълна филшификация на действителните цели на неговите усилия в изпълнение на истинската задача на руската имперска политика. Тя е да бъдат завоювани Проливите и да бъде използван “българския въпрос” като претекст за това. 

“Авторът на българския идеал”, както раболепно го нарича днес рашистът Копейкин, е всъщност олицетворение на съзнателната политика на заблуда спрямо българите, че Русия им носи свобода, опитвайки се всъщност да замени османското с руско владичество над тях. 

Конкретно “санстефанският идеал” е най-коварната руска динена кора, подхвърлена на българите, която ни струва стотици хиляди жертви и поредица от национални катастрофи в преследването на сътворения от Игнатиев неосъществим мираж, залегнал в основата на всички войни на Балканите чрез противопоставяне на народите така, че да се избиват взаимно за постигането на цели, невъзможни за постигане без съседите да бъдат ощетени и предизвикани да отвърнат с оръжие. 

Всички патрэоти у нас, които безмозъчно пледират за “България на три морета”, трябва да знаят, че на практика се обявяват за връщане към касапницата, наричана “Балкански барутен погреб”, чийто фитил е “сделан” от пъклени интриганти, като Игнатиев.

И накрая, но не по-значение, ето какво е наистина поругаване: то се състои в гаврата с българските знамена, които залепихме на 2 юни 2012 година върху позорния надпис на МОЧА, свалени още същата нощ и захвърлени в околните кошове за отпадъци от слугите на Москва у нас. 

 

 

Апропо, едва при режима на Путлер в неговата империя започнаха да честват антисемита Игнатиев, който никога преди това не е бил почитан с паметник там.  На нас тук ни го “актуализираха” като “баща на българската нация”, на чийто нов паметник на ул. “Сан Стефано” в София, издигнат в чест на посещението на Путлер на 18 януари 2008 г., московските посланици поднасят цветя по повод новосъздадения ден на руската дипломация на 11 февруари (както и във Варна пред неговия бюст, видно от снимката).

 

 

7 мнения за “Не е поругаване свалянето на Игнатиев от пиедестала, а e законна патриотична самоотбрана на все така нелегалната съпротива”

 1. Готов съм да приема, че в очите на някой патрЕот Игнатиев е направил услуга на Левски, като го е превърнал в безсмъртна икона в очите на целия народ, вместо да се наложи да го тровят (недоказано, но вероятно твърдение) като Захари Стоянов или да го секат като Стамболов. Но не мога да си представя как патриот може да му прости харизването на Северна Добруджа и Поморавието на нашите съседи? Не споменавам борбата му срещу разколниците от екзархията, за да не се бъркам в църковните дела.
  Ако искат да си го титуловат, може да му викат с любов Злият гений на българския народ.
  На тези, които се притесняват да не се залич историята, предлагам гръцкия подход (видял съм го в Солун) при промяна на имената на уличите, на таберките да се указва и старото име…

 2. “Човекът, автор на българския национален идеал, вчера беше поруган”- През 1806г. пратеникът на руският император Александър I П. Строганов предлагаше на Балканите да се създадаат две държави-славянска и гръцка. За отделни националности и дума не ставаше”

 3. Оня “освободител” на коня също не му е мястото, да св вири пред Парламента.

 4. “На уважаемите другари и другарки, пожелавам осъзнаване”. Дано ги споходи… Малко вероятно, но да не губим време.

 5. Добре де , основният въпрос е , че дори да имаШЕ някаква “ПАНславянска” ТЕРИТОРИЯ с размерите от Санкть-Стефано , то това въобще НЕ означаваШЕ , че щеше да е неЗАВИСИМА и “сувереннаЯ” , НАЛИ!!!
  Това щеше да е ПАНимпериалистическаЯ моZZковскаЯ губерния , както току-що “АсвАбАдеите” Грузия и частици от Армения , НАЛИ! Получени ,като КОМПЕНСАЦИЯ и репарация от Османската империя след загубата й в моZZковко-отоманската война 1877-78г., НАЛИ!
  Самият Стамболов е казал , че само от тези репарации струват няколко милиарда, и са няколко пъти повече от разходите на царя-АсвАбАдитель!
  Така че за какво АсвАбАждение говори Санкть-Сталиньградьската шлюха кУпейкинь, геЙнетичен и доживотен джендърь и каZZионен “мултипар(т)иенЬ” параZZитЬ , който е “преференциален” подлизурко и шут на всеки “платежоспособен” ТЪПькачь, и на пасоль-губернатора му мУтрофановНаЯ, разбира се!
  Всичко това се потвърждава дори спрямо разпокъсана България, която даже си плаща за окупацията на половината от тази ТЕРИТОРИЯ, след 1878г..
  Да не споменаваме и за Райхщадските и Лондонските “споразумения” , които ТОТАЛитарНО УНИЩОЖАВАТ фалшификациите за Санкть-Стефано!
  А и национално-освободителната война срещу Сърбия, след Съединението, и превратите на платените рублоЯДи, тогава , го ДОКАЗВАТ БЕЗапелационно.
  Да не продължаваме и с национално-освободителните войни от 1912-18г., и Брест-Литовския мирен ДОГОВОР, а не “споразумение” , каквото е Санкть-Стефано!!!
  А още повече и за атечесвено-колониалния преврат на атечествено-болшевишките терористи и колониалните колаборационистки слуги на “бащицата” Сталинь от БКПь!
  Оди на Санкть-Сталиньградь, оди на “графЬ” игнатиевЬ, оди на ТЪПькачите ти от Санкть-Хуйлостань , оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3 мартЬ, оди на хуйло ти!

 6. На първо място искам да благодаря на Господин Инджев, че ни търпи в собствения си блог. Пишем и си мислим, колко сме велики. Не не сме ! Докато не изчезне и последната пошлост наричана паметник, и свързана с поробването ни то московията, няма да има България !!!
  И никой да не ми говори, за някакви музеи на соц и ком, и не знам си какви други измислици. За генетичната грешка Копейкин, а и не само и той, не смятам да си хабя клавиатурата.

  С Уважение,

 7. Нищо по-зло няма от московията !!! Раково образувание !!!!! Нейните метастази, са видни. И за това са описани, като метастази. Има ги на всякъде. Започваме от ниско образование, липса на възпитание и липса на каквото иска, всеки да се досети. Нямали пилешко и яйца ? Че за какво им са ? Кремъл ще им достави алтернативни такива…

  Към всички, които се колебаят:

  България е държава, съществувала преди идиотизмите на сифилстика ленин.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.