От какво са лишени поданиците на Путлер -кратък (с)писък

От какво са лишени поданиците на Путлер напоследък (и не само напоследък)?

Този въпрос има многопластов и многовекторен отговор. Думички, със съставна част “много” са особено любими в онази страна, където “многоходовките” на вожда се смятат от пропагандата за гениални.

В държавата с население от 148 милиона души:

От тоалетна вкъщи са лишени близо 14 на сто (за сравнение- в дупка в земята навън се изхождат едва 0,5 на сто от британците и французите, 0,3 от испанците и 0,1 от американците).

 

От автомобили-90 милиона. Според някои коментатори там това е правилно, тъй като са лишени и от инфраструктурата за поемане на по-голяма автомобилен парк, която изисква сервизи,пътища, бензиностанции и прочее “разкош”, за който се искат дългогодишни огромни инвестиции.

От интернет са лишени 78 милиона. В това отношение режимът закъсня с ограничителните мерки спрямо китайските другари, които въведоха ограничителните мерки още в зародиш. Но пък при затягане на репресиите при затягане на войната няма съмнение, че и путлеристкият режим ще навакса изоставането.

От газификация са лишени 65 милиона и това е показател, по който държавата може да претендира за уникалност поради факта, че “вода гази, жадна ходи” както никоя друга страна, богата на този природен ресурс. Има десетки селища, покрай които минават газопроводи за износ (доскоро предимно в Европа), но те нямат разклонения за снабдяване на близките населени места. 

От топла вода са лишени 47 милиона. Данните са стари. Няма актуална статистика какво се случва в това отношение напоследък, когато масовите аварии причиниха незапомнена катастрофа с гейзери- включително околностите на Москва, но особено в третия по големина град Новорусийск, част от който се превърна в нещо като “зимна Венеция” насред лютата зима от потоците бликнала вода и разтопения от нея лед.

 

НА СНИМКАТА ( с днешна дата) : Авария в столицата на Татарстан, населен от близо 1 300 000 души, един от най-големите градове в московията ( и бивша столица на Волжка България, унищожена от Иван Грозни през 1552 г.). Централен булевард е превърнат в река със заседнали в нея автомобили.

От канализация са лишени 35 милиона ( в мрежата е пълно с клипове за пробити мръсни канали и фекални течове от стени и тавани в жилищни кооперации в различни градове през тази зима).

От водоснабдяване -29 милиона ( също стара информация спрямо сегашната водоснабдителна катастрофа в страната).

От много вносни стоки след западните санкции, чието заместване с местни имитации е обект на безкраен сарказъм в мрежата (като “морските дарове” от Беларус, която не граничи с море).

От резервни части за своя граждански въздушен флот, състоящ се предимно от самолети западно производство, което вече води до серия от инциденти въпреки “канибализма”, т.е. разфасоването на част от самолетите за резервни части.

ПОДАНИЦИТЕ НА ПУТЛЕР СА ЛИШЕНИ ОЩЕ:

От възможността да пътуват по света при оскъпяването на транспорта по заобиколни маршрути във връзка със западните санкции.

От имоти в чужбина– забогатели от близостта си до до режима олигарси и журналисти (като Соловьов, руzкия Гьобелс в наши дни), бяха лишени от тяхна недвижима собственост за милиони във валута в редица европейски държави.

От уважението към руzкия паспорт и поданик в държави, които уважават себе си.

От прякото излъчване на пропагандистките си програми в уважаващи себе си държави.

От пропагандирането на зловредния си режим по спортни и културни събития в споменатите по-горе държави.

От съюзници, извън презрените в нормалния свят Северна Корея, Иран, Сирия и Венецуела.

От нормално бъдеще за децата си, които ще плащат за мълчанието, пасивността и съучастието на родителите си, допуснали най-богата на природни ресурси държава на планетата да крета на опашката на съвременната цивилизация.

6 мнения за “От какво са лишени поданиците на Путлер -кратък (с)писък”

 1. https://daniivanov.blogspot.com/2024/01/82.html
  – boulevardbulgaria.bg/articles/db-iska-da-varne-ruskiya-lager-v-kamchiya-na-balgariya-sas-zakon
  ”Ако става дума за “мека сила”, комплекс “Камчия” е идеалният образец”
  Обсъжда се вариантът по преминаването на тази собственост във федерална, заяви руският външен министър – https://btvnovinite.bg/svetut/sergej-lavrov-kamchija.html
  https://i0.wp.com/ivo.bg/wp-content/uploads/2022/06/Unknown-3-1.jpeg?ssl=1

 2. Кой им е пречил да бъдат нормални хора, след така наречения разпад на СССР ? Кой им е пречил, освен гнилия начин на мислене. А той е следствие, на годините на подтисничество от измислената формула на управление, създадена от идиоти. Въпреки, че идиотите-основоположници на това безумие отдавна ги няма, те причиниха щети и на други държави, в това число и нашата България. Те ще останат лъжци, завинаги в историята. По-лесно е да вярваш на лъжи, отколкото да мислиш ? Да серат, около МОСКВА и никъде другаде. Още по-добре, без достъп до интернет, че да не се вижда.
  Дано са останали мислещи хора в тази тяхна “държава – империя “, които да се справят без гражданска война с управляващия ги режим.
  Амин.

 3. навремето четох обяснението към тази статистика, която се казва, че не притежават “improved sanitation”, но имаше обяснение какво се смята за improved – покрита дупка в земята, така че ползвателят да не е в досег с … се смята също за improved иначе казано не са с тоалетна на двора тези проценти а буквално ползват храстите или обща тоалетна ( ако имаш достъп до обща тоалетна, не се брои че имаш своя )

 4. Русия се нуждае от добър цар батюшка от ранга на дядо Иван, неправилно наречен Грозни за да се развива успешно. Трябва строго самодържавие с единоначалие на всички нива в държавата и отговорност за изпълнението на заповедите на добрия цар батюшка. Всяка инициатива без заповед отгоре трябва да се наказва сурово.

 5. До емо, VladTepes,

  Аз съм изумен, че не сте разбрали статистиката, която сте прочели преди, но сте запознати с нея.
  Поздравления !

 6. Ееех, г-н Инджев, нагърбили сте се с непосилна задача-обяснявате на свинята, че кочината й е мръсна…

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.