Изповед на един жител на “руския свят” за нещастието да се родиш в робска страна

В руските социални мрежи могат да се прочетат изповеди по темата за патриотизма. Ето една от тях в мой свободен превод, при който съм спестил(смекчил) едно-две нецензурни възклицания.

Колажите са илюстративни.

pastedGraphic.png

ОТЕЦ МАКСИМУС

@maximuspadre

Никога не съм разбирал какво кара руснаците да воюват.

Да вземем дори втората световна. Нямаш земя, нямаш дом, нямаш собственост. Нищичко нямаш.

За какво да воюваш? Какво браниш?

Поради това руснаците воюват “За Родината”. И за нищо друго.

Попитай всеки от тях какво е родината и никой няма да ти отговори.

Какво ти е дала тази шибана родина?

И още един въпрос: какво ти е отнела на теб , на твоите бащи и деди?

Къде е резултатът от живота на твоите бащи и деди? Какво са ти оставили?

Лъжица, албум със снимчици и килим?

Защо са живели? Какво са направили за теб, шибан воин?

Това, което за руснака е добре, за немеца е смърт. Наистина ли мислите, че можете да се гордеете с това?

На руснака му е добре там, където нормалният човек ще пукне. Това постижение ли е?

“Загадъчната руска душа” е другото название на тъпанарщината.

Да живееш в нищета и да пукнеш за богатството на царете, разрушавайки чужди домове – това е то  руския свят.

 

 

 

 

И да, аз съм руснак. Не се боя от това, защото има и адекватни руснаци.

Руснаци, които не искат никаква загадъчна душа, които не искат никакъв руски свят.

 

 

 

 

 

Руснаци, които се държат като обикновени, нормални хора.

Цивилизовани, образовани, с емпатия и с пари.

Руснаци, на които не е крив целият свят.

Руснаци, на които не им провървяло да се родят в робска страна.

И да брезичките са са чудесни, мама му стара, но ги има и другаде.

Да си руснак не е присъда- това е шанс да станеш европеец.

Шанс да станеш Човек.

 ——————————————————

Никогда не понимал, за что воюют русские.

Взять даже вторую мировую. Земли у тебя нет, дома нет, собственности нет. Нихера нет. 

За что воевать? Ради чего? 

Поэтому русские воюют “За родину”. А больше просто не за что. 

Спроси у любого из них, что такое родина, и никто не ответит. 

Что дала тебе эта ебучая родина? 

И ещё вопрос, что она забрала у тебя, у твоих отцов и дедов?

Где результат жизней твоих отцов и дедов? Что они оставили тебе? 

Ложку, альбом с фотками и ковёр?

Зачем они жили? Что они сделали для тебя, воин ебучий?

Что русскому хорошо, то немцу смерть. Вы правда думаете, что этим можно гордиться?

Русскому хорошо в тех условиях, где нормальный человек сдохнет. Это достижение?

“Загадочная русская душа” – это другое название долбоебизма.

Жить в нищете и сдохнуть за богатства царей, разрушая чужие дома – вот он русский мир. 

И да, я русский. И я не стремаюсь этого, потому что есть адекватные русские. 

Русские, которые не хотят никакой загадочной души. 

Русские, которые не хотят никакого русского мира. 

Русские, которые ведут себя как обычные, нормальные люди.

Цивилизованные, образованные, с эмпатией и деньгами.

Русские, которые всему миру не на зло. 

Русские, которым не повезло родиться в рабской стране.

И да, берёзки – это заебись, но они есть не только в России. 

Русский – это не приговор. Русский – это шанс стать европейцем. 

Шанс быть Человеком.

14 мнения за “Изповед на един жител на “руския свят” за нещастието да се родиш в робска страна”

 1. Ще го кажа, както аз усещах, видях и разбрах. Годините ми живот, започват с 5 и скоро ще стигнат 6. Имах неудоволствието, да премина през всички “промени” и ужаса, в който все още се опитват да ни върнат . Да ужас !!! УЖАС, защото стремително някои граждани на нашата държава, не искат да мислят.

 2. До Иво Колев

  Г-н Колев, същото изпитвам и аз. Просто не мога да си представя как някой би искал да живее по начина преди 1989 г. Да оставим цялата мизерия на материалния живот. Липсата на свобода, лицемерието, страха. Не, не бих искал да се повтори нито миг.

 3. Има една много красноречива картина на Иля Репин…”Бурлаки на Волге”. Толкова пъти я гледам в захлас и всеки път искам да прониквам в нея. Как бих искал да се приложи към коментара ми, за да се види онази безпомощност на руското битие! Толкова много пъти съвпадаща с нашата българска безпомощност пред дивашкото лице на държащите камшика на средновековното си мислене! Господарите от феодалния порядък, които мислят, че само нагайката дава авторитет. Господарите, които говорят за суверенитет, когато стискат заграбеното и не познават тази дума за онези, които не искат да виждат и чуват нищо руско!
  Руснаците не са само роби в безпомощния си живот! те са съучастници в престъпленията, защото не са способни да потърсят нов живот, свобода, достойнство и човешките си права! По- лесно им е да живеят ужасно, но не и достойно да се радват на труда си. Може би , защото не познават какво е достоен труд. Русия е държава на неопрадваното насилие, която има претенцията справедливо да ви наложи робство и мизерия. Как ли се живее като Мурзилка в анимационния филм на жестоките убийци, които подреждат робство след робство и изискват бравурност от изгрев до залез слънце! Руснаците не може да получават разбиране, защото докато ви уверяват, че са нормални, просто може да изпълняват поредната си мисия да ви разрушат държавата. Всяка една , която се е докоснала до руската мъдрост е останала разорена. Та те всеки ден стрелят по жилищни блокове! По какво може да се различават от диваците, които през есента рязаха глави и ръце на невъоръжени хора? С диваците има само едно поведение и то е въоръжен отпор при появата им на хоризонта!

 4. Дано собственика на блога ми позволи да отговоря.

  Госпожо Маркова,
  Да им помогнем още. Това е наше задължение. Никога не съм отказвал и нямам намерение да го правя

  С Уважение,

  Господин Стефанов,
  Никой уважаващ себе си човек, не живее в страх и лицемерие. Убеден съм, че и Вие сте такъв.

  С Уважение,

 5. С позволение на собственика, ако допусне.

  Уважаеми Господин “гумата”, моля за извинение, че така се обръщам към Вас.
  Освен Репин, има и други художници, от неговото време.
  Обидно е, да слагаме всичко под чертата. Може би вашата “гумена” черта. Надявам се, че не сте човек който няма ум в главата… Ако е обратното… Бог да пази България по пътя ни с такива, като рашистите. Все някак, ще я опазим. Не приличате на рашага.

  С Уважение към “гумата”

 6. С позволение на собственика, ако позволи отново ?
  Стягайте се драскачи, като мен. Има свинщина на един хълм. Пада се към.., Пловдив. Там има уважаем “консул” и т.н. Ние като “не българи”, ще намерим пари и за кран с по- висока стрела.

 7. Извинявам се за тупика. Господин Колев, не аз, обществото живееше в страх, лицемерие и липса на свобода. Личната ми история тук няма значение.

 8. ЗАУПОКОЙНИ КАМБАНКИ ЗА ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР
  Като войниче помня, големи инспекции ни правеха, все ставахме сутрин половин час по-рано да ни вдигат по тревога и да чистим, но най-големият сбръч, бе когато в във ВЕАТО до барата дойдоха да инспектират “съвецкие друзя” от Варшавския договор, на който тогава беше командир някой си Глушев, когото не бяхме виждали, само се молехме да не дойде.
  И така в навечерието на този перфектен сбръч, ме викна моя началник на тила. Заварих го здравата наквасен, заедно с началника на свръзките – двамата обичаха да си пийват за кураж, защото малко ги беше бъзек пред такива проверки – нали има една приказка, че другите може нищо не правят на учение, ама ядене и свръзка трябва винаги да има като на война.
  “Виж сега, мойто момче, какво ще иска от тебе свръзката” – ми рече нашия майор, който много ме уважаваше, щото много му изпълнявах и сервирах на офицерски запои чак до 2-3 часа, а пред нова година ме прати екстрено да подбера от доставените от него мандарини (този човек можеше да ти достави всичко), приготвени за продан на офицерите, две касетки с най-едрите, лично за него и да му ги туря навън в багажника на колата.
  А оня жичкаджията, който знаех, че е върл ракиджия, ми вика “Ний сми заети сега, че чертайм карти !, но на бегом отиваш веднага в склада и получаваш 10 полеви телефона от тее бъкелитовите, ама ще искаш старшината да ти даде от немските, че те всички работят и звънят. После отиваш и с тел ги връзваш за диреците по полигона около централна вишка, така, че утре да има връзка за адютантите на Първия. Тоо Глушев, бе, нали казаха, че ще идва утре да ни бръчка. Ей сега в последния момент ни подадоха вводната. Айде , нали си ефрейтор, вземи две свръзки от моите да размотават кабела и действайте. Ти връзвай жичките, че те ще ги объркат. Утре 5 часа най-късно да е готово и прозвънено.
  Слушам, викам!
  Но викам си, тия хора изобщо не гледат, че на полигона всичко е кал и сняг и лют студ – началото на януари, ама кво да правя, готвач не готвач, като знам, че моя майор ме пуска редовно в домашна и гарнизон се залетях да не изпусна склада преди края на работното време. Склададжиите бяха все едни часовникари, събрани от съседните села, играеха карти по цял ден и си пробваха един на друг вината. Искахме и батерии за телефоните, ама ни казаха, че тези били “Централна батерия, не им трябвали техни” и като натоварихме всичко в една трудовашка количка се залетяхме, вече по тъмно, с прожектори да монтираме телефони, да пускаме кабели и да изграждаме този ранен предвестник на съвремените клетъчни мрежи, които тогава бяха още на чертеж само. Ама гледай само как се слага тежък немски телефон Сименс от ВСВ, с камбанки от чиста мед, (звънели като ОТАЙНЕБУМ, каза склададжията), то как този почти 8 килограмов телефон се връзва на железобетонен стълб. Свличаха се надолу, не можеш току така да му завъртиш ръчката, която макар, че се въртеше много лесно, за разлика от българските и съвецките, все пак уредът се свличаше и падаше, кабелът се късаше, а и телта ни беше кът.
  ТОГАВА ЕДНА ТИЛОВАШКА МИСЪЛ ме ОСЕНИ! Сетих се, че отзад зад кухнята имахме много празни тенекии от сирене! В тях щях да сложа телефоните!
  Но за зла участ имаше само девет останали, че шефа на кухнята награждавал с тях лелките да си садят фикуси! Но и това имаше лек – бързо отключих склада, отворих една пълна тенекия и я изпразних цялата в една бака в кухнята. Така вече имахме точно 10 блестящи и достатъчно големи кутии, които да пазят телефоните вътре и асъл да си личи, че е изпипано като за показуха. А и леко ухаеше на саламура, което в леденото време си беше все пак една добра домашна миризма!
  Голям монтаж падна цяла нощ – по моята нова технология с алтернативен интелект – първо кутията се пробива отзад, стяга се с тел за стълба, а след това в нея се слага телефона, капака отпред вдигнат нагоре – европейска работа. Към 5 вече бяхме готови и аз лично свързах жичките така, както знаех, да не стане грешка.
  Като дойде свръзката , още махмурлия, и като ги видя вика – Вий сте герои, орли! Само дето с тези лъскави кутии, гостите щели кажат “Тия са си надвили над масрафа!”. Щото вика, те ще мислят, че това са телефонни кутии, щото те не са виждали такива големи кутии със сирене в СССР, там дори от време на време няма никакво сирене.
  Не така обаче мислеха гостите. Когато те се появиха на командния пункт, всичко вървеше гладко до момента, в който някой, някъде, неизвестно къде, не завъртя всичка сила дръжката на някой от тези телефони! Май нещо бях объркал системата, защото ВСИЧКИ ТЕЛЕФОНИ ПО ВСИЧКИ КУТИИ започнаха да звънят ЕДНОВРЕМЕННО и цялата гора се изпълни с трели от прекрасните медни камбанки на Сименс, усилени десетократно от рупорите на българските тенекии от сирене! ЗВУЧЕШЕ ПОДОБНО на ОДА НА РАДОСТТА НА ЕВРОСЪЮЗА!
  Всички бяха в добро настроение на Командния пункт, НО ТОЧНО В ТОЗИ МУЗИКАЛЕН МОМЕНТ, пристигна със свитата си тоя същият този Глушков, ли Лушков ли, не знам, обаче веднага познахме че е ТОЙ, защото шапката му отгоре беше голяма като летище, на нея можеше да кацне цял самолет. Бяха ни казали също, че той командвал целия наш ВЕЛИК ВАРШАВСКИ ДОГОВОР, а последната му голяма победа била превземането на Чехословакия – не през ВСВ, а сега , от собствения й народ, когато се бил разбунтувал нещо.
  “ЧТО ЗДЕС НАТВОРИЛИ ! ” – крещеше този военачальник – “ОТКУДА ВЗЯЛИ ЕТИ ФАШИСКИЕ ТЕЛЕФОНЪЙ и ПОСТАВИЛИ В АМЕРИКАНСКИЕ ПОЧТОВЪЕ ЯЩИКИ ! КТО ЕТО ЗДЕЛАЛ! НА ТРИБУНАЛ! ЕТО ХОЛУЙСТВО И ПРЕДАТЕЛСТВО НАШЕВА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАВА ЛАГЕРЯ!
  Голямо гамбене падна после, ама ний войничетата се скатахме, не стигнаха чак до нас, не стигна и до майора, ама свръзката от капитан стана лейтененат, а най-го отнесе ЗАКАПЕЧЕТО, че не ни разяснил КОВАРСТВОТО НА КАПИТАЛИСТИЧЕСКИЯ ВРАГ и ПРЕДИМСТВОТО НА СОЦИАЛИСТИЧЕСКАТА ТЕХНИКА. Него му дадоха НЕСЕСЕР и го лишиха от БЕЗПЛАТНИЯ АБОНАМЕНТ ЗА “Весьолъе картинки”.
  Не ме питайте как вечерта им сервирах на банкета, и какво ставаше, какви плонжове от нашите гаулатери видях, особено когато в разгара на пиянството към ПОЛУНОЩ дойде ШИФРОГРАМА, че ВАРШАВСКИЯ ДОГОВОР МОЖЕЛО И ДА СЕ ЗАКРИЕ СКОРО според изискванията от СРЕЩАТА в МАЛТА. Това МАЛТА не го знаехме къде е, обаче тези като го чуеха и се изприщваха. Голям рев и псувни паднаха, но пак ометоха и пресушиха всичко, а тоя Глушку така се вдърви от пиене, че накрая го носеха четири адютанти над главите си като някоя РОК ЗВЕЗДА НА КОНЦЕРТ.
  ЗА КАПАК НА ДРУГАТА СУТРИН СЪВЕЦКИТЕ ДРУЗЯ ПИХА ТОПЪЛ ЧАЙ ОТ ЕДНА БАКА В КОЯТО ИМАШЕ ПОВЕЧЕ СИРЕНЕ, ОТКОЛКОТО ЧАЙ, ама никой не забеляза , че бяха много махмурлии и казаха, че АРМЕЯТА ИМ ХАРЕСАЛА и БУТЕРБРОДИТЕ НАТОПЕНИ ВЪТРЕ.
  Накрая комплексната оценка на руснаците, от която никой вече не се интересуваше, беше “ПЛОХО СТРЕЛЯЛИ, ГРОМКО КРИЧАЛИ, ХАРАШО КОРМИЛИ”!

 9. На вниманието на особено ГНУСНИЯТ путлерастки “ГЕйНЕРАЛь” , който се прави на по-по-най-“големият” атечествено-фатмашки атечествено-путлеристЬ -ZZильоната превратаджийска престъпна предателска неграмотна “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ, който ,УЖ, се е “загрижил” за боеспособността на краZZноармейската фатмашка шайка БНАь:
  https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=pfbid023Xxb4iQtgmmvntr9eEjcyywcCoggm69WxEeBZRH3u15j5aPFdXJXLKKDrCRCsQual&id=100003178455564
  Ето вижте всички как гнусния атечествено-решетниковь геЙнераль, заедно с атечествено-мутренският мутроатлантик бокоТИКВАТА и разбира се с атечествено-бизмесмемьският мутако-атлантикь БАНДИТ – дИбильян прасееФскиЙ са ПРОДАЛИ десетки танкове от по-новите , и още повече бойни машини на своят иракски бандитски ортак, за да продължат да крадат дори и от армията стотици милиони. Ето тава е истинската същина на атечествено-“патриотизма” в задунайския колониален Бандитустань, а именно атечествено-БАНДИТИЗМА на атечествено-ченгесарските атечествено-милиционери и фатмаци и други атечествено-социалистически болшевишки БАНДИТИ.
  И заради техните комисионни кражби и рушвети няма оръжия за Украйна . Одите на хуйло ви!

 10. С благодарност, към собственика на блога.

  Уважаеми господин Стефан Георгиев,

  Безпътица и всичко останало свързано, с превода на това чудо “тупик”, не искам да обсъждам.
  Радвам се за Вас.

 11. Предлагам тост, към кРЕМЪЛ :

  “Вдигнете чаши и отпийте, за ковчега на БЪЛГАРИЯ. Ние сами ще го сковем, както молите. От ХИЛЯДОЛЕТЕН ДЪБ !!! Засадени са и още”

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.