Втори руzки въздушен Голиат загива от прашката на украинския Давид през този месец- а тепърва ще пристигнат Ф-16

Новината на деня с потвърденото унищожаване на руzки тежкотоварен транспортен самолет Ил-76 не е във факта, че това се случва над Белгородска област, т.е. на територията на московията. Истинската новина е, че тя е вече deja vu по отношение на толкова важен самолет на окупаторите само в рамките по-малко от две седмици.

Преди 10 дни, на 14 януари, над Азовско море, превърнато в руzко владение, беше свален А-50, също Ил -76, модифициран да играе ролята на команден център за далечно разузнаване и насочване на огъня по вражески обекти по въздух и земя. 

Ударът беше толкова шокиращ, че и до днес от Москва не го потвърждават категорично, но по данни на британското разузнаване празнината, оставена от сваления летящ радарен комплекс, е била запълнена от друг подобен, който лети вече само в дълбочина на московска територия далеч на юг край Краснодар. Това е косвено признание, че падането на А-50 не е било свързано с инцидент.

Днешното повторение със сваления Ил -76 няма как да бъде премълчано. Паднал е не в морето, далеч от нежелани свидетели, а направо край последните къщи на село Яблоново в Белгородска област. 

 

Жители са заснели катастрофата. Видеото с огненото кълбо(на стоп кадъра от него) на земята обикаля мрежата.

 

 

 

 

 

 

 

По късно се появиха и първите снимки на останките от въздушния гигант, способен да пренася танкове.

Основният разнобой в информацията по случая е какво точно е имало да борда. Руzките източници наблягат на версията, че транспортното средство е пренасяло десетки украински пленници, предназначени за размяна. Изглежда като версия, чиято цел е да “вгорчи” украинската радост от успеха. Точно както опитът да се омаловажи поразяването на А-50 на 14 януари. Тогава пропагандистите на Москва лансираха “предположението”, че то е било резултат от “приятелски огън”- само и само да отрекат вероятността украинците да са постигнали болезнен пробив във въздушното господство на своите врагове.

Коментатори в мрежата разкриха подробности, които говорят, че най-вероятно разбилия се в Белгородска област самолет е возил оръжие, натоварено някъде в Близкия или средния Изток.

Въпросният Ил-76, с идентификационен номер RA-78830, е летял за последно преди да се разбие у дома под номер RFF831924 на 23 януари. Засечен е бил над Армения на път за Иран, където се е притаил. Летял е над Египет,Саудитска Арабия и Червено море.

Изчезнал е от радарите над Сирия, откъдето се е отправил към последния си полет.  

 

Данните изключват твърденията на борда му да е имало украински пленници и правят много по-достоверна версията за транспортиране на оръжие.

От украинска страна твърдят днес, че поразеният самолет е изпълнявал поредна мисия по снабдяване с ракети С-300 за окупационната армия. 

Едно става все по-ясно: през 2023-та агресорите претърпяха истинско поражение в Черно море срещу противник, който практически не разполага с военноморски флот, но ги принуди да се изтеглят във вътрешността на морската шир след загубата на повече от 20 плавателни съда, потопени или тежко повредени от украинската отбрана с помощта на ракети и морски дронове украинско производство. 

Сега, още в началото на 2024 г., се над завоевателите се надига опасността да загубят и въздушното си превъзходство. Зрелищното начало беше поставено в края на миналата година, когато украинците свалиха серийно 4 вражески Су от различни модификации.

Това е добро начало на годината за украинските бранители, в която, до броени месеци, ако не и седмици, Киев най-после ще получи обещаните от Запада Ф-16, заедно с обучените за целта пилоти и наземния персонал. На нашествениците им предстои “гореща пролет” или, казано по маниера на китайската философия, чака ги “интересно време”.

 

 

13 мнения за “Втори руzки въздушен Голиат загива от прашката на украинския Давид през този месец- а тепърва ще пристигнат Ф-16”

 1. Нормално е рашистите да се опитат да омаловажат загубата по всякакъв начин. Нека продължават да се залъгват. Единственото, което ги спасява за момента, е поведението на републиканците в САЩ.

 2. Въпросът който искам да задам към всички подкрепящи пУтин е:
  ЗАЩО ???!!!!
  Противопоставяте се и не зареждате на бензиностанции въпреки, че сте наясно за какво иде реч! Келяво, но вие така се успокоявате, в очакване на по-добри времена… Живеете в България, но я мразите без да мислите. Така не става! Не, категорично не става !

 3. Какво направиха идиотите от блатата..? Унищожиха, най-големия самолет. Живеейки с идеята на тъпотия. Да “припомлям” ли ? ….

 4. Господин Инджев, в началото на статията предполагам имате предвид 14 януари, а не 14 октомври, нали?

 5. ИЛ 76 може да превозва 126 напълно въоръжени човека,а в двупалубна конфигурация 245.Защо им е и втори самолет,превозващ още пленници?И защо ще разкарват по секретни военни летища украинци?Да не говорим.че Белгород няма летище за ИЛ 76,а подходяшото -Воронеж е подминато с повече от 160 км/остава далеч на североизток/Аман,нямат край руските лъжи…

 6. Към
  Vitanko Vinetu
  24.01.2024 в 14:54:

  Нямат никакво “поведение” републиКАНСКИте тръмпистки шлюхи на Хуйло в Конгреса.
  Всичко правят за паразитната им “пар(т)ийна” гнусна кожица.
  Разчитат на един доказан писопатски социопатичен атечествено-ПОПУЛИСТ , като оня селяшки световен крадец на данъци бай им ТръмпанЮ.
  Още преди 40 години се е продал на КГБ и кагебистките шлюхите , които са го “обслужили” , когато е “посещавал” мАсква с тяхно “разрешение” , за да прави “бизнес” в мАсква,още преди разпадането на савецката империя!
  Уж искал да прави Америка “велика”, “отново”, но в същото време е откраднал милиарди от скрити данъци, а и е толкова “успешен бизмесмемь”, че е ФАЛИРАЛ 10 пъти!
  Няма как той да направи нещо за САЩ, защото е данъчен КРАДЕЦ, като алЬ Капоне , и още повече той е фалирал повече пъти дори от НРБь по времето на соца им!
  Ето това са гнусните, нищожни ,жалки шлюхи в Конгреса на бай им ТръмпанЮ.
  И освен че е данъчен бандит и неграмотен некадърник, бай им ТръмпанЮ извърши преврат срещу Конгреса с неграмотните му селяшки лумпени , когато трябваше Байдън да го смени на президентския пост , преди 3 години!!!
  Сякаш са забравили НАСЛЕДСТВОТО на РЕПУБЛЛИКАНЕЦА Рейгън , който доведе до падането на савецката империя???
  Сякаш са забравили , че без военната , морската, политическата и човешката ПОМОЩ на Франция преди 250 години срещу Англия, САЩ сега НЯМАШЕ да съществуват??? Нито оня гнусен изродЬ бай им ТръмпанЮ! Оди на хуйло ти!
  Сякаш са забравили Будапеща 1994г., когато Украйна им даде лично на САЩ своите ядрени оръжия, които те дадоха на моZZковията, срещу ГАРАНЦИИ???
  И след като бай им ТръмпанЮ НЕ спазва никакви закони , и договори, дори американските данъчни закони, дори ядрени договори с Украйна, то КАКВО “доверие” може да има някой в САЩ и “републиканците” на бай им ТръмпанЮ ???

  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 7. По случай, случая поздравявам сий блог с антикомунистическо кънтри парче

 8. Основният капитал в живота ни са хората, а Русия ги пропилява като суровина!
  1/ Възможно ли е да е имало натоварени военопленници? Възможно е. Като пропаганден акт с ясното съзнание, че може да бъдат убити от своите. Обаче е уместно да се види досега с какви самолети са превозвани военоплениците. Не и със същия тип транспортен самолет и не по същия начин. Винаги се обявява срещата за размяна и някой ги чака. Руснаците щяха да посочат колко души са превозвали и за къде, но не го правят, а поставят въпроса до ООН. Лъготят ли за пореден път?
  2/ Като се гледа видеото се вижда голям взрив с черен дим. По взрива, големия пламък и черния дим може да се съди за голямо количество гориво, което сочи, че едва ли са ракети. Щяха да ръмнат във въздуха преди падането. От видеото се вижда и друг дим от миналата траектория на самолета от удара с ракета. Тук може да се пита кой и каква е ракетата? И какво пречи да е “приятелски” изстрел в собствената глава? Война е. Не може да вдигнеш близо до огневата линия с обсега на радиус на поразяване такъв самолет и да претендираш да остане цял. Просто трябва да си идиот да го допускаш там да лети. Или да си го жертвал с престъпното си мислене с пропагандна цел….
  3/ Ако не беше тази ужасна война щеше ли да бъде свален този самолет? Само руснаците свалят самолети в мирно време. Какво правят руснаците в Украйна? Мирът е хубаво нещо, но трябва да се цени като живота. Като искат мир нека се изтеглят! Защо не поискаха да се спази ЕКПЧ в Украйна вместо да я хулят? Надменноста е много лошо качество и ги унищожава като народ и държава. Те удължават агонията и тежките последици, защото войната ще свърши, а сметката отсега се вижда, че ще е много висока за Русия. Съвсем скоро няма да има кой да им работи. Те си прочистват престъпниците и алкохолиците, но първият знак, че са катастрофирали много тежко ще е използването на азиатско оръжие и появата на азиатци на бойното поле. Да, ама в заводите си кой ще допуснат да работи, защото азиатците не са много в час. Ако Русия не се изтегли до края на есента на 2025 година социалната катастрофа ще е по- тежка от тази след Втората световна война и няма да има никакво значение какви територии са заграбени. На територията на Русия няма военни действия, а пораженията в социалния живот, икономиката и културата скоро ще са видимо брутални. Русия вече е изцяло аналогова държава от 80-те. В Русия има много военни пасиви и ще настане произвол, който върхушката отново ще използва като каже : “Имайте ни доверие, ние сме хората!” А вече никой не иска да вижда руснаци и не иска да чува за доверие към тях, защото минаха всички граници. БРИКС е само икономическа фикция на капиталистически отношения. Разговорът с руснаците ще бъде токсичен, а снимката с тях позор. Цената на тази война вече е твърде висока за всички и не се оправдава с нищо. Дали се сещат, че нямат фигури за игра? Нямат и ходове. Ако Русия иска да живее с този свят и да има някакво лице, трябва да се отегли и да бъде оставена да се отегли. Дори и победата ще е позорна за поколенията, които ще знаят какво са алчност и убийства на невинни хора. Те проиграха тази партия много лошо. Поне 200 години украинците няма да искат да виждат нищо руско. Цената на тези отношения вече е ужасна, а мирът безценен.

 9. Русия няма от 1922ра година. Руснаците тепърва трябва вместо да освобождават натрапчиво, да се самооссвободят. Това си остана една болшевишка кочина-бъркоч. Да стъпваш на името Русия след останките от СССР… е меко казано опит да “закърпиш положението”. “Русия” загуби тази специална военна осерация с първият войник стъпил на украинска територия. Дори накрая военно да надделеят – да си останат със заграбените ресурси и територии, дори “алчността на капитализЪма” ще ги спаси трудно. Изхода, по мое скромно мнение е – доброволно изтегляне, смяна Путлер, и някои да кажат дори лицемерно – “ние сме други, ние сме нови”, изстрадалия руски народ – ще трябва да плати и репарациите. Ама кой пита селянче като мен, какво разбирам аз от геополитика 😉

 10. “Ако Русия иска да живее с този свят и да има някакво лице, трябва да се отегли и да бъде оставена да се отегли.”

  Ако това се случи, основите на следваща война ще бъдатт положени! Русия, точно кокто Германия, трябва да бъде смазана и обезоръжена със забрана за собствена армия поне 200 години напред – само тогава може да има истински мир! Не руски!

 11. Има голяма вероятност оня гнусен атечествено-чекистки ИЗРОДь Хуйло и бандитските му путлерастки холуи от краZZниЙ Вермахть да са извършили ново геноцидно убийство на украинци. Защото има информация, че Хуйло , УЖ , се е “обадил” на Украйна, че ще транспортирал 65-те военнопленници с летящия си таралясник илЬ-76, няколко минути преди това. НЯКОЛКО минути!
  Разбрахте ли!
  Хуйло изпраща военен самолет във фронтовата зона, няколко минути преди кацането.
  И за тези няколко минути няма никакво време за реагиране на ПВО на Украйна! И не само украинските ПВО, никоя ПВО не може да реагира за няколко минути . Особено когато самолета е във фронтовата зона.
  Но не там е проблема, а в това че никой не прави размяна с военни самолети във фронтовата зона. Защото ВСИЧКО което лети във фронтовата зона се СВАЛЯ, без значение дали лети дрон , самолет , хеликоптер, ракети или НЛО!!!
  Само си “представете”, обратния случай, Украйна да разменя руските ватнишки престъпници , които е пленили, със военен самолет , и то във ФРОНТОВАТА зона!!!
  Дали Хуйло въобще щеше да пита какъв е тоя самолет, който лети над фронта, преди да стреля, а????
  А още повече от лумпенизираните му дибили във краZZниЙ Вермахть,а???
  Така че , това е ЛИЧНО военно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ на Хуйло, без никакъв срок на давностЬ!!! И с БЕЗспорни ДОКАЗАТЕЛСТВА, пред целия свят!
  Той ЛИЧНО е дал разрешението за полета на летящия таралясник със 65-те украински жертви на геноцида му срещу Украйна! А съвсем сигурно е че освен украинците, Хуйло е транспортирал и десетки тонове ракети и бомби, контрабандно, в тоя летящ таралясник! Използвал е украинците за контрабанда и жив щит!
  Оди на хуйло ти, Хуйло!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 12. П.П. Колкото до сегашните “републиканските” шлюхи в Конгреса на атечествено-ПОПУЛИСТкия путлерастки “бизмесмемь” бай им ТръмпанЮ, то те не могат да се сраМняват не само със РЕПУБЛИКАНЕЦА Рейгън, но и довчерашният си републикански ЛИДЕР МакКейн!
  Нека си спомнят и спомним за този истински човек , оцелял в виетнамския атечествено-болшевишки ад!
  Така че “републиканските”
  “пар(т)ийни” ЧИНовници в Конгреса , трябва да следват своите истински ЛИДЕРИ -Рейгън и МакКейн, а не фейк-ПОПУЛИСТкия лъжец и крадлив данъчен престъпник – путлерасткия агенть бай им ТръмпанЮ, фалирал 10 пъти дори собствения си “бизнес”!
  Или още по-точно бай им ТрЪмПь, или пък Т(р)Ъ(м)Пь, или пък Т()Ъ()Пь!
  Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.