Какво ям се оказа интересно за заядливите-добавям към измислиците малко факти

Снимали ме папараци да пазарувам чесън на “Женския пазар” в София и ми посветили цял фоторепортаж. 

Добавили от себе си, че ям чесън (и лук, макар да се вижда праз, какъвто не купувам в случая). 

“Украсили” репортажа и с прозрението, че се пазя от вирусите като ям “миризливия зеленчук”, вместо да пия хапчета.

Аз хапчетата си ги пия, за разлика от някои, на които им се привиждат от тази картинка поводи да ми ядат кокалите. Но щом е предполагаемо интересно какво ям и какъв е ефектът от това, мога да добавя още по темата.

Например: ям и домати, че дори и отглеждам такива( на снимката)

Ям и друго ( на снимката, с риск да се задавят завистниците)

Пожелавам всекиму, особено на болните от лична неприязън към мен мозъци и на страдащите от злъч, за да не им се пръснат злъчките. Менюто ми има следния ефект:

 

Хайде, със здраве!

Апропо, преди 7 години ме бяха изтипосали и като”хамалин”, когато помагах на тапицер да товари семейни мебели на централен столичен булевард. “Намекът” беше, че така си изкарвам прехраната в битността ми на безработен журналист .

Междувременно гоня кръглата бройка от 10 000 (десет хиляди) мои публикации в ivo.bg и твърдя, че няма друг публицист в България с подобен “хамалски” резултат от всекидневния си журналистически труд, мотивиран единствено от (по)читателите, а не от някакви грантове-въпреки клеветите на завистниците.  

 

Каруцарското ниво на журналистическия слугинаж

10 мнения за “Какво ям се оказа интересно за заядливите-добавям към измислиците малко факти”

 1. Много свежо! Усмихнахте ме, г-н Инджев. Продължавайте в същия дух, както сте го описали в статията – и във ваш, и в наш интерес 🙂

 2. Млякото и майонезата се разбиват с тел. Прибавят се счуканият чесън и солта. По желание може да се добави и копър.

  😉

 3. За протокола.
  Иво И Роси са кулинари от най-висша класа. Бамята която органически дотогава не понасях, сефте проядох у тях. Вкусна, та няма накъде повече. Даже си поисках допълнително: “Сипи малко, ама да не прелива”.😃

 4. Иво ме разби при участието си в “Черешката на тортата” (аз знам едно негово участие, ако са повече – извинение). Оказа се че е и разбирач на готварството. Не си спомням кой “победи” накрая, но е без значение
  Направи обаче шоу за чудо и приказ. Влезна в ролята на балкантуристки келнер, който с кърпата, преметната през ръката гонеше мухите, след това “почисти” с нея покривакта от трохи и в скорпоговорка повтаряше “Кебачета, кюфтета, кърначета, мешана скара”.
  Той беше принуден да обясни сцената на неразбиращите поради младостта си (съ)участници в Черешката. В същото време и аз и жена ми обяснявахме на също неразбиращите, по същите причини, наши синове, че точно така беше в ония носталгувани* от много хора времена, защото това беше менюто. Във всички видове кръчми, ресторанти, механи. И апропо не беше никак евтино на фона джобните пари, които ни даваха като заплати.
  Хвала за чувството за хумор.

  * Претендирам за патент за тази дума. И защо не след като има “ваканцуване”! Нели? (по Д-ра, лека му пръст)

 5. Има един много хубав разказ от Елин Пелин- ” Печена тиква”. Главният герой, архивар по служба, се срамувал да яде тиква, а толкова много обичал! И сега виждам онази препечена, ароматна карамелизирана коричка на Елин Пелиновата тиква, която в очите на Душко Добродушков е Вселена, обсебваща цялата му душа. Било селско, някога си, да се яде такова нещо, срамувал се! От срам Душко умира, защото го видял началника, че си е купил толкова жадуваната тиква… Велик е Елин Пелин виждал ги е хората в душата и до днес са живи героите му. “Едно време”, през 70-80-те , ни учеха да не се срамуваме и така ни даваха примери, а разказът, като прелиствам сега е от 1904 година! Защо го пиша това? Елин Пелин описва онази просташка дребнавост, която по един потискащ начин ни превръша в роби на изкривено обществено разбиране за ” правилните неща в живота”. 120 години по- късно някой си “Господин Петко” упреква сякаш е срамно и сякаш трябва да се засрамиш, защото чесън не било учтиво да се приема! Мирише, сякаш. Немислимо невежество, но факт! Понякога се дразня, когато се появи някой да ти дава наклон на праза и да ти казва какво да ядеш и какво не! Ако уважаваш свободата на личността трябва да уважаваш и чуждия избор. Ама не! Днес БСП, Възраждане и ИТН опитаха да саботират закона за БНБ или просто саботираха приемането на еврото… Но това не е срам.. Май?! Ще дам за пример няколко кухни със световна известност, които широко използват чесън- Тайландската, Китайската, Индийската , Италианската и Френската…. Очевидно за “господин Петко” тези кухни нямат достатъчен престиж, за да сипе упрек по посока на чесъна и Иво Инджев / все с нещо да бъде настъпан/. В тези държави такива като “господин Петко” биват вдигнати на балон и осмивани , но тук се допуска тяхната изява, което показва не просто невежество и невъзпитание, но и ниското ниво на обща култура. Мисля, че в нашето общество трябва да се каже, че не може да се харесваш на всички и даже е вредно. Даже е по- важно да не те харесват, когато си себе си , отколкото да си обезличен и сам да не се харесваш. Иво Инджев прилича на Фолксваген Костенурка, който някои опитват да стъпачат отново и отново, докато един ден се оказва, че Фолксваген се превърна в абсолютния хит, който победи всички. Та тези, които толкова много искат да насъпват не е зле да знаят, че превръщат Иво Инджев в легенда. Чесън, праз, тиква, паметници, книги, а Те един ден се обръщат назад и зад тях нищо….

 6. Единственият коментар, който бих употребил към такива снимки е – Наздраве! За сравнение същите жълтури са пуснали снимки на душевноВолен атакаджия русофил как тъжно се напива сам в бара и той за разлика от горния репортаж не е излезнал като човек доволен от съдбата си.

 7. Прочитайки текста към фоторепортажа се натъкнах на крещящо несъответствие в титуловането на Иво сал кат “борец срещу МОЧА”. Минало, бешало. Иво е триумфиратор в бутурясването на баш символа на мракобесието. Следва альошата и вся осталная грамаданска сволоч.

 8. Можем съвсем аргументирано да кажем, че само такива атечестеено-клюкарски нищожества , като атечествено-селяндурската мисирка – нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь , могат да достигнат такива върхове на дълбочината на своята
  безкрайна собствена нищожност и параZZитизъмЬ!
  Само им припомням, че чесънът е по-скъп дори от “аристократичното” месо! А и другите по-скъпи растителни храни!
  А може да са търсили и “компромати” за г-н Инджев, за неговото чесново “иногентство” и честно “джендъризъм”,а?!?
  ДОЛУ атечествено-кафявият джендърь, ДОЛУ атечествено-клюкарските атечествено-мисиркови атечествено-каZZионни шлюхи на ТЪПькачите им от власТТА, одите на донь байХУЙаньЮ ви геЙрберасткиЙ, одите на агенть БудаХари,одите на геЙшевь, одите “медийният” ви обръчгархЬ – дИбильян прасееФскиЙ, одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на атечествено-мисирковата ви шлюха нИдялко ПИДЯЛковь и агентЬция МОЧь, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.