Московците се молят на пловдивчани: доживяхме!

От сайта “Клуб Z” научих, че Москва е взела да се моли на пловдивските общинари с помощта на заплахи, клетви и обиди. Доживяхме да видим как московци пишат писмо до българския “султан”. На руски на това писане му се вика “прошение”.  Поводът?

Познахте.

Молят московците общинарите да не местят от върха над древния български град натрапника “Альоша”. Молят и заплашват, а пътьом ругаят във връзка с “поругаването” на техния  имперски надзирател над древния Пловдив.

Забавното е, че колегите от споменатия сайт са цитирали факсимилието с московската заплашителната московска молба с една буквена грешка. Прилича на фройдистка. 

Прославяният от пропагандата (прото)тип, позирал уж за “Альоша”, се казва Скурлатов, а не Курлатов. 

“…прототипът на паметника „Альоша“, “издигнат по инициативата на българския народ” (нищо, че комунистческият режим от онова време у нас е обявен със закон за престъпен, б.р.) бил червеноармеецът Алексей Курлатов”.

 

Напомня ми на конфуза с покойния Георги Коритаров на микрофона на “Свободна Европа”. Прочитайки името на командващия Северния флот на Русия във връзка с потъналата подводница “Курск”, той се запъна (четеше от руския оригинал на новината). Защото фамилията на адмирала е Куроедов. Жоро спря за момент, въздъхна и промълви, “е, Куроедов”. 

Не стига “Курск”, ами и “Куроедов”.

Падна страшен смях сред нас, които бяхме на работа по онова време в софийския офис на радиото.

Млъквам. Всички сме грешни, всички грешим. Понякога сме прави, но не непременно като партията, която е права, дори и да греши, както твърдеше поетът Христо Радевски. Беше един от малкото, които не се приспособиха в дните, когато се (д)оказа, че техният комунизъм е голяма грешка. Възможно е дори неговата пушка да е единствената в България, която гръмна в защита на самоубилия си поради своята непригодност за живота комунизъм.

Да се върна към повода.

Доживяхме: не българчетата да се молят на Москва, а да се случва обратното. Това е добро продължение на националноосвободителната ни кауза след като се видя, че е възможно МОЧА да бъде преместен от центъра на днешната ни столица в калта, където му е мястото.

Пловдив, който по историческо право е столица на непризнатия все още наш истински Национален празник, бидейки център на българското Съединение, ще тържествува също. Въпрос на време е и на политичка воля, която гражданите на свободолюбивия град могат и трябва да подкрепят, за да склонят местната власт да не отстъпва, помнейки заплахите и шантажа на Северната империя след Съединението през 1885 г .

И още нещо: когато “великата” държава споменава някого поименно като виновник за своите проблеми, както в случая с писмото на московците, “виновникът” Иван Костов трябва да почерпи.

Легитимиран е като най-големия враг на московията.

Неговите врагове тук, които твърдяха обратното, ще трябва или да замълчат, или да му се извинят.

9 мнения за “Московците се молят на пловдивчани: доживяхме!”

 1. В тази връзка, атечествено-больлевишката истЕричка бай-бай-баЙевНаЯ наскоро се представи , като една от първиТЕ “жертви” на “оранжева революция” в света, предизвикана от “гадните” соросиодни рептили!!!
  Тя представи “правителството” на атечествено-социалиста жанЬ виденовЬ , като първиТЕ “мУченици” на “оранжевите революции” в света , и у нас!!!
  Разбрахте ли, атечествено-болшевишката истЕричка бай-бай-байевНаЯ е ПРОТИВ революциите!!! При положение, че атечествено-болшевишките терористи се представят за по-по-най големите “революционери” в света, нали! Още от времето на атечествено-болшевишката им ВОсРь и “революционера” Ленинь, от 7 ноември 1917!
  Така че , тая атечествено-болшевишка истЕричка потвърди, че щом като е против “цветните” РЕВОЛЮЦИИ , то това БЕЗапелаципнно ДОКАЗВА , че през ноември 1917г., техният “велик” “вождь” Ленинь е извършил ПЪРВАТА “цветна”(краZZна) КОНТРАреволюция ! НАЛИ!
  Няма никаква “логика” най-големите “революционери” в света , да са против някакви си нищо и никакви “цветни” РЕВОЛЮЦИИ, нали!
  Логичното е само НАЙ-големите атечествено-болшевишки КОНТРАреволюционери са ПРОТИВ всички истински ЦВЕТНИ(и оранжеви) РЕВОЛЮЦИИ, нали!!!
  Ето затова и атечествено-болшевишката КОНТРАреволюционерска истЕричка бай-бай-баЙевНаЯ е ПРОТИВ “цветните”(оранжевите) соросоидни РЕВОЛЮЦИИ , нали! И затова се обявява за първаТА “мУченица” в света , на тези “соросоидни” оранжеви РЕВОЛЮЦИИ , заедно с “мУчениците” от атечествено-социалистическото правителство на жанЬ виденовЬ, което първо фалира България в света!!!
  Оди и одите на хуйло ви!
  ДОЛУ МОЧИ-те, одите на хуйло си!

 2. Московците се срещат с другите техни проксита:
  Делегация на йеменските хути се появи в Москва. Тя е водена от говорителя на терористичната организация Мохамед Абдел Салам. Той бил посрещнат топло от първия заместник на външния министър Сергей Лавров – Михаил Богданов. В обща декларация двете страни обвиняват САЩ и Великобритания, че обстрелват бази на хутите и са причина за ескалацията на напрежение в района на Червено море.

  Самият Лавров коментирал кратко, че именно Вашингтон и Лондон нагнетяват напрежение и провокират нова война.

  Черешката на тортата отново е Мария Захарова, която направила щастливи хусите със заканата: „Англо-саксите ще отговарят сурово за ракетите срещу нашите приятели в Йемен“. Маша обаче не уточнява кои са „нашите приятели“, защото до неотдавна Путин твърдеше, че Москва подкрепя законно избраната власт в Сана… Очевидно има промяна в другарските чувства.

  Такава наглост, съчетана с лъжи, са присъщи на терористичните групировки и страни. Както знаем, руският президент Владимир Путин е обвинен от Международния съд в Хага във военни престъпление на руската армия на територията на Украйна. Хутите пък са обявени за терористи от САЩ и много други страни.

  Изповядващите тероризъм и погазване на международното право Салам и Богданов обвиняват други страни за напрежението в региона на Червено море, но пропускат да кажат, че хутите започнаха да нападат кораби на различни страни след кървавата баня, устроена от Хамас на територията на Израел. Не казват също, че заради терористичните нападения на разбойниците хути корабоплаването в региона е намаляло с около 42%, според ООН. Не се споменава също, че отново хутите са тези, които извършват набези срещу плавателни съдове под американски и британски флаг и чак тогава се стигна до ответна реакция. Не се споменава също, че Хамас нахлуха и клаха в Израел, а не обратното…

  Едва ли някой се учудва, че режимът на диктатора Путин се прегръща с хутите, след като преди това се прегърна и с две поредни делегации на Хамас, които също посетиха Москва. Терористи се прегръщат с терористи. Логично. Отвратително. По путински.

  Забележете: Хутите и Кремъл обсъдили “необходимостта от увеличаване на усилията за оказване на натиск върху САЩ и Израел“ за прекратяване на войната в Газа, пише в общата руско-хутска декларация. И как точно ще натиснат Вашингтон и Тел Авив? Може би Путин ще предостави на хутите ракети с адрени бойни глави? Или ще изпрати затворници-рецидивисти да попълнят редиците на терористите-хути?
  https://frognews.bg/novini/teroristichno-bratstvo-hutite-pregrashtat-kremal-pekin-gnevna-reaktsiia-masha-pak-tsepi.html

 3. Ние пък “Доживяхме” Пеевски и Бойко Тиквата да адвокатстват на ПП.
  Как ги правите тези магии господа “демократи”.

 4. Към polhotspot:

  Щом не си от демократите, защо се тикаш тук да плачеш на демократичните гробища. Гледай си отгледания рашизъм и не се натрапвай със “загриженост” за нещо, което не твоя работа.

 5. До polhotspot: Ще адвокатстват, иначе при “Бай Ставри” не Калинов!!!
  Какви неща още ще доживеете!!!
  Китай, Индия и Пакистан ще застанат твърдо на страната на ЕС и САЩ срещу местния терорист – Иран!!!
  Глобално учение на НАТО.
  Три бази на НАТО в България!
  Сваляна на “алкальоша” в Пловдив.
  И още, и още!!!

 6. Пловдив не вярва на московски сълзи! Вън грозната стърчилка на руски мародер и подобията й от България!

 7. Към
  polhotspot
  27.01.2024 в 10:18:
  “Пожелавам” ви, и на вас да ви “адвокатстват” атечествено-милЮЮЮционерската МУТРА бокоТИКВАТА , и “юриста” и атечествено-мулташко “юпи” – дИбильян прасееФскиЙ!
  Такива МЕЧЕШКИ(МЕДВЕДЬ) “услуги” не са “”необходими” на ниКОЙ!
  Но все пак, дори и те виждат , когато техните платени “мисирки” и политкомисари прекаляват с “другарската” критика към ППДБ. Заедно с другите им атечествено-болшевишки , атечествено-чалгарски , атечествено-“маZZонски” и атечествено-фатмашки “партийни” ПОПУЛИСТки ортаци от задкулисието .
  Защото все пак те го отнасят от Магнитски и Кьовеши, а не другите им падруги, поне засега!

 8. Ами да,именно Иван Костов не позволи на путинците да направят руска военна база и в Косово.

Leave a Reply

Този сайт използва Akismet за намаляване на спама. Научете как се обработват данните ви за коментари.