Лай(т)мотивът за посолствотоТО и премахването на МОЧА, ускорено от руzкото посольство

Един лай(т)мотив се повтаря от борците на фронта за доказване на всяка цена, че днес в България е по-зле откогато и да било. Те лай(т)мотивите на лаещите са много, но този ми е особено любим поради особено едрия мащаб на неговата лъжливост.

 

 

 

 

Не познахте, ако сте помислили, че съм паднал в капана да споря за дупките и кратерите при шофирането в София. Лесно е за присмех по една линия: те съвсем не са от днес и не настоящото (неработещо все още) управление на столицата е виновно за тях.

Друго ми направи по-голямо впечатление – вменяват несъществуваща западна мотивация за нашите власти, които се решиха най-после цели 33 години след края на съветския колониализъм да разкарат от пиедестала му най-агресивния, най-големия, най-представителния за имперското натрапничество у нас МОЧА.

Разбира се, за главен виновник стандартно е обвинено посолствоТО. 

Обявявам награда от една моя пенсия, която става за еднократна почерпка на взвод рашисти с толкова водка, колкото могат да понесат.

 

 

 

 

 

Ще я подаря на всеки, мишок който намери поне едно публично подстрекателство на посолствоТО да бъде демонтиран МОЧА. За недоказуеми предположения не дарявам нищо, освен презрение.

Защо съм толкова сигурен ли? Защото, за разлика от въпросните клеветници, съм следил много внимателно темата през десетилетията. Повдигал съм я при възможност и неофициално. Уви, никога не съм регистрирал не само реакция, но дори и нещо като отношение към този вътрешен български проблем. Никога!

Многократно съм призовавал публично в свои статии и в изявите си по митингите западните партньори да дадат едно рамо в неравната битка. Никога не получихме съдействие. Това доскоро беше разочароващо за мен. Оставиха ни сами да се справим. Може би постъпиха като родители, които оставят децата си да се сблъскат с живота сами, за да се научат да се справят с неговите предизвикателства. 

 

Знам, че кълчавачите по петите ми ще се хванат за метафората с родителството, за да ми напомнят, че България е древна и е позорно да си търси “родители” в наше време ( обикновено “за баланс” и повече достоверност в репликирането припомнят родителството на СССР спрямо нас). Само че, за съжаление, по отношение на демокрацията в съвременния свят направо сме оставачи. Не е срамно да си признаем, че се опитваме да наваксаме изоставането си и съдействието на съюзниците ни е добре дошло.

Сега можем да кажем с гордост, че осъществихме целта си да постигнем резултат в премахването на МОЧА и без помощта на НАТО и ЕС.

В същото време с нарастваща изненада научавам, че всъщност точно посолствоТО едва ли не е наредило премахването на МОЧА. 

Истината е, че на помощ ни се притече Путлер. Направи го без да иска, нахлувайки в Украйна, с което си издейства сплотяващото презрение на демократичния свят. Без неговата решаваща подкрепа за нашата националноосвободителна кауза нямаше да настъпи сегашното ( относително) изтрезняване сред българското общество, рефлектирало и върху решението на съответните институции.

В крайна сметка е вярно, че посолствоТО изигра важна роля, за да прелее чашата на институционалното търпение у нас. Само че посолствоТО, представително в този смисъл, е руzкото. (Без)сърдечно благодарим, че си го причиниха с тяхната агресивна политика.

11 мнения за “Лай(т)мотивът за посолствотоТО и премахването на МОЧА, ускорено от руzкото посольство”

 1. Може да сте сигурен, господин Инджев, че пенсията Ви ще остане непокътната, поне от подобен „разход за почерпка“.
  Лайтмотивите са едното лице, изявите са другото лице на намесата на това капище.
  В повечето случаи при конспирациите на преден план стои безмълвието.
  За шумните изяви те са се подсигурили с местни слуги. Те са в такова количество, че никак не е лесно, бързо да се справим.
  Това е като кривите дървета в гората. Те не могат да се справят с конкуренцията и им се налага да търсят помощ, макар и тя да ги деградира.

 2. То какви ли не лъжливи тъпотии могат да драскат от атечествено-дръскаческата атечествено-конZZерVVативна агентЬция МОЧь на кафявият атечествено-болшевишки фашага и джендърь нИдялко ПИДЯЛковь, а?
  Той лично си прибира денгите от ТЪПькачите му от Кремль и пасоль-губернатора мУтрофановНаЯ, както и от туземните им атечествено-чекистки ченгесарски шлюхи и атечествено-милиционери , като бокоТИКВАТА и атечествено-мултаци като дИбильян прасееФскиЙ. Както и падругите му атечествено-фатмаци на ZZильоната решетникова предателска неграмотна превратаджийска “маZZонска” ТИКВА реZZиЛдентът лумПен РАБевЬ!
  Оди на хуйло ти!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 3. Когато попитах близка сътрудничка на премиера симеон борисов фердинандов да го охаректиризира с една дума без миг замисляне последва: “Гнида“.

 4. За мен лично е силно разочароващо, че не получаваме никаква подкрепа от Западните посолства в неравната битка. НЯМА ДА СЕ ПРЕДАДЕМ, НО БОРБАТА Е НАИСТИНА ДЪЛГА И ИЗТОЩИТЕЛНА. В България се води гражданска война, макар и не гореща.

 5. Господин Инджев, макар, че не е точно по темата – не мислите ли, че е подходящо така нареченият Музей на социалистическото изкуство да бъде преименуван на Музей на социалистическата пропаганда?

 6. Към Марио Сергиев:

  Многократно съм писал и казвал, че едноличното решение на Вежди Рашидов- поне той така го обяви- да промени планираното название на музея, че да звучи добре за носталгиците, е сред най-нахалните му акции. Планът беше да се казва Музей на тоталитарното изкуство, ако не греша по помет. Има “малка” разлика.Остана си това своеволие като паметник на Бойковизма в подкрепа на комунизма, срещу който той уж се бореше.

 7. Господин Инджев, дори в наименованието Музей на тоталитарното изкуство прозира идеята, че тези ПРОДУКТИ са все пак изкуство. В тази “музей” изкуство няма – има пропагандни материали.

 8. Към Марио Сергиев:

  И за това сте прав. Няма “капиталистическо” или “демократично” изкуство, нали…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.