Москва лъже за украинските пленници в сваления Ил 76, както лъжеше, че няма да напада Украйна

Усъмних пред Нова тв още същият ден в рашистката версия за загинали 65 украински пленници на борда на сваления на 24 януари т.г. на територията на московията военнотранспортен самолет Ил 76.

 

 

 

 

По две причини: най-вече няма доказателства при появилите се още тогава първи снимки от мястото на катастрофата, но същото така и поради навика на рашистите да лъжат нескопосано в подобни ситуации. 

 

 

 

 

 

Спомнете си случаите, когато се опитваха да обяснят взривяването на свои обекти в окупираните украински земи с неспазване на правилата за пушене в близост до тях. При това не веднъж…Толкова беше тъпо, че тази глупост се превърна в непресъхващ извор на вицове, още повече, че на руски има израз “дать прикурить” (да дадеш огънче). Употребява се и за случаите, когато ликвидираш някого (вкл. на бойното поле).

Вече трети ден нищо не се е променило. Ако наистина е имало на борда на самолета десетки хора, останките им щяха да бъдат видими и показани. С други думи, с всеки изминал ден лъжата на Кремъл става все по-трудно защитима.

Избирам да илюстрирам руzката лъжливост като припомня само един многобройните случаи, когато от върха на държавата си важни фактори се надпреварваха да отричат, че страната им се готви да нападне Украйна. Сред тях беше и Лавров, който сега е отвързан да цвили в ООН с настояване да бъде осъдена Украйна за свалянето на самолета, но отказва да допусне международно разследване на своя земя.

 

Отговарям на въпроса защо Киев се държи внимателно по темата, вместо да ликува. Потвърждава ли това версията, че едва ли не украинците са гузни, че са причинили смъртта на 65 свои сънародници?

Ни най-малко. Просто в Киев, за разлика от онеzи в Москва, ценят живота на своите сънародници. Знаят, че пленниците им могат да бъдат употребени за шантаж и не искат да ги излагат на опасност.

9 мнения за “Москва лъже за украинските пленници в сваления Ил 76, както лъжеше, че няма да напада Украйна”

 1. След 3 дена, най-гнусните руски пропа-гондони като Сладков и Подоляка почнаха да публикуват “доказателства” – човешки останки със задължителните нацистки татуировки.

 2. Лъготенето в Московията е стара практика! Наглостта на вечния съветско-руски дипломат е безгранична! Трудно се понася крокодилската му физиономия, а гнусните му лъжи и манипулации край нямат!

 3. Нещо и “нова”ТВь си имала “нови” собственици?!?
  А в същото време ,сега, назначават “опитни кадри” от “маZZонската” свита на геЙрговь, пасоль-свинаря на пасоль-губернаторь мУтрофановНаЯ и Хуйло, а?????
  Одите на хуйло ви!
  А, каквото и да се случи с украинците, то това военно ПРЕСТЪПЛЕНИЕ, лично на Хуйло!
  Така че Украйна няма никаква вина за това!
  ДОЛУ КримскиЙ воениЙ мость, оди на хуйло ти!

 4. Лъже или наистина освен дронове е имало и пленници?!

  https://m.dir.bg/dnes/svyat/putin-obvini-ukrayna-za-svaleniya-il-76-otkriha-tatuirovki-na-azov-po-telata-na-plennitsite

  Когато говорим, че някой лъже и го засипваме с обвинения бива да кажем че и ние лъжем редовно. Сега кой лъже повече кой по-малко е трудно да се измери но явно картинката не е бяло черно бяло черно а доста Сива с много нюанси!!

 5. Kъм sonder:

  Ако ще обобщаваме философски ще бъде вярно да кажем, че всеки лъже-кой повече, кой по-малко. Има все пак различни по мащаб и значение лъжи.
  В случая става дума за патологичните лъжци от московията, които вдъхновено лъжеха, че няма да нападат Украйна (ако не сте разбрал случайно, т.е. ако сте прочел само заглавието).
  Техният случай е такъв: лъжци са до доказване на противното.
  Освен това на украинците им отива да съумеят да излъжат агресора, който окупира земите им. Именно така свалиха няколко техни самолета през декември, подлъгвайки ги с радиомълчание до последния миг преди да си включат радарите и да ги цапардосат.
  Плеодоариите в стил “всички лъжем” в тази ситуация обслужват Путлер и режима му, които искат точно това: да приравняват жертвите към себе си като еднакво виновни.

 6. С извинение към Собственика на Блога, позволявам си да препоръчам една статия от Фактор – чудесна дисекция на мръсното, прикрито, прокремълско влияние на “американската” ХА ХА ХА ХА, вервайте, битиви!

  Четете и се наслаждавайте!
  Съжалявам, че нямам свободно време и аз да пусна подобен разбор на десетки, да не кажа стотици подобни изродени, извратени репортажи по повод на чудовищната война на путлер срещу Свободна💛💙 Украйна, излъчени по битиви!
  Само една далечна ремарка ще вметна. По време на Майдана битиви бяха изпратили двама репортери да отразят събитието, и след завръщането им, ги бяха поканили в една емисия след 19 часа да разкажат за случващото се. По време на гостуването им в студиото водещата на същата тази битиви не СПРЯ да прекъсва колегата си по средата на изречението, да му задава нови въпроси, неотговорил още на предходните, и накрая буквално го ОТРЯЗА от ефир! На тая ПАЧА фамилията и започва с Р,!
  Който разбрал – разбрал!

 7. Eто я статията:

  https://faktor.bg/bg/articles/petak-13-kak-lazhite-na-kremal-shestvat-v-natsionalniya-ni-efir-disektsiya-na-edna-novinarska-emisiya

  Ако все още някой има съмнения, че тази телевизия е едно от най-отвратителните, отровни, гнусни медийни гнезда на перфидната, “мека” хибридна кремълска пропаганда, не прогледне!
  Разбира се, далеч съм от мисълта, че всички работещи там журналисти са съпричастни към това! Но дано си размърдат по-скоро задниците, и направят каквото могат според силите си, поне малко да дадат ОТПОР на това! Веднъж се живее, с едната Чест човек живее! Едва ли биха им причинили нещо по-зловещо от това да ги уволнят оттам.

 8. Към
  sonder
  27.01.2024 в 10:58:
  “другарЬО” , ако “искате” да научите “истината”, можете да се помолите на вашият альфа-ТЪПькачЪТ хунтараторь Хуйло да ви вземе за пушечное мЯсо, и да отидете да “разследвате” , лично, на терен в БелгородЬ! Можете да си вземете лупи, и дактилоскопски прибори за “разследване”, и всичко друго за това!
  Ама после няма никаква вероятност да се върнете , защото атечествено-чекистът ви Хуйло
  има нужда от попълнение за штрафбатите си , и няма да ви даде “изходна виза” , за да се върнете обратно тук!
  Само ви “осведомявам” , че штрафбатите са предшественик на японските камикадзета от Втората световна война. Също са прототип и на хитлеристките смъртници от СС, а и на ислямистките джихадистки камикадзета от (фа)шиитски аятолахски (т)ИРАНь, Аль-Кайда, ИДИЛь, хиZZбуллахЬ, хамаZZь и другите джихадистки падруги на Хуйло от талибаните , до робите на таварищь к(Р)имь от КНДРь!
  Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!
  ДОЛУ колониалният “празДникь” 3 мартЬ , оди на хуйло ти!

 9. към sonder:

  “Когато говорим, че някой лъже и го засипваме с обвинения бива да кажем че и ние лъжем редовно.”

  Моля да уточните, кои сте вие, дето лъжете редовно? Знам отговора, но искам да го чуя от Вас!

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.